Sivut

maanantai 10. kesäkuuta 2013









Maanantaina 10.6. tehtiin Raikun kanssa eka pyöräilyretki. Nyt kun koiralle on tullut ikää enemmän ja luusto on kuvattu, uskallan näin ylivarovaisena aloitella rankempia lenkkejä. Hyvä logiikka kun ollaan oltu näinkin varovaisia tähän asti :D Edettiin alkuun tasaista etanavauhtia alamäkeen (hei mulla on jotain itsesuojeluvaistoa jäljellä) ja sain pari kertaa ärähtää Raikulle, kun se ajautui liikaa mun eteen. Alkumatkan sillä olikin aika hakattu ilme, mutta takaisin päin tultaessa sain rauhoitella sitä kunnolla kun se innostui vauhdista. Vikaan loivaan ylämäkeen se lähti vielä vetämään mua.


Suuntakäskyt olivat vielä hakusessa näin pyörän selästä huudeltuna, samaten pysähtyminen ja enemmän reunaan siirtyminen. Lähdöt onnistuivat hyvin :D Muiden ohittamiset menivät aika hyvin, nähtiin ihmisiä, pari koiraa ja lintuja. Kerran Rai lähti kuikuilemaan risteävälle kadulle siirtyneitä koiria ja toisen kerran jouduttiin hiippailemaan itsetuhoisen harakanpoikasen ohi, joka pomppi keskellä tietä.

Poikettiin matkalla lammen rannalla ja Rai sai uida ja noutaa palloa vedestä. Mun heittokäsi väsyi nopeammin mitä koira.





Heitä se pallo -ilme

Yllättävän hyvin se kyllä jaksoi olla vetämättä ennen kuin innostin, lämppä- ja jäähdyttelylenkit se olisi kiitänyt taas täysillä. Aikaa meni kaikkiaan päälle tunti, mutta matka ei ollut muutamaa kilometriä pidempi. Tiistai pidetään lepopäivänä ihan aikataulusyistäkin.



Illalla mentiin vielä tokon kimppatreeneihin Konalaan. Oltiin etuajassa niin käveltiin pitkin maltsua puoli tuntia, Rai jaksoi tehdä vielä superkivoja vetopätkiä kun huomasi minne oltiin tultu. Aloitettiin treenit paikkiksella, Raiku oli reunassa Jocke-veljen vieressä ja aika pari minuuttia. Ekalla pätkällä jäin johonkin puoleen väliin ja palkkauksen jälkeen siirryin kentän toiseen reunaan, olisiko ollut suunnilleen kisamatka? Paikkista ei olla otettu sen möllitokon nousemisen jälkeen, sen takia siis välipalkkaus. Rai oli ihan hyvä, pari kertaa laski kuonon muutamaksi sekunniksi maahan, vilkaisi vähän sivuille ja kerran meinasi kallistua lonkka-asentoon. Pieniä kauneusvirheitä, mutta ainakin se pysyi maassa.


Seuraamisessa pari pidempää pätkää (hyi) ja lyhyitä käännöksiä ja askelsiirtymiä. Intoa riitti, mutta en siltikään ole tyytyväinen, oli vähän huolimaton.

Jäävissä alkuun yksi maahanmeno, oli turhan hidas. Otin myöhemmin luoksetulosta maahanmenoa (ei normiluoksetulon käskyillä kuitenkaan) ja siitä meni avuilla aika hyvin maahan. Seisomisessa teki stopin hyvin, mutta yritti ennakoida istumista. Alkuun steppasi myös, kun olin palkannut juuri aikaisemmin pallolla. Otin sitten sivulla liikkumista ja vapautin aina suoraan seisomisesta, silti se peppu meinasi iskeä maahan itsekseen. Voi Raiku.

Ruutua otettiin valmiilla lelupalkalla. Rai bongasi ruudun hyvin virittelyistä (oli vielä nähnyt kun vein lelun), mutta meinasi taas vajota puoliksi maahan. Palkkasin pari kertaa ryhdikkäästä istumisesta, mutta pitää olla tarkkana. Otin kahdesta eri suunnasta, ekasta meni hyvin ja juoksi suoraan, mutta tokasta matka oli vähän pidempi (15 metriä?) niin kaartoi liikaa oikealle. Korjasi kyllä itse ja meni ruutuun oikeasta välistä, mutta otettiin toinen lähetys vähän lähempää ja nyt juoksi suoraan.



Luoksetuloissa palkkasin välillä pelkästä paikallaan istumisesta, ei varastanut kertaakaan. Eka pätkä oli tosi huono, juoksi hiipimislaukkaa mun luokse, ei saanut palkkaa. Toisella kerralla vaihdoin kutsumissuuntaa ja nyt Rain edettyä pari metriä viskasin frisbeen mun selän taakse, vauhti löytyi taas ;) Kolmannella kerralla oli tosi hyvä vauhti ja tuli nätisti eteen. Neljäs matka taas palkka pelkästä vauhdista mun selän taakse.

Loppuun pari noutoa. Laukkasi tosi hitaasti kapulalle, palkkasin kuitenkin siitä kun toi sen mun lähelle. Hiton palautus on vieläkin vaiheessa eikä ole mitään suunnitelmaa sen varalle. Joku voisi opettaa tuon pitämään esineitä suussa käskystä?

Rai keskittyi tosi hyvin, vaikka häiriötä riitti. Oli myös ihan fiiliksissä repimässä leluja, pieni taistelukoira ;) Treenien jälkeen Rai ja Jocke pääsivät juoksemaan vähäksi aikaa niitylle, oli kuitenkin aika väsynyttä porukkaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti