Sivut

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Maanantain alku oli taas loistava. Heräsin neljältä vikinään ja käytin koirat ulkona, kello oli soimassa puolen tunnin päästä mutta ajattelin ottaa vielä pienet torkut. Juu, ikinä ei kannattaisi. Heräsin kuuden jälkeen kun puhelin soi ja loppuaamu pitikin juosta. Koirat suhtautuivat äkilliseen kiireeseen ihan hyvin, Tira rutiinilla (eli meni nurkkaan ja tuijotti paheksuvasti) ja Rai loikki mun perässä ja puuhaili lelujen kanssa. Kun juoksin ulko-ovesta ulos niin Rai jäi kiljumaan. Jes... Anna kävi moikkaamassa tyttöjä töidensä jälkeen eli joskus yhden maissa ja oli meillä viiteen. Koulutetaan Annasta vielä hyvä leikkitäti!

Illalla lähinnä tottisteltiin. Naksuttelin Raikulle eteentuloa, sivulletuloa ja istumista. Eteentulot ja sivulletulot olivat hyviä, kunhan tuo vain istuu suorassa. En tiedä oonko nipottaja ja vaadinko liikaa kun haluan että Rai istuu jo nyt hyvin eikä valuisi lonkalle niin kuin tekee 85% ajasta. Korjaantuuko istuminen ryhdikkäämmäksi itsestään pennun kasvaessa vai panostetaanko nyt lähinnä siihen oikeaan istumistyyliin? Nyt yritin vihdoinkin lisätä käskysanaa pelkkään istumiseen, mennään vähän liikaa käsimerkeillä tällä hetkellä. Musta on tullut tosi laiska suullisten käskyjen opettamiseen... Raiku on kyllä sisäistänyt idean aika hyvin, käsieleellä (:D) istuu jo tosi näppärästi ja ollaan saatu muutama melkein-automaatti-istuminen. Näitä mun loistavia käsitteitä eli ruokakupin nähdessään Rai istuu (ja ottaa kontaktin, vapautussanalla alkaa syömään). Samaa ideaa ollaan käytetty leikkiessä eli pyydän välillä irroittamaan otteen (ei osaa irrottaa kunnolla käskystä, pohditaan tätä myöhemmin), Rai istuu ja rauhoittuu (jos on oikein riemuissaan niin tekee ensin muutaman pomppuloikan), ottaa kontaktin (välillä vähän viiveellä) ja leikki jatkuu. Tosi hyvin osaa nollata itsensä ja lähtee luvan saatuaan taas leikkimään täysillä.

Raikulla on ollut tähän mennessä aika paljon erilaisia leluja saatavilla. Erikokoisia ja materiaalisia palloja, köysivetoleluja, vinkuleluja, kumisia puruleluja, pehmoleluja, en mä edes muista enää kaikkia. Oon poiminut sieltä vähitellen muutamia Rain suosikkeja pois (:D) joita on tarkoitus käyttää treenatessa tai muuten yhdessä leikkiessä. Nyt jäähyllä on jo motivointipatukka, vinkuva nallevetolelu, tennispalloja (tosin yksi on Rain käytettävissä lattialla) ja pari pienempää vetolelua. Jos Raikulta kysytään niin pöydälle kuuluisi myös matot, johdot, sukkahousut (pennun mielestä loistavia vetoleluja), mun sänky, sanomalehdet, desimitta, hiusharja ja hiuspuuteripullo.

Luopumista harjoitellaan yleensä jokaisen pidemmän (kestää useamman minuutin ) leikkikerran yhteydessä. Oon tehnyt niin että leikkiä on jatkettu irti päästämisen jälkeen joko samalla lelulla tai vaihdettu uuteen. Myös namilla palkkaamista irroittaessa voisi yrittää? Raiku veisi myös mielellään lelut vähän kauemmas nakerrettavaksi, mutta ollaan saatu myös kivoja palautuksia, Raikumaisesti pienellä pompulla suoraan syliin. Joskus jos kutsuu liian iloisesti niin lelu saattaa unohtua matkasta kun pikku-aussie kiitää pusuttelemaan :) Paljon on vielä matkaa, mutta suunta on ihan mukava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti