Sivut

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Mökkireissu osa 2

Sunnuntai 2.9.
Käytiin kävelemässä/sienestämässä päälle tunnin ajan. Koirat rallasivat metsässä innoissaan, Tira tosin rauhoittui huomattavasti alkuriehumisen jälkeen ;) Tein kummallekin koiralle jäljet.

Raikun jälki: 50 askelta, maasto sammalta/varvikkoa, nami aina päkiän kohdalla ja loppupalkka käärittynä mun hanskaan (joku unohti purkin mökille). Suora lainaus mun muistiinpanoista: "Lähti heti jäljelle ilman kannustusta, eteni nätisti alun mutta vähän ennen puolta väliä jäi kaartelemaan ja yritti palata taaksepäin (jäikö välistä pari namia?). Käänsin oikeaan suuntaan ja jatkoi kauniisti loppuun. Ei rynninyt viimeisiä askeleita, hanskalla ohjasin maahan ja vapautin syömään. Jäljesti aika tarkasti suoraan jäljen päällä, mutta aika nopealla tahdilla. Liian nopea?"

Tiran jälki: 70 askelta, nami alussa joka kolmannella askeleella ja lopussa harvemmin. Maasto sammalta/varvikkoa. "Marssi suoraan jäljelle ja kulki heti nenä maassa. Vähän eksyi päältä, mutta löysi itse takaisin. Söi koko matkalta vain pari namia. Lopussa hanska+keppi, ohjasin maahan ja vapautin palkalle. Luota koiraan!" Viimeinen kommentti liittyy jäljen alkuun ja mun omaan melkein-mokaan. Kannattaisiko merkitä itselle missä se jälki menee, kun selvästikään mun muisti ei pelaa kunnolla! Meinasin siis stopata Tiran alussa, koska mun mielestä olin kävellyt parin puun toiselta puolelta. Onneksi vilkaisin kauemmas maastoon ja tajusin ajoissa että Tira oli mennyt ihan oikein ja suoraan mun askelten päällä... Hieno berni!

Muita merkintöjä sunnuntailta: (Pihalle oli jäänyt joku pressu maahan ja Raiku sai siitä uuden lelun) "Raiku ei välitä pressun kahinasta/materiaalista yhtään -> yrittää vetää sitä ja tassuttelee siinä päällä. Kantaa/varastaa mielellään halkoja ja yritti tapella kottikärryjen kanssa -> juoksi siinä edessä ja ympärillä kun vein puita saunalle, yritti kovasti purra rengasta eikä juurikaan välittänyt vaikka kottikärryt tulivat suoraan kohti. Pitää myös maassa lojuvasta veneen köydestä (kiinni soutuveneessä joka on maalla) ja riepottelee sitä itsekseen. Hyökkäilee köyden kanssa, kiskoo sitä ja murisee tosi uskottavasti. Saatiin myös pari melkein onnistunutta pallonpalautusta :)"

Räksy jäljestää. Kuono meni aika maata pitkin, kun ryömi tuon pään kohdalla olevan risun alta :)

Maanantai 3.9.
Lähdettiin kävelemään läheisen hotellin kuntopoluille ja metsään, sekalaista lenkkeilyä ja sienestystä :) Alkumatkan parkkikselta hiekkateille pidin koirat remmissä ja voi vitsi mikä sota siitä tuli. Tira käveli ihan nätisti, mutta Raiku veti vähän kierroksilla koska oli niin kivaaaa. Yritti siis kiskoa eteenpäin ja mun pysähtyessä tappeli remmin kanssa (sivuhuomautuksena se, että se repii niin ihanalla innolla hihnaa ♥). Vähän aikaa kun malttoi kävellä nätisti niin päästin irti rallaamaan pitkin varvikkoa. Metsässä kävellessä heittelin Raikulle silloin tällöin keppejä ja käpyjä etsittäväksi, tosi hienosti löysi ne omat ja toi melkein luokse -> iiiisot kehut ja namipalkka. Pari kertaa keppi hävisi maastoon tai pentu unohti mitä olikaan tekemässä -> jatkettiin matkaa. Positiivista oli se, ettei Raiku tuonut kertaakaan vääriä keppejä takaisin :)
    Siinä ryteikössä tarpoessa sain loistavan idean kokeilla esineruutua. Talloin pienen alueen (koirat pyörivät mukana), maasto oli suht tasaista varvikkoa. Raiku sai hakea kolme esinettä, kaksi kertaa hanskan (eri hanskat) ja kerran filmipurkin. Otin Rain alueen reunalle, pidin pannasta kiinni ja heitin esineen muutaman metrin päähän. Päästin parin sekunnin päästä irti pannasta ja pentuhan syöksyi suoraan etsimään. Kummallakin hanskalla joutui käyttämään nenäänsä, mutta filmipurkki loisti vähän liian hyvin maastosta. Palautuksetkin olivat parempaan päin: heti kun Raiku otti esineen suuhun niin kehuin hirveästi ja lähdin pakittamaan -> Raiku syöksyi perään ja pudotti esineen mun lähelle ja sai namin. Palautuksessa toki parantamisen varaa ettei sylkäise sitä pois, mutta hei, ainakin se lähti tulemaan mua kohti esine suussa! :D Raikulle tosiaan kolme toistoa ja kaikki olivat yhtä hyviä.
    Tasapuolisuuden vuoksi otin Tirallekin yhden heiton hanskalla. Onneksi toi pysyy käskyllä paikoillaan, koska mulla meni taas toinen käsi pennun pitelemiseen (vähänkö olisi halunnut lähteä etsimään Tiran esinettä) ja toisella viskasin hanskan. Mietin vähän Tiralle käskyä, koska "oma" on tunnari ja "ota" on yleisesti vaan ota se esine suuhun mitä osoitan/mikä on sun lähellä. Mentiin siis "ota" sanalla ja lähtihän se bernikin suoraan hanskalle ja palautti nätisti käteen. Treenimotivaatio kasvoi ihan älyttömästi :D

Lenkin jälkeen käytiin hotellilla sisällä moikkaamassa jotain isän tuttuja. Raiku oli oma iloinen itsensä ja yritti tunkea ihmisten syliin.. Ei paljoa välittänyt liukkaista lattioista tai rollaattorista. Otin siinä odotellessa pari sivulletuloa + rauhoittumista, jaksoi keskittyä tosi hienosti!

Illalla leikittiin vielä omalla pihalla. Nyt menee täysin muistiinpanojen varassa, koska en muista näitä yhtään :D
"Raikun kanssa tötteröiden kiertämistä: kaksi merkkiä vierekkäin, ensin ohjaus vasemmalla kädellä. Suurin osa toistoista tosi hyviä, pari kertaa meni liian läheltä tötteröä ja kaatoi sen. Pari kokeilua oikealla kädellä ja toisella tötteröllä, ihan loistava! Ei tarvinnut auttaa paljoa vaan ymmärsi idean. Kolme lähetystä "aitojen" välistä namikupille, käytössä ensimmäistä kertaa virittelysana (//auts, mä en yhtään muista että olisin alkanut käyttää mitään virittelysanaa. Jotain hyötyä muistiinpanoista jos meillä on nykyään sellainenkin :D//). Vapautin silloin kun katsoi alustaa, ei ongelmia irtoamisessa."
   "Tiran kanssa pari askelta seuraamista, tsemppiä löytyi mutta täyskäännös oikealle oli löysä." <- vau, tosta romaanista sitten analyysiä miksi se ei ollut niin tiivis kuin olisin halunnut jne. :D

1 kommentti:

  1. Kiitos kiitos! Mitää mulla on ihan menny ohi sun uus pentu!! Onneks on sentään oikeen värinen ;) Aika kivasta yhdistelmästä pentu on, mielenkiinnolla seuraan kasvua ja kehitystä. :)

    Ei oo kasvamassa uutta missään komerossa (:D) ja saattaa olla, että ens vuoden mestikset (tai siis kisaaminen) jää kokonaan välistä.. :/

    VastaaPoista