Sivut

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Aktiivipäivän videoita

Alkuviikosta saatiin Raikun ja kolmen sisaruksen terveystulokset Kennelliitosta, näytti varsin mukavalta :) Raikun viralliset kuvaustulokset ovat B/B ja 0/0, epävirallisestihan siltä on kuvattu myös olat ja selkä terveeksi sekä kopeloitu polvet nolliksi. Selästä kl lausuu kait osan virallisesti ja silmät peilataan myöhemmin.

Keskiviikkona 26.6. mulla oli vapaapäivä eli vietettiin aktiivista hellepäivää. Tai minä ja Raiku, Tira vietti suurimman osan päivästä turvallisesti sisätiloissa viileässä.
Sain vihdoinkin aikaiseksi ottaa tilannepäivitysvideota Raikun tottiksesta. Videolle tallentui seuraamista lelulla, seisomista, maahanmeno ja luoksetuloja. Muitakin keskeneräisiä liikkeitä olisi kiva videoida, mutta vajaa 30 min treenisessio oli tällä kertaa Raikulle ja mulle ihan riittävä. Katsotaan josko saisi raahattua kameran uudestaan mukaan vielä ennen syksyä :P

Tauko



Alkuun siis seuraamista. Paljon. Nyt katsottuna se ei ole niin pahan näköistä mitä ajattelin sen olevan, mutta ei se näytä aina tuolta. Pisteitä Raikulle sinnikkyydestä, vasta loppua kohden se rupesi pudottamaan enemmän kontaktia ja oli muutenkin vetelä. Paikka on välillä liian edessä ja joskus pikkukoira irtoaa mun jalasta turhan paljon. Löysyyttä näkyi samaten käännöksissä ja täyskäännöksessä, mä voisin myös opetella kävelemään suoraan :P

Seisomisessa stoppi oli ihan jees, mutta ekalla kerralla Rai reagoi mun liikkeeseen ja kääntyi sivuttain. Korjaus ja toinen kerta oli ok. Maahanmeno tuli videolle vain kerran, seuraaminen oli ihan vetelää, mutta ainakin se putosi maahan. Aina voi olla nopeampi ;) Luoksetulot olivat aika karmeat. Rai lähti hitaasti ja ilman lentopalkkausta se himmaili koko matkan. Eteentulot olivat väljiä, se korjasi paremmaksi toisella käskyllä. Sivulle se osasi pompahta ehkä kolmannen käskyn jälkeen. Plussaa: ainakin se laukkasi vikalla pätkällä frisbeen perään, vaikka väsytti.

Väsyminen rupesi näkymään myös leikkiessä, mutta hyvin Raikkis tsemppasi. Luonnollisesti leikkasin videolta pidemmät juomatauot, mutta muuten pidin suurimman osan väleistä ja palkkauksesta. Näkee itsekin mitä tulee tehtyä ja miltä Rai näyttää.


Tokon jälkeen käveltiin kentältä läheiseen puistoon. Koska puistossa ei ollut kuin pari ihmistä, tein Raikulle 180 askeleen suoran jäljen nurtsille. Nappulat loppuivat kesken, koska laitoin jokaiselle askeleelle namin. Rai odotti puun alla varjossa sillä aikaa kun mä talloin jälkeä, mahtoi olla jo väsynyt kun pysyi ihan hiljaa ja makasi nätisti repun vieressä ;) Jäljelle otin muutaman askeleen janan ihan pienellä kulmalla, Raiku lähti tuttuun tapaan vauhdikkaasti ja viipotti ekat metrit mun makuun turhan lujaa. Alkumatkalla se otti ehkä joka toisen nappulan, mutta puolesta välistä eteenpäin se rupesi tarkentamaan paremmin myös toisen jalan askeliin. Lopussa tuli taas neljän askeleen harppaus purkkia kohti, siinä jarrutin vähän ja purkille mentiin rauhassa. Rai sai miettiä vähän aikaa itsekseen mitä purkilla piti tehdä ja kyllä se lopulta kävi maahan itsenäisesti. Jos viilataan pilkkua niin olisi voinut jäädä vielä lähemmäs purkkia ;) Ei hassumpi, loppupalkaksi reviteltiin vielä vähän aikaa frisbeetä ja Raiku kävi kastelemassa itsensä ojassa. Mua häiritsi vähän noin lyhyt hihna kun piti roikkua ihan koirassa kiinni ja pakostikin tuli himmailtua pari kertaa turhaan kun olin muutaman askeleen myöhässä.




Illalla vielä vepeen, ihan täydellinen laji hellepäivälle. Meitä oli paikalla sen verran vähän, että ehdittiin ottaa neljä kierrosta. Raikulle päivän teema oli veneestä hyppy, viimeksi kun junnu iski nelitassujarrut pohjaan ja kieltäytyi hyppäämästä. Ensimmäisellä kierroksella otettiin hyppy pienemmästä veneestä, jonka laidat eivät ole niin korkeat. Raiku oli veneessä kahdestaan soutajan kanssa ja pysyi pientä pyörimistä lukuun ottamatta ihan hyvin paikoillaan veneen liikkuessa. Taas mukana oli pientä epäröintiä, mutta lukuisten kutsujen ja pallon viskaamisen jälkeen se lopulta hyppäsi ja rannalla sai taas superpalkan. Toisella kierroksella tehtiin hyppy uudestaan, mutta tällä kertaa isommasta veneestä. Miettimisaika puolittui ennen hyppäämistä ja jälleen superpalkkaa rannassa.

Kolmannella kierroksella otettiin veneen hakemista. Aallot olivat sen verran voimakkaat, että otettiin nyt vain pikkuveneellä ja ilman ihmisiä, näin Rai sai vetämiseen kevyemmän aloituksen. Tehtiin kolme toistoa niin, että Raikua leikitettiin ja innostettiin köydellä, jonka jälkeen vene tönäistiin kauemmas rannasta ja mä vapautin Rain sen perään. Vitsi miten intona se oli, tyyppi rakastaa retuuttaa veneköyttä :) Raiku lähti jokaisella kerralla hyvin, ui tosi kauniisti köydelle, otti sen suuhun ja palautti mulle käteen!! Palkaksi revittiin yhdessä köyttä. Lopetettiin siihen, että tehtiin samat virittelyt, mutta nyt Rai vietiin kesken kaiken pois rannasta eikä se päässyt enää hakemaan venettä. Mä sain kiskoa 16 kg painavan Raikun ihan tosissani mukaani, sille jäi hirmuinen into veteen tauolle mennessä.

Neljännellä kierroksella otettiin taas veneestä hyppy, nyt appari lähti soutajan mukaan pitämään Raikusta kiinni. Rai sai vähän ekstraodottelua veneessä, koska ohi ajoi pari pikakiituria, jotka nostattivat isot aallot juuri meidän kohdalle. Odottelusta huolimatta Rai lähti ekalla käskyllä ja ui kovalla kiireellä rantaan. Jeij! :)


2 kommenttia: