Sivut

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Rally-toko, Nummela

Lauantai 8.6. vietettiin aurinkoisessa Nummelassa rally-tokon merkeissä. Nälkä kasvaa syödessä (ja mä olen tosi ahne) eli olin saanut varattua kummallekin koiralle kaksi rataa. Sää oli taas aurinkoinen ja lämpötila kohosi päälle 20 asteen, mutta pieni tuulenvire ja pilvet auttoivat jaksamaan.

Meidän päivä alkoi Pia Heikkisen radalla eli samalla tuomarilla, joka oli myös mestiksessä. Rataantutustumisessa kävelin radan ehkä kolme kertaa läpi, ensin katsaus missä on mitäkin ja sitten niin kuin ohjaisin molemmat koirat. Pää oli silti aika tyhjä ;)

Pia Heikkisen rata 8.6.2013
Tira oli vuorossa ekana. Sain tsempata sitä ihan täysillä kehän ulkopuolella ja silti se oli ihan vetelä. Silti siihen tuntuu purevan mun olemus kireä kuin viulun kieli kehänauhojen sisäpuolella, koska siellä se vasta innostui. Ensimmäinen virhe tuli neloskyltiltä (kyl), en muista osuiko se siihen vai yrittikö haistella. Toinen virhe tuli kasikyltiltä (vino), koska Tira jäi istumaan mun etuviistoon. Kolmas virhe tuli 14 kyltiltä (vino), kun Tira meni maahan poikittain mun eteen. Naureskelin sille hetken aikaa kun yritin miettiä miten pääsen jatkamaan matkaa, mutta tosi hyvin se suoristi itsensä kun sanoin mennään. Virhepisteitä siis yhteensä kolme eli tuloksena 97/100 ja tuomarin suosikki. Ihan huippua, koska alokasluokka oli aika iso. Tuomarin kirjalliset kommentit olivat "täsmällinen, tasapainoinen yhteistyö" ja palkintojenjaossa kehuttiin Tiraa muutenkin ja vielä ohjaajan tapaa ohjata erilaiset koirat. Heh.. :D

Raiku oli vuorossa luokan viimeisenä, mun koirien välissä oli hyvin aikaa käydä vaihtamassa sekä koira että oma treeniasenne toiselle sopivaksi. Samaan tapaan mitä Tira, myös Rai oli siinä odotellessa ihan vetelä. Sama sunnuntailenkkeily näkyi myös kehässä, mutta onneksi rallyssa ei lähde siitä pisteitä. Raikun ensimmäinen virhe tuli 11 kyltiltä (kontr.), kun se vetäisi vähän pitkäksi ja tähyili jotain kehänauhojen ulkopuolelta. Mä olen nauranut aika monta kertaa tolle kontrollin puutteelle, kuvaa hyvin Raikua :D Toinen virhe tuli heti seuraavalta kyltiltä (tvä) eli Raiku oli toooosi hidas ja jäykkä kääntymään. Muita virheitä ei sitten tullutkaan eli Raikun tuloksena 96/100 pistettä! Tuomarin kirjallinen kommentti: "Hienoa täsmällistä työskentelyä".

Päivän toista rataa en jaksanut piirtää itse, alla kuva siitä.

Suvi Ruuhosen rata 8.6.2013
Radalla oli siis paljon kiemurtelua ja mä stressasin kylttien muistamista siinä kun katsoin ekan alokasluokan ryhmän suorituksia. Vedin rataantutustumisessa radan taas useampaan kertaan läpi ja aika hyvin se jäi mieleen. Silti mun pitää aina itse suorituksessa juosta se läpi, vaikka sillä ajalla ei ole kauheasti merkitystä.

Tira oli taas ekana ja vau mikä fiilis sillä oli! Pelkäsin sen olevan ihan hyytynyt iltapäivään mennessä, mutta se seurasi paljon paremmin mitä ekalla radalla. Eka virhe tuli heti kakkoskyltiltä (tal) eli Tira veti vähän pitkäksi ja hihna kiristyi, käännökseen tuli silti hyvin mukaan. Toinen virhe tuli kutoselta (tvä) ja tämä harmitti eniten. Tein itse liian tiukan käännöksen, vaikka tiedän ettei Tira käännä takapäätään hyvin ja se oli ehtinyt istua kesken käännöksen. Siitä -10 pistettä :( Virheistä huolimatta olin ihan supertyytyväinen Tiraan, on se hieno! ♥ Tuloksena 89/100 pistettä ja kolmannen ykköstuloksen myötä koulari RTK1. Tuomarin kommentti oli lyhyesti ja ytimekkäästi "upea suoritus!" ♥

Raiku oli taas viimeisten joukossa. Odoteltiin kehän laidalla jonkun aikaa, koska välistä puuttui muutama koira. Oli vähän vaikeaa tsempata Rai valmiiksi ja nytkin meidän kutsuttiin kehään kaksi koiraa aikaisemmin mitä olin laskeskellut. Raiku keräsi itselleen vain talutinvirheitä (tal) neljältä eri kyltiltä (3, 8, 13, 14) eli se helvetin hihna oli ongelma. Muutenkin oltiin vähän sunnuntaikävelyllä, mutta Rai yritti silti hyvin. Tuloksena 96/100 pistettä ja RTK1! Tuomarin kommentit olivat "tarkkana remmin kanssa. Iloinen ja reipas suoritus!". Aw, rally on niin piristävän iloista muihin kisoihin verrattuna. Tuomaritkin tsemppasivat rataantutustumisen ajan ja naureskelivat ihmisten olevan niin jäykän näköisiä jännittäjiä, hei rallyssä pitää olla iloinen :D

Aika hyvä saldo yhdelle päivälle!

Rallyn kautta ollaan saatu sitä kaivattua pehmeää pudotusta kisaamiseen parin vuoden tauon jälkeen. Jatkosta en osaa sanoa vielä mitään varmaa. Kevään rallytavoite on saavutettu ja kyllä kovasti innostaisi kisata lisää. Molemmat koirat ovat aika valmiita avoon, pahin kyltti ainakin Raikulle taitaa olla houkutus. Kisaaminen taitaa kuitenkin siirtyä loppukesälle tai syksylle, koska kisoja ei järjestetä sopivan matkan päässä. Mietin myös sitä onko turhaa kisata nyt kun laji on vielä epävirallinen, mutta tuntuisi tyhmältä odottaa kisavalmiiden koirien kanssa melkein vuosi vain sen takia, että saa koularit myös koiranettiin. Ja se mistä luokasta jatketaan ensi vuonna kisaamista riippuu siitä mihin ehditään tänä vuonna ;)

Samalla on tullut pohdittua myös koirien kisaamista tokossa. Molemmat osaavat liikkeet teknisesti, mutta Tira saa odottaa parempaa vuodenaikaa. Jos jaksetaan ylläpitää liikkeitä kesän yli, voisihan sitä koittaa syksyllä onneaan kokeissa. Raiku osaa alo-liikkeet, mutta niistä puuttuu mun mielestä jotain. Meinasin ilmottaa sen vielä kesäkuulle möllitokoon, mutta mitä järkeä kun tiedän ettei se ole vielä sillä tasolla mille tiedän sen pystyvän. Jatketaan siis hauskuuden etsimistä ja oikeaa fiilistä, mikä kiire tässä olisi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti