Sivut

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tiran aksa

30.9. Tiran aksatreeneissä saatiin jo vähän mutkittelua. Rataa rakentaessa ja läpi käydessä löysin ainakin viisi mahdollista ongelmakohtaa ja yritin vielä muiden suoritusten ajan kuivaharjoitella mun suunnitelmaa. Silti meidän vuoron tullessa pää oli ihan tyhjä ja jalat hyytelöä. Otettiin vielä erikseen A+hyppy ja puomi+hyppy, ei kummempia.


Jätin Tiran istumaan renkaan taakse (nyki muttei varastanut) ja kutsuin kakkoshypyn takaa. Tää oli vähän hankala, koska blokkasin itse puomin samalla kun ohjasin putkeen (ihan suunnitellusti), mutta mun piti itse olla nopea ja loikata kontaktin yli ja juosta putken toiseen päähän. Jos Tira hakisi esteitä paremmin niin olisin suosiolla pysytellyt puomin oikealla puolella. Olisi ollut ihan mielenkiintoista kokeilla tota myöhemmin, mutta aika loppui kesken.

Alkuperäiseen suunnitelmaan olin laittanut tähän kohtaan mulle leikkauksen koiran eteen ja siitä hypylle, mutta en yhtään muista miten ekalla kerralla onnistui, olin varmaan myöhässä. Toisella kerralla meni melkein niin kuin olin ajatellut. Kepit olivat ihan ok, hidastin reilusti vauhtia ennen ensimmäistä väliä ja mentiin nätisti yhdessä. Ei ikinä saada kepeistä niin hyviä mitä oikeasti haluaisin, mutta yritän olla nipottamatta liikaa... Seiska ja kasi välistävetona, ysin edessä valssi (meinasi tulla kiire) ja hirveetä vauhtia puomille. Tira onneksi ravaa sen nätisti niin mä pääsen stoppaamaan sen hyvin kontaktille. Tässä tuli ensimmäisen kerran oikeasti ongelma eli toi varasti kontaktilta. Palautin takaisin ja kutsuin vasta vähän aidan nro 11 jälkeen. Tää oli mun mielestä nätti, koska nyt ehdin tehdä valssin ennen A:ta ja sain taas stopattua kontaktin. 13 ja 14 taas välistä vetona ja loppu oli ihan helppoa.

Tauon jälkeen toisen kerran ja nyt tuntuu että olisi pitänyt jättää väliin. Kepeille asti kaikki meni hyvin, mutta siellä Tira iski kuonon maahan ja haisteli. Ja haisteli. Ja haisteli. Ei mitään käsitystä mitä se tutki, mutta otin ensimmäiset neljä keppiä namiohjauksella ja loput menivät hyvin. Keskittyminen taisi herpaantua kummallakin sen verran, että Tira meinasi juosta kasin väärältä puolelta, yritti kait varastaa taas puomin kontaktin, suunnilleen käveli 13 ja 14 ja loput meni taas hyvin. Syitä voi olla monia, mutta mä epäilen tällä hetkellä omaa herpaantumista, lämpötilaa (kasvihuone lämpeni aika hyvin auringonpaisteessa), valeraskautta, toisella kentällä räkyttäviä vieraita koiria (tulivat halliin meidän vuoron aikana) ja jotain satunnaista mielenhäiriötä. Ansaitsi Tira silti ison halin radan jälkeen, pääasia että eka rata meni hyvin ja meillä oli kivaa.

Nyt seuraa turhaa pohdintaa. Mietin Tiran kontakteja, koska ei harjoitella 2on2offia tarpeeksi ja se keskeyttää radan aina niin ikävästi kun joudun varmistelemaan sitä. En usko että saadaan ne hyvään kuntoon Tiran harrastusaikana, koska toi tarvitsisi niin paljon toistoja itse esteillä ja tällä hetkellä se mahdollisuus on vain kerran viikkoon. Toisaalta selvä stoppi+palkkaus kontakteille antaa mulle älyttömästi aikaa miettiä omaa asettautumista ja jatkosuunnitelmaa, mikä on ihan luksusta. Jos nyt lähden kokeilemaan "juoksukontakteja" niin pysähdyksiin on vielä vaikeampi palata ja koira menee enemmän sekaisin? Tässä on taas pohdittavaa ensi viikoksi.

Niin kaunis ja viisas ;)

Agilityvuoron jälkeen jäätiin vielä tokoon. Otin alkuun myös Tiran kanssa helppoja juttuja: pientä seuraamispätkää edestakaisin (nättiä, jopa täyskäännökset), kaken i-m vaihtoja (aika nopeat vaihdot!), maahanmenoa (varmistelin ja meni maahan, vähän hitaampi mitä normaalisti) ja seisomista (nätti). Niin ja jätin Tiran tolppaan odottamaan siksi aikaa kun järjesteltiin esteitä alkeiskurssia varten. Tiran vieressä oli kaksi treenikaveriberniä ja Tira oli silti rauhallinen, tuijotti vain mun perään :)

Tira pääsi lepäämään ja Raiku puuhailemaan, päälle tunnin tauko oli tehnyt hyvää ja Raikulla riitti intoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti