Sivut

tiistai 4. syyskuuta 2012

Mökkireissu osa 3

Tiistai 4.9.
Tiistailta löytyy neljä liuskaa täynnä tekstiä... Kirjoitan taas melkein suoraan paperilta eli sekavaa tekstiä tulossa.
"2h puolukka- ja mustikkametsässä, koirat saivat jäljet, esineruudun ja yleistä lenkkeilyä. Raiku toimi puolukankeräysapuna ja söi marjoja ihan innoissaan.


Esineruuduksi tallasin taas aika pienen alueen, koirat pyörivät edelleen vähän missä sattuu. Jatkossa voisi suosiolla jättää ne kauemmas ja lähettää ihan oikeasti vieraaseen ruutuun. Raikun ensimmäinen esine oli taas hanska. Vapautin heti hanskan laskeuduttua ja Raiku syöksyi suoraan oikeaan paikkaan. Toinen esine oli taas filmipurkki ja suoritus ihan yhtä hyvä. Kolmantena otin riskin ja heitin avainnipun (muutama avain ja nahkainen avaimenperä) ja tämä olikin sitten se vaikea. Rai löysi avaimet, nuuhki kovasti ja tuli pois. Annoin vähän aikaa miettiä, mutta ei ottanut suuhun. Hain avaimet pois ja heitin uudestaan vähän lähemmäs -> Raiku juoksi taas suoraan sinne, mietti hetken, otti avainnipun suuhun siitä avaimenperästä ja toi melkein mulle asti. Jee jee jee!! Alkuperäisen suunnitelman mukaan ei ollut tarkoitus ottaa neljättä toistoa, mutta halusin että pennulle jää varmasti hyvä mieli. Viimeisenä siis toinen hanska ja meni samaan malliin mitä ensimmäiset toistot. Vitsi Raikku on hieno, jopa palautukset tulivat mulle päin ja olivat edellistä kertaa nopeampia.

Tira sai kaksi toistoa hanskoilla, pieni rimpuileva ja varasteleva pentu meinasi häiritä mutta Tira oli todella nätisti. Tira lähti ensimmäiselle hanskalle hiiitaasti, mutta erotuksena Raikuun toi esineen ihan käteen asti ja päästi irti vasta kun annoin käskyn ;) Toisen hanskan vein piiloon pieneen syvennykseen, Tira suuntasi hienosti sinne päin ja käytti nenäänsä hanskan löytämiseen. Jatkossa voisi tehdä isompia ruutuja ja vaikeuttaa. Tira kaipaisi myös lisää nopeutta, mutta onko se niin tärkeää kun se ei kuitenkaan tule kisaamaan pk-puolella?

Tähän väliin tuli ehkä puolen tunnin tauko ennen kuin tein jäljet. Koirat pääsivät odottamaan autoon, hyvin kuului nimeltä mainitsemattoman pennun protestointi myös ulkopuolelle. Tira-raukan korvat..
    Raikun jälki oli sammalpohjaisessa maastossa, 57 askelta ja nami päkiän kohdalla. Jouduin jarruttelemaan aika paljon, alussa otti pari askelta hyvin jonka jälkeen yritti taas rynniä. Puolessavälissä ok, sitten rynni taas. Ei tuullut meitä vastaan eikä pitänyt olla liian nälkä, koska oli saanut ruoan ennen metsään lähtöä ja tasaisesti nameja luoksetuloista, esineruudusta jne. Lopussa pyysin maahan kepin eteen ja vapautin purkille. Liian nopeaa etenemistä, liikaa jarruttelua. Loppuun saatiin vielä ekstrahäiriö, kun kymmenen metrin päässä putosi keppi pusikkoon ja Raiku säikähti sitä rasahdusta. Tämä oli pari askelta ennen jäljen loppua, mutta kannustin Rain jatkamaan kepille asti. Raiku tuijotti pusikkoon vielä palkkaamisen jälkeenkin niin lähdettiin yhdessä kävelemään sinne päin. Raiku ei missään vaiheessa väistänyt taaksepäin vaan aluksi haukkui ja murisi korvat pystyssä ja kävellessä suorastaan marssi eteenpäin. Koska vaikutti olevan muuten ihan ok niin päästin vapaaksi -> juoksi pientä kierrosta mun ympärillä ja suuntasi vähän tielle päin -> vihelsin takaisin ja tuli yhtä nopeasti kuin ennenkin takaisin. Ei vaikuttanut mitenkään paineistuneelta tai pelokkaalta.
    Tiran maasto oli sekoitus sammalta, risuja ja kovaa maata. Askeleita 100, nami vaikeissa kohdissa, n. 80 askeleen kohdalla pieni "ojan ylitys". Haki suoraan jäljen päälle, puolessa välissä kaarsi liikaa vasemmalle ja haki ilmavainua. Oli ihan oma moka, koska en kiinnittänyt siihen Tiralla tarpeeksi huomioita. Maasto oli siis korkeammalla mitä Raikulla ja jälki vielä eri suuntaan. Tira selvitti kuitenkin tilanteet hienosti, vaikka kulkikin osan aikaa vähän sivussa jäljeltä. Oja eli epämääräinen kuoppa/syvennys ei häirinnyt myöskään yhtään. Loppu oli vähän sekava, koska Tira hidasti ja mä rupesin katsomaan mentiinkö jo liian pitkälle. Juuri kun olin itse lähtemässä liikkeelle tutkimaan maata tarkemmin, Tira jatkoi vielä 1½ metriä eteenpäin ja osui kepille ja loppupalkalle. Pyysin maahan ja vapautin syömään, oliko vähän iloinen berni :)  

Mökillä houkuttelin Raikua veteen namien ja keppien avulla niin pitkälle, että pennun kyljet kastuivat. Ihan vielä ei uskaltanut ottaa niitä viimeisiä askeleita ja varsinaisesti uida. Jatketaan kahlailua pari päivää ja annetaan uinnin hautua ensi kevääseen. Nyt tärkeintä on mielentila veden lähellä (eli se minkä onnistuin pilaamaan Tiralta)! Kävin myös itse uimassa ja Raiku katsoi tosi tarkkaavaisena laiturilla/juoksi rannalla siihen suuntaan mihin mä liikuin. Ei tullut sentään ensimmäistä hukkuvan pelastusta, vaikka vesi ja ilma olikin aika kylmän tuntuista kun järvessä seisoi sen 20min :D Raiku pääsi vielä myöhemmin ensimmäistä kertaa veneeseen, kun mut käskettiin soutamaan. Sidoin pennun remmin vyötärölle, istutin sen mun jalkoihin ja siinähän se pysyi, vaikka mä olin tosiaan soutaja. Tosi hienosti suhtautui liukkaaseen veneen pintaan (kun meni penkin kautta veneen pohjalle) ja oli rauhallinen vaikka oli pientä aallokkoa ja moottori rämisi. Niin ja soudettiin sen takia että isä saisi korjattua moottoria, ei menty siis moottori+soutuvoimin eteenpäin ;)

Iltapäivällä vähän luopumis/seuraamistreeniä. Keskellä pihaa oli lautanen+nameja ja me kierreltiin siinä ympärillä, pentu oli hihnassa kiinni ;)  Rai oli alkuun tosi kiinnostunut lautasesta ja yritti vetää sinne. Palkkailin aina kun otti muhun kontaktin ja palasi itse takaisin päin -> löysäsi remmin. Oppi aika nopeasti ja rupesi tarjoamaan kontaktia. Kierrettiin jo aika lähelle lautasta kunnes R muisti sen taas ja pyrki sitä kohti. Helpotin vähän parilla askeleella taaksepäin ja saatiin taas onnistumisia. Lopuksi vapautin syömään kauemmas nameja ja nappasin lautasen pois ennen kuin muisti taas sen ;)

Raikun pienet puuhailut iltapäivän tienoilla: Sivulletulot nättejä! Hakee paikkaa, mutta on vielä kiinni mun kädessä ja käsiavussa. Muutaman kerran ei-namikädellä, ihan hyviä!
   Myöhemmin muutama eteentulo: kontakti pysyi ja palkkailin aina parin sekunnin välein jalkojen välistä.
   Tolpan kiertämistä ensin vasemmalla kädellä vasemmalta puolelta. Rai seurasi hyvin namikättä. Lopussa en vienyt ihan niin vahvasti tötterön taakse, mutta osasi silti. Pari kertaa kokeilin myös oikealla kädellä, osasi ihan yhtä hyvin :) Muista vaikeuttaa, keksi käskysanat eri suunnille? Voisi myös naksutella?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti