Sivut

torstai 6. kesäkuuta 2013

Parasta lomailua

Niin, se reipas bloggaustahti unohtui taas vähäksi aikaa.

Maanantaina 3.6. pidettiin aamupäivä vapaata. Illalla suunnattiin kuitenkin Raikun kanssa rallytreeneihin Konalaan ja pikkuaussie oli taas täynnä virtaa. Ajattelin ensin piirtäväni molemmat ratapiirrokset, mutta laiskuus yllätti jälleen kerran. Ensimmäisellä radalla oli 360 asteen käännös oikeaan (vaihdettiin myöhemmin vasempaan), koira eteen ja oikealta sivulle (myöhemmin vasemmalta), käännös oikeaan, edestakaisin pujottelu, askel oikealle, perusasennosta käännös oikealle ja istumaan, istu ja kierrä koira ja istumisesta juosten maaliin. Raiku teki kaiken innokkaasti ja varmasti ja sai kehuja, pätevä tyttö!

Toisella radalla oli koira eteen ja oikealta sivulle perusasentoon (myöhemmin vasemmalta), perusasennosta 1-3 askelta eteenpäin (myöhemmin koira eteen ja peruuttaen), käännös vasemmalle, juosten (myöhemmin hitaasti) spiraali oikealle, normaali vauhtiin, p-käännös oikealle, liikkeestä maahan, perusasennosta maahan ja istumaan ja maaliin. Mulla oli taas vaikeuksia peruuttaessa laskea askeleet, sama mistä lähti kisoissa Tiralta kolme pistettä kun mä liikuin epämääräisesti. Siinä riittää taas viilattavaa. Spiraali juosten ja hitaasti oli aika mielenkiintoinen, mutta Raiku selvisi tosi hienosti ja pysyi hyvin mukana. Maahanmenoissa mä saan kiinnittää kunnolla huomiota siihen, että Rai varmasti laskee kyynärpäät maahan, muuten ei mitään korjattavaa.

Toisen radan vieressä oli lisäksi käytösruutu ja otettiin sitä muutamassa eri pätkässä. Ei ollut ongelmia, Raiku odotti hienosti maaten, istuen ja seisten pari minuuttia eikä ottanut häiriötä takana olevista koirista.

Treeneistä suunnattiin vielä iltapalalle myrtsiin ja kotiin päästiin vasta yhdentoista aikaan. Tirakin piristyi auringon laskiessa ja koirat saivat painia hetken aikaa pihalla. Ihanaa :)



Tiistaina 4.6. aloitettiin aamu lenkillä Lauran, Nessan ja Hopun kanssa. Koirat saivat väsyttää toisiaan hetken, jonka jälkeen tallottiin junioreille jäljet. Rai ajoi "vierasta" jälkeä ensimmäistä kertaa sitten syyskuun pentutreffien, mutta se ei hidastanut menoa. Jälki oli suunnilleen 250 askelta pitkä, sisälsi kaarrosta ja pohjana oli lyhyt nurtsi. Rain nokka rupesi väpättämään heti kun vaihdoin sille jälkiliinan ja pienen alkurauhoittumisen ajan se kuikuili kaula pitkällä eteenpäin. Ensimmäisen suoran ajan se veti vähän ja eteni muutenkin aika nopeaan tahtiin. Kaarteessa meno rupesi rauhoittumaan vähän runsaamman namituksen takia, mutta vikalla suoralla Rai jatkoi pientä siksakkausta. Sillä suoralla oli pyörinyt muutama lokki, jotka olivat napsineet jäljeltä nappuloita, mutta häiriötallauksista huolimatta Rai selvisi varsin hyvin. Purkin lähestyessä Rai yritti kovasti jatkaa eteenpäin ja tarjosi ihan oikein Lauran kävelemää suuntaa, mutta otin sitä vähän takaisin päin ja näytin vielä jälkeä. Nyt Rai eteni purkille ja kävi nätisti maahan.

Rain työskentely oli hyvää ja pieni edestakaisin sahaaminen ei kuulemma haittaa, mutta kyllä mä ehkä palaan vielä askeleen taaksepäin ja otan mukaan lisää tarkkuutta kun tiedän Rain pystyvän siihen. Lisäksi mä saisin luottaa koiraan enemmän ja antaa sen tehdä itse töitä.

Jatkettiin matkaa vielä tunnin pituisella lenkillä ja vaanimispainit Hopun kanssa väsyttivät Raikun aika tehokkaasti. Seuraavan kerran Rai juoksutti Tiralla muutaman spurtin vasta illalla ;)



Keskiviikkona 5.6. jatkettiin teemaa maastotreenit ja suunnattiin Petikkoon Lauran, Marikan, Nessan, Hopun ja Jocken kanssa. Ryhmä rämä sai riekkua ensin pahimmat höyryt pois lenkillä, jonka jälkeen tallottiin esineruutu (20m leveä, 50m pitkä). Raiku Rääkyjä oli ensimmäisenä vuorossa ja sai kaksi esinettä (sukkasolmu ja lasten kenkä) takakulmiin näköavuilla. Virittelyt toimivat vähän liiankin hyvin ja Rai vikisi koko esineiden viennin ajan... Ensimmäisellä lähetyksellä Rai irtosi toisena vietyä esinettä kohti, eteni takalinjalle asti, mutta jäi vähäksi aikaa pyörimään kulmaan. Nappasi kuitenkin esineen (sukka) ja lähti tulemaan takaisin, mutta pudotti sen vähän jälkeen puolen välin, palasi mun luokse siis suu tyhjänä. Lähetin Rain etsimään uudestaan ja se suuntasi oikeaa reunaa pitkin takalinjalle. Annoin sen hortoilla hetken aikaa siellä, jonka jälkeen kutsuin takaisin. Linja oli sama mitä pitkin se oli alunperin juossut esine suussa ja Rai sai siinä vauhdissa uudestaan hajun esineestä, nosti sen ja palautti mulle.

Toiselle esineelle lähtiessä Rai oli vähän pihalla ja irtosi ravaamalla muutaman metrin päähän. Otin uudestaan lähelle ja Laura kipaisi heittämässä kenkää pari kertaa ilmaan. Seuraavalla lähetyksellä Rai irtosi hyvin takakulmalle, sinkoili siellä hetken aikaa kunnes löysi kengän ja palautti sen mulle asti tasaisen hyvällä vauhdilla.

Raikulle pitää vahvistaa lisää erilaisten esineiden tuomista. Kokeiltiin vielä tiellä samoilla esineillä joita käytettiin ruudussa ja taas kenkä nousi paremmin, kun taas sukkaan Rai ei halunnut koskea. Yritä nyt sitten ymmärtää sitä ;) Ja voisin viedä yhden esineen kerrallaan, nyt kantti ei ihan riittänyt toisen esineen lähetykseen, kun se oli ehtinyt jo vähän unohtua. Tosi hienosti se kuitenkin irtosi ja teki itse töitä.

Kaikkien koirien treenattua siirryttiin viestitreeneihin. Raiku sai taas aloittaa ja sille tavoitteena oli tehdä hyvät irtoamistreenit ja seitsemän matkaa. Maastossa mentiin ensin vähän matkaa ylämäkeen, pienen kalliotasanteen läpi ja siitä alamäkeen, Raikulle siis tarpeeksi haastava. Kolme ensimmäistä matkaa meni hyvin, kunnes Rai varasti mulle päin, sai palautteen siitä ja mä ajoin sen pois mun luota. Vauhti hidastui siitä vähän ja viidennelle pätkälle se ei meinannut enää irrota. Pienellä menemene-kehotuksella se lähti, mutta vähän nihkeästi. Kutonen tuli taas hyvin takaisin mulle, mutta seiskalle otettiin varmuuden vuoksi pieni ääniapu Lauralta. Rai hiippaili pari metriä eteenpäin, höristi korvia ja ampaisi taas täyteen vauhtiin. Saatiin sille vielä onnistuminen ja hyvä mieli loppuun. Lopun vitkuttelu oli jotain väliltä väsymys ja tämä ei ole enää kivaa, koska mulle ärähdettiin. Loppupalkkana ollut patukka ei jaksanut innostaa enää kauheasti, mutta frisbeen perässä jaksoi juosta vielä loppumatkan muiden luokse. Kaikesta huolimatta irtoaminen onnistui paremmin mitä viime yhteistreeneissä ja Rai malttoi odottaa nätisti tauoilla.

Taas kaikkien tehtyä viestitreenit siirryttiin Firan montuille uittamaan koiria. Luulisi koirien olevan jo väsyneitä, mutta siellä ne jaksoivat painattaa sekä metsässä että rannalla. Rai oli alkuun vähän varovainen uimista kohtaan ja kahlasi tasan siihen kohtaan missä tassut yltävät vielä pohjaan. Kuitenkin kun velipojat varastivat Raikulle heitettyjä palloja niin pikkuneidinkin oli pakko polskutella lelujen perään. Jokaisella uintikerralla Rai rohkaistui lisää ja uintitekniikka parani tosi nopeasti loiskuttelijasta hienoon pikku norppaan. Eihän tämä ollut kuin Raikun toinen kerta uimassa tänä vuonna ;)

Firalta suunnattiin vielä Lauran mukana Konalaan pienelle lenkille ja sieltä kaverille hakemaan koirille lisää tunnarikapuloita tokoleirin jämistä. Niitä kun ei voi olla ikinä liikaa! Vähän tuli jo illalla hypisteltyä pussia josko olisi jaksanut treenata, mutta kai sitä pitää jättää loppuviikollekin jotain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti