Sivut

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Huh hellettä

Jos olisin tiennyt sääennusteen muutama viikko sitten, en olisi todellakaan ilmoittanut koiria möllitokoon hellepäivänä. Aamulla ilmatieteenlaitoksen sivujen vilkaisu sai mut kiroamaan vähän aikaa ja mietin pitäisikö vaan jäädä kotiin. Olisi ollut ehkä se fiksumpi päätös, mutta mentiin kun kerran oltiin jo maksettu ;)

Iltapäivä alkoi Raikun match show-kehällä, siinä vaiheessa oltiin hengailtu kisapaikalla 1,5 tuntia. Rai seisoi taas hienosti paikoillaan ja antoi tuomarin tutkia itsensä hyvin. Asiaa saattoi helpottaa mun namikäsi, josta tuli jatkuvalla syötöllä ruokaa ;) Oli siinä vielä aika paljon kiemurtelua ja pari pussausyritystä, mutta se on Rai.. Ja ongelma on siis sen yliystävällisyys, kaikkien ihmisten syliin pitäisi saada hypätä ja pestä kasvot. Hienoa näyttelyravaamista Rai ei osaa kyllä yhtään ja se näkyi, tuomari kommentoi vielä arvostelua antaessa meidän tokoilun näkyvän tosi selkeästi kun Rai tarjosi lähinnä katsekontaktia ja samalla pilasi liikkeensä. No hei, mitä nyt voi odottaa tuonnäköiseltä työaddiktilta?

Lähtö ryhmäkehiin tuli aika äkkiä. Mä olin jo siirtynyt tokokehälle, vaihtanut itselle tokokamoja ja -fiilistä ja rupattelin Rain wannebe-siskon omistajan Maijan kanssa kun tajusin toisesta kehästä huudeltavan isojen koirien sinisiä. Äkkiä tokokamat pois, Raikulta pyyhe selästä ja pikaisesti kehään. Ajattelin homman olevan ihan läpihuutojuttu, mutta lopulta sijoituttiin toiseksi! Tuomari arpoi pitkään meidän ja voittaneen akitan välillä, mutta mun silmiin homma oli ollut alusta alkaen aika selvä ja akita huomattavasti parempi. Se osasi ravata hienosti, me ei ;)

Raikun match show-arvostelu:
Vuoden ikäinen kaunis narttu. Kaunis ilme ja hyvä purenta. Kauniisti kulmautunut. Hieman pitkärunkoinen. SIN2

Totta joka sana ;)


Tokokehien odottelusta en sano muuta kuin että oli kuuma, kuuma, kuuma ja Rai ihan vetelä. Kastelin sen muutamaan otteeseen ja pidin märkää pyyhettä päällä, mutta kyllä siitä huomasi ettei tänään onnistu. Siinä vaiheessa kun Rai ei suostunut jäämään maahan asfaltille tai edes varjoon nurtsille, tiesin ettei myöskään paikkis onnistu. Plääh. Kuitenkin kehään mentäessä mulla oli ihan jees-olo ja Rai napitti kontaktia sivulla eikä ottanut häiriötä muista. Pisteet ja kootut selitykset:

Luoksepäästävyys: 9
- Nousi seisomaan ja siitä hypähti tuomaria vasten. Voi helvetti. Palasi kuitenkin itse takaisin sivulle.
Paikalla makaaminen: 7
- Vain minuutin pitkä, mä olin ehkä 8-10 metrin päässä. Ehkä 40 sekunnin kohdalla Rai nousi seisomaan ja näytti surkealta (läähätti, riiputti vähän päätä), mä kipaisin laittamassa sen takaisin maahan ja jäin lähemmäs kehumaan kun se oli nätisti. Ei voi mitään, olisi pitänyt ehkä ottaa se kokonaan pois nousemisen jälkeen, mutta mutta..
Seuraaminen hihnassa: 8
- Voi luoja. Ei ollut todellakaan seuraamista. Piti kontaktia ehkä kolme askelta ja lopun aikaa haahuili ja haisteli maata. Voi luoja.
Seuraaminen vapaana: 10
- Vähän parempi mitä hihnassa, mutta silti todella rumaa. Oikeasti rumaa.
Maahanmeno: 10
- Seurasi paremmin, maahanmeno aika hidas. Rai tsemppasi.
Luoksetulo: 8
- Plussaa: ei varastanut lähdössä. Miinusta: vittusaatanahelvetti haisteli maata niin keskittyneesti, että tarvitsi kaksi kutsua. Ja tuli suoraan sivulle ja senkin huonosti???
Seisominen: 10
- Stoppasi hyvin. Seisominen oli muuten heti maahanmenon jälkeen, omituista. Superkehut Raikulle siitä, että erotti käskyt toisistaan. Ei ole ollut todellakaan itsestäänselvää viime aikoina.
Hyppy: 10
- Sinne se loikkasi ja pysähtyi. Ennakoi istumisen.
Kokonaisvaikutus: 10
- No joo.

Yhteensä 156 pistettä ja vittuuntunut fiilis. Oikeasti olen osittain tyytyväinen Raikuun, koska periaatteessa se teki kaikki liikkeet oikein (tai no..), se ei vaan ollut yhtään omalla tasollaan. Mun olisi pitänyt laskelmoida aikatauluja paremmin ja pitää myös se ilmastoidussa autossa kaikki odotteluajat, kun nyt se joutui kärsimään helteessä monta tuntia. Ihana Rai leikki kuitenkin ennen kehään menoa ja kehän jälkeen narupallolla ja taisteli melkein yhtä reippaasti mitä normaalistikin. Se on vaan nuori. ♥


Mölliavo oli ihan vikana ja siinä vaiheessa kun päästiin aloittamaan luokka, kaikki muut ihmiset olivat kadonneet paikalta ja muut kehät purettu. Koiria oli vain neljä (aussie, bc, vesikoira ja Tira) niin saatiin kaikki samaan paikkikseen. Mä olin hakenut Tiran ehkä 10 min ennen luokan alkua ja kastelin sen niin hyvin kun pystyin. Yksi kilpakumppani kokeili ennen paikkiksen alkua asfalttia ja sanoi ettei halua pistää koiraansa makaamaan sille. Saatiin sitten ottaa koirille pyyhkeet joiden päällä maata ja aikaa lyhennettiin kahteen minuuttiin. Tiran olisi pitänyt olla suoritusvuorossa ekana paikkiksen jälkeen, mutta mä ilmoitin haluavani kastella sitä vähän lisää niin mentiin kehään vasta tokana. Yllättäen kuumuus näkyi suorituksessa, mutta Tiran tsemppaus oli ihanaa katsottavaa.

Paikalla makaaminen: 10
- Kurkin pensaan takaa ja siellähän se makasi ♥ Tosi tarkkaavaisen näköinen, pari kertaa vilkaisi sivuille ja korjasi vähän takatassujen asentoa. Tätä tultiin hakemaan ja mä tarvitsin tätä kymppiä, luotto Tiraa kohtaan kasvaa taas.
Seuraaminen: 9
- Ansaittu ysi!!!!! Tuomari kommentoi, että käännökset olivat liian löysiä ja mä hidastin niissä koiran mukana, mutta mä en kuunnellut kauheasti ;) Tira-rakas tsemppasi niin hirveästi, mä meinasin parkua kesken seuraamiskaavion kun Tira tuli niin kauniisti mukana. Kuulin siinä kesken kaiken kehän laidalta yhden tyypin kommentoivan miten berni seuraa noin paljon paremmin mitä oma koiransa oli, ja vielä tuollaisella turkilla! ;)
Maahanmeno: 8
- Tiesin ettei se mene. Annoin käskyn, näin että se pysähtyi jotenkin niin käänsin päätä ja siellähän se seisoi. Toinen käsky niin meni maahan ja loppu oli ihan normimenoa.
Luoksetulo: 8
- Hehheh, Tira varasti :D Kuitenkin iso halirutistus, koska se laukkasi!! Stoppi valui ainakin metrin liikaa, mutta se pysähtyi. Sivulle taisi tulla ravilla.
Seisominen: 9
- En muista mistä piste lähti, olisiko ollut liian hidas pysähtyminen?
Nouto: 9
- Kapulan heiton jälkeen Tiran katse harhaili vähän sivulle niin jouduin ottamaan katsekontaktin uudestaan ennen käskyä. Meidän tavoite oli saada Tiran persus ylös ekalla käskyllä ja tavoite toteutui! Lähti hitaasti ja ravasi kapulalle ja takaisin, mutta lähti kuitenkin!
Kaket: 10
- Vaihdot olivat aika hitaita, mutta tavoite (ekalla käskyllä ylös) toteutui taas! Ei liikkunut eteenpäin.
Hyppy: 7
- Juu, tsemppaus ei ihan riittänyt enää tässä vaiheessa. Ekalla yrityksellä Tira nousi ylös ja käveli esteen viereen, tokalla hyppäsi ja istui liian lähelle estettä. Takaisin meinasi kiertää, mutta näytin kädellä esteen yli. Tuomari sanoi jotain ettei selvästikään ole koiran lempiliike, mutta en nyt tiedä. Kyllä se tykkää hypystä, mutta virta ei vaan enää riittänyt.
Kokonaisvaikutus: 8
- Olisi saanut kuulemma olla nopeampi vähän kaikessa. Totta, mutta yritä itse olla nopea ja vietikäs 30 asteen helteessä paksulla mustalla turkilla tuntien odottamisen jälkeen. Tira ei nyt muutenkaan ole mikään maratoonari. Tuomari sanoi vielä jotain hyvästä yhteistyöstä ja siitä, että koira teki kuitenkin mielellään sen mitä pyysin ja oltiin iloisia tai jotain. Mulla meni kommentit välillä vähän ohi, kun keskityin koiraan ja sen virittelyyn enkä tuomarin höpinöihin. Saatiin vielä vinkki yrittää kisoja tämän rotuisella eri vuodenaikaan, juu sen mä tajusin jo vuosia sitten :D En valita, olen tyytyväinen ja ylpeä!

Yhteensä: 176 pistettä ja sijoitus 3.

Rankka päivä, mutta opettavainen. Ilta meni puolikoomassa telkkarin edessä ja koirat kuorsasivat kumpikin omissa häkeissään. Hauska huomata miten Tirakin hakeutuu vapaaehtoisesti häkkiinsä valeraskauden aikana. Parin tunnin unien jälkeen Rai jaksoi taas pomppia ja heiluttaa häntäänsä ja aamulla se oli jo ihan oma, sekopäinen addikti-itsensä. Mä olisin mielelläni torkkunut 10 minuuttia pidempään, mutta koirat aloittivat oman painishown suoraan mun vieressä. Jee.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti