Sivut

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Tiistaina 11.6. ei tehty yhtään mitään!

Keskiviikkona 12.6. oli vuorossa Raikun ekat vepetreenit. Mä jännäsin sitä puoli päivää niin kuin aina ennen uusia treenejä ja uuteen treeniporukkaan tulemista. Oli kuitenkin superhauskaa ja ryhmässä on tosi mukavia tyyppejä ja osaavia koiria, taso on aina voittajaluokasta mölleihin.

Koko päivän oli ollut tosi epävakaa sää ja tehtiin ennen treenejä tunnin lenkki kaatosateessa. Itse treenien ajan oli kuitenkin aika optimaalista: tyyntä, pilvistä ja sopivan lämmin. Tehtiin kolme kierrosta ja koiria oli paikalla muistaakseni yhdeksän.




Raiku sai tehdä kaikkea kivaa, koska oli eka kerta ja se on niin nuori. Käytiin ensin yhdessä pienellä veneajelulla ja katsottiin vähän mitä Rai tykkää veneestä. Ei ongelmia, siinä se istui mun vieressä, katseli maisemia, yritti nuolla veneen pohjasta murusia ja kävi pusuttamassa soutajan. Käytiin vaihtamassa rannassa paikkoja eli mä jäin maalle ja Rai lähti apparin kanssa merelle. Otettiin veneestä hyppy ehkä 15 metrin kohdalta, mä ehdin sanoa "Rai tule" niin junnu oli jo hypännyt ja ui rantaan. Saatiin vielä tähdättyä maalitolppien väliin. Uintitekniikka on parantunut tosi paljon alkukesän aikana, mutta kyllä se yrittää loiskia jos tulee liian kova kiire. Pääasiassa silti hyvällä mallilla.

Toisella kierroksella otettiin köyden hakemista (eli valmiina liikkeenä se olisi veneen haku). Rai haki köyttä hyvin rantavedestä, mutta pudotti sen ennen kuin mä ehdin ottaa siitä kiinni. Vikalla kerralla saatiin onnistunein toisto, kun mä kahlasin Raikua vastaan niin pitkälle kun saappaat antoivat myöten ja ehdin napata köydestä kiinni. Palkkaus tehtiin samalla köydellä ja Raiku taisteli tosi hyvin, oli ihan intona. Meidän lopetellessa appari näytti Raikulle köyttä ja heitti sen pitkälle mereen, Raikulle jäi hyvä fiilis ja into lähteä hakemaan sitä ja sillä ajatuksella se pääsi lepäämään.




Kolmannella kerralla keskityttiin taas siihen hauskuuteen ja otettiin uudestaan veneestä hyppy. Nyt soudettaessa Rai oli aika levoton, kuulin sen piippaavan pari kertaa ja se seisoi osan ajasta. Tuohon pitää kiinnittää huomiota, en epäile sen innokkuuden tai halun pompata veneestä laantuvan, vaikka sen vaatisikin jo istua ja odottaa nätisti. Nyt vene soudettiin suunnilleen 25 metrin kohdalle ja Rai hyppäsi ja ui taas hyvin maalilinjalle. Loppupalkaksi sai vielä hakea vedestä pallon ja jäi tosi hyvä fiilis. Ihana taitokoira ♥

Torstaina 13.6. tehtiin toinen pyöräilylenkki tällä kertaa läheiselle järvelle. Sports Trackerin mukaan matkaa tuli vähän vajaa 8 km, mutta se oli päällä samalla kun käveltiin ja kai osan aikaa jäähdyttelyistäkin. Pidettiin siis muutamia taukoja ja ajeltiin rauhallista vauhtia. Rai kipitti taas tosi nätisti, muutaman kerran sain hidastaa sitä reilusti kun meinasi laukata ja vetää ilman lupaa. Samaten sain tehdä äkkijarrutukset ensin oravan ja myöhemmin irtokissan takia. Orava juoksi suoraan Raikun edestä ja tuo kiskaisi vähän perään (sai kuulla mun mielipiteen siitä) ja kissa kökötti tien vieressä heinikossa ja meidän kohdalla lähti juoksemaan (sama juttu, mutta nyt mä ehdin iskeä jarrut pohjaan vähän ennen kuin Raiku kiskaisi). Onneksi vauhti on yleensä tosi hiljainen ja tuo ei kuitenkaan reagoi esim. lintuihin samalla tavalla tai ainakin sen katseen saa karjaistua pois niistä. Lähdöt onnistuivat taas hyvin ja nyt Raiku ajautui myös paremmin reunaan ja suostui juoksemaan pitkän aikaa pengertä pitkin.

Järvellä Rai pääsi kahlaamaan, ei ihan mennyt uimaan asti koska paikalla oli myös pari muuta koiraa (labbis ja berni), jotka varastelivat taas Raikun palloa. Koirat tulivat hyvin juttuun keskenään niin se ei haitannut, ainakin Rai jaksoi juosta kotiin asti ja kyllä se onnistui kastumaan kokonaan siinä rannalla juostessa.

Iltapäivällä oli taas hyvä lepäillä niin iltapalan aikaan oli taas runsaasti voimia tokoilla. Ikiliikkuja...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti