Sivut

torstai 27. syyskuuta 2012

Kyllä se kotona osaa!

Torstaina mulla oli molemmat koirat mukana treeneissä. Raiku joutui suoraan autoon (kiljui kauniisti) ja Tira pääsi alkuun kentälle. Naksuttelin ensin pelkästä kontaktista, kymmenen askeleen seuraamispätkistä jne. ja maahanmenoista. Oli ihan ok, vähän vetelä mutta tsemppasi. Paikalla oli tällä kertaa vain miniryhmä, mutta kaikki neljä koiraa olivat Tiralle suht uusia. Tira saattaa päästä toistekin mallikoiraksi kun käyttäytyi niin esimerkillisesti :) Tarkoituksena oli siis demonstroida liikkeestä maahanmenoa, mutta näytettiin myös erikseen pelkkää seuraamista. Maahanmenot olivat ihan hirveitä, loistavat esimerkit siitä miten EI kuulu tehdä. Oli siis vähän hiiidas, ei mennyt ensimmäisellä kerralla maahan jne, kunnon mallipiski... :D Kurssilaiset kehuivat kyllä Tiran seuraamista, mutta mun fiilis oli lähemmäs njääh. Odotteluaika taisi olla vähän liian pitkä, valeraskaana Tiran mielenkiintoa on vähän hankala pitää yllä. Tai sitten mä olen nipottaja ja Tira oli oikeasti tosi taitava.

Molemmat koirat odottelivat suunnilleen tunnin kunnes hain Raikun leikkimään. Pentu oli vähän kierroksilla, eihän se ollut päässyt treenaamaan kunnolla sunnuntain jälkeen. Alkuun istumista, sivulletuloa ja yleistä rauhoittumista. Otettiin pieniä seuraamisaskeleita, alkaa kulkeutua jo mun jalan mukana, mutta on välillä vähän huolimaton siitä istuuko 10cm liian edessä vai ei. Oli siellä tosi hyviäkin suorituksia.
   Levitin kentälle neljä tötteröä ja otettiin niiden kiertämistä. Raiku vetäisi itsensä taas liian kierroksille ja ensimmäiset yritykset menivät siihen kun mä revin hiuksia ja katsoin kun pentu veti omaa rallia. Tehtiin muutaman kerran ylihelppo eli saatoin ihan tötterölle asti ja käytin liioiteltua käsimerkkiä. Vielä tämän jälkeenkin tuli muutama tötterön ylijuoksu/kaataminen, mutta auttoi vähän. Ennen lähetystä rauhoitin Raikua myös joko istumaan tai seisomaan ja vasta luvalla sai mennä, välillä yrittää tosiaan viisastella ja soveltaa omiaan.
   Loppuun hain vielä Tiran paikallamakuuseen ja otin pelkkää revittelyä ja istumista Raikun kanssa. Kerran Tira nousi kun kehuin pentua innoissani, mutta muuten oli ihan ok. Nousemisen jälkeen palautin takaisin maahan, leikin vielä Rain kanssa ja vapautin Tiran. Kierrettiin kotiin vähän pidempää reittiä ja tehtiin samalla iltalenkki, Raikku jaksoi vieläkin roikkua remmissä miten sattuu ja kiskoi hulluna eteenpäin. Tira-raasu oli vähän ymmällään kun mä muistuttelin pentua nätistä käytöksestä, kun berni oli kokoajan niin hienosti. Loppumatka meni Raillakin ihan ok, pitäisikö käydä kuitenkin enemmän remmilenkeillä?

Ei mennyt yhteensä kuin kolme tuntia tihkusateessa, teki tosi hyvää mun flunssalle. Koirat ovat tosiaan olleet koko alkuviikon minimaalisella aktivoinnilla ja lenkkeilyllä mun flunssan takia. Pakko kehua miten hienosti kumpikin on pärjännyt, jopa Raikku! Kyllä parina päivänä on hetkellisesti tehnyt mieli lähettää pentu rukkastehtaalle, kun toinen on tapellut mattojen kanssa, kurkkinut pöydille ihan jatkuvasti ja nykinyt paidanhelmasta. Ei sitä kyllä voi muuta odottaakaan aktiiviselta pieneltä, joka on periaatteessa tottunut tekemään edes jotain pieniä juttuja päivittäin. Muutama taukopäivä teki kyllä mullekin henkisesti ihan hyvää, motivaatiot olisi taas ihan huipussaan. Tämä yskä ei vaan suostu menemään ohi eli pitää hillitä menoja vielä vähän aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti