Sivut

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Perjantaina 7.6. Raikun aksassa oli sijaisena Jouni Orenius. Tehtiin pientä rataa, johon kuului mm. sylivekki, putkijarrutus ja vastakäännös.


1-4: Mulla oli vaihteeksi jumituspäivä ja tein kaiken kolme kertaa vaikeammin. Kakkosen takaakierto oli ihan ok, mutta yllätys yllätys kun korjattiin mun hartioiden asentoa pari milliä niin Raikun käännös tiukentui potenssiin sata ja se sai paremman kulman kolmoselle. Kolmonen oli taas se hiustenrepimiskohta eli sylivekki. Mä en vaan opi ohjauskuvioita ekalla treenikerralla eli nytkin räiskittiin menemään "vähän sinne päin". Kyllä se onnistui ekalla kierroksella ihan hyvin, mutta kun lisättiin loput radasta mun aivoihin niin se vaikeimpaan ohjauskuvioon keskittyminen herpaantui vähän... Putkeen irtoaminen oli hyvä.

4-5: Tämä oli alkuun Raikulle vaikea, otettiin se vielä ekan kerran suoraan alkupätkän jälkeen. Eihän tuo hahmottanut putkea A:n alla, ikinä otettu putkea noin. Tehtiin vitonen siis pari kertaa erillään ja eihän siinä tarvinnut muuta kuin jättää Rai odottamaan, sanoa missä putki ja osoittaa A:n alle niin sinnehän se sinkosi ;) Tähän olisi kuulunut myös putkijarrutus, mutta me ei harjoiteltu vielä varsinaisesti sitä, sain Rain kääntymään ihan siedettävästi kutsumalla kutosen kohdalta.

6-8: Ehdin kutoselle yllättävän hyvin, seiskalle tuli vastakäännös ja wohoo, mä olin sisäistänyt sitä vähän edellisistä treeneistä. Vastakäännöksellä Rai sai paremman linjan pussille, koska seiskan vieressä oli toinen hyppy. Pussin jälkeen lensi palkka :)

Ennen treenejä otettiin tarkkuutta läheisessä metsikössä. Esineenä 50 ja 5 sentin kolikot ja treenien aikana alkanut kaatosade vaikeutti vähäsen. Ilmaisu oli tosi epävarma, Raiku kaapi pari kertaa maata tassulla ja jäi sen jälkeen joko tuijottamaan mua tai jatkoi etsimistä. Ei muuta kuin huomiot itselle: ilmaisun vahvistamista, ei vielä kaatosadetreenejä ja tällaiseen voisi varata paremmin aikaa eikä vain sitä viittä minuuttia ennen kuin pitää jatkaa matkaa.

Heitän nyt aksapostaukset samaan eli sunnuntaina 9.6. oltiin Wirneen ekassa aksakoulutuspäivässä Niinulla. Meitä oli koossa aika hyvä porukka: Raiku, Pihka, Hoppu, Shake, Prilla ja mukana katsomassa Nessa ja Nauru. Aamulla tehtiin Rain kanssa tunnin hölkkä/kävelylenkki ja Rai pääsi samalla uimaan. Pientä alkuväsyttämistä päivää varten ;)

Rata alkoi heti kahdella meidän ongelmaohjauksella eli pakkovalssilla ja päällejuoksulla. Pakkovalssia ei olla tehty pitkään aikaan niin muistuteltiin alkuun Raikulle merkkaamista ja parilla palkkauksella se onnistui hyvin. Päällejuoksuun saatiin hyviä vinkkejä ja nyt saatiin treenattua myös sitä harvemmin otettua suuntaa. Suurin ongelma taisi olla mun liikkeen hyytyminen eli sillä sekunnilla kun Rai sai palkan, mä pysähdyin. Varmaan vikalla kerralla sain pakotettua itseni jatkamaan juoksemista ja tietysti Rai tuli suoraan alle ja astuin sen tassun päälle :D Ei se onneksi ota nokkiinsa tuollaisesta vaan jatkoi pallon kanssa rallattelua.

Toisessa pätkässä otettiin putkirallia. Kokeiltiin ensin pimeään putkikulmaan ohjaamista, ei ongelmaa. Siitä jatkettiin vieressä olevan putken kauempaan päähän ja otettiin sinne lähettämistä pari kertaa (pätkä suoraan juoksemista ja putken suun kohdalla askel siihen suuntaan ja selkeä työntö kädellä). Toisesta putkesta suunnattiin valssaamaan aidalle ja tähän jumiuduttiin hetkeksi. Tehotreeni selkeään valssaukseen tuli ihan hyvään kohtaan ja pienen kuivaharjoittelun jälkeen se rupesi taas onnistumaan ja Raiku teki paljon tiukemman käännöksen hypyn jälkeen. Valssauksen jälkeen ohjaus jatkui taas ekan putken kauempaan päähän ja Raiku osasi suunnata sinne aika hyvin. Kerran mä unohdin sen selän taakse ja se ehti livahtaa väärään päähän, mutta aika hyvä onnistumisprosentti kun harvemmin ollaan otettu montaa putken päätä kerralla.

Huhh, tuli taas opittua paljon yhden päivän aikana ihan vain katsomalla muitakin. Treenien jälkeen porukka pääsi taas rallattelemaan yhdessä ja väsymys alkoi näkyä jopa Raikussa, se spurttaili vain muutaman kerran ja muuten ravaili jossain mun lähellä. Johan se oli ehtinyt juosta päivän aikana sekä itsekseen että veljiensä kanssa ;)

Maija kokosi koirista hienon videon, löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti