Sivut

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kärppä vs. Jätti

Pätevä lapsi! Tänään oli reissupäivä, suunnitelmat ehtivät muuttua moneen kertaan mutta ihan hyvä retki saatiin aikaiseksi.

Ensimmäinen etappi oli Hannan luona, missä Raiku pääsi painimaan otsikkoon viitaten noin kuukautta vanhemman bernityttö Viuhdin kanssa. Kokoeroa oli jo ihan mukavasti, Viuhti painaa sellaiset 15kg :) Moikattiin ohimennen myös Viuhdin äippä Lilja ja staffi Sissi, Raiku katseli niitä nätisti portin takaa. Alkuun Viuhti tuntui Ärrän mielestä vähän hurjalta ja piti kipitellä pakoon, mutta aika nopeasti lapsi tajusi miten sen jätin kanssa voi leikkiä ja pisti hyvin kampoihin. Vähän pentuja piti jo rauhoitella, Viuhti otti bravuurikseen istua Raikun päällä ja Raiku jyrsi siinä sen poskia ja potki noilla kengurukoivillaan. Viihdyttiin siellä melkein 1,5 tuntia ja kun pennutkin näyttivät väsyneen niin jatkettiin Raikulin kanssa matkaa.

Päivän toinen jänskä juttu oli bussimatka. Ensimmäinen bussi oli tosi rämisevä ja sitä piti vähän piippailla ja ihmetellä, mutta kaiken kaikkiaan Raiku istui mun sylissä ihan nätisti. Bussissa pentu sai myös pari ihailijaa jotka rapsuttelivat siinä vähän aikaa. Matka Myyrmäkeen ei kestänyt kuin 15min ja jatkettiin pysäkiltä suoraan mun äidin kämpän suuntaan. Taloyhtiön pihalla Raikua yritti moikata myös joku lapsi, mutta pentu oli vähän innokas. Kävin itse kyykkyyn siihen pennun viereen niin sitten se tyttö uskalsi silittää vähän selästä. Raikkukin lopetti hyppimisyritykset ;) Kierreltiin vielä vähän aikaa metsässä ennen sisälle menoa, pentu kiipeili vähän kannoilla ja kaatuneiden puiden päällä mutta muuten pysyi aika lähellä mua.

Sisällä hissi oli vähän jännittävä, vähän piipattiin sitäkin mutta ei sen kummempaa. Pitää vaikka joskus ottaa Tira mukaan äidille, se tykkää hissistä :D Itse asunnossa Raiku tutkaili vähän aikaa huoneita ja parveketta ja jäi sitten katselemaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Ripottelin sitten äidin paksulle karvamatolle (fiksua kertoa taas julkisesti, kohta saadaan porttikielto sinne ;D) nappuloita niin Raiku pääsi vähän käyttämään nenäänsä. Tosi nopeasti löysi kaikki ja hyvin nuuhkutti myös ne karvoihin "uponneet" namit. Kaiken touhuamisen jälkeen Raiku kävi nukkumaan sillä välin kun ihmiset söivät ja sitten jatkettiin taas jo matkaa. Käytiin vielä tsekkaamassa pyöräkellari, sellainen kaikuva, liukaslattiainen tila mikä oli täynnä pyöriä :D Raiku kipitti nätisti mun perässä eikä kummastellut ympäristöä sen enempää.

Kolmas ihmetys oli Myyrmannin edusta ja bussilaiturit. Juniakin olisi ollut kiva käydä katsomassa mutta säästetään jotain seuraavaa reissua varten. Raikku ja äiti odottivat pari minuuttia kahdestaan kun mä kipaisin lataamassa matkakortin ja lähdettiin siitä melkein suoraan odottamaan bussia. Raikku ei reagoinut juuri mitenkään vieraisiin ihmisiin joita käveli ohi, sen kunniaksi revittiin vielä vähän aikaa vetolelua bussilaiturien vieressä. Hyvin leikki! Pysäkillä Raikku sai vielä yhden ihailijan kun vanhemman puoleinen nainen rupesi juttelemaan ja rapsutteli pentua samalla. Valitettavasti meidän bussi tuli keskeyttämään ja piti napata pentu mukaan. Toinen bussimatka meni edellistäkin paremmin, taisi jo vähän väsyttää. Raiku lepäsi (eli nuokkui) koko matkan eli sen 15min mun sylissä, mutta torkut taisivat tehota koska tuo jaksoi vielä kävellä pysäkiltä kymmenen minuutin matkan kotiin ja riekkua vielä pihalla...

Tira repesi liitoksistaan kun tultiin kotiin ja heilutteli kovasti häntäänsä myös pennulle. Hyvä Tii! Meni vielä joku 45min kun pentu puuhaili pitkin pihaa, söi iltaruoan ja odottelin tekeekö vielä tarpeensa. Kun Raiku päätti kaivautua pensaiden juurelle nukkumaan mä nappasin sen sisään ja jätin portin taakse mun huoneeseen. Pientä yksinoloharjoittelua huomista varten. Käytiin Tiran kanssa vähän vajaan tunnin lenkillä ja kotiin päästyä portin takana oli vastassa väsynyt pentu. Jopa niin väsynyt ettei edes yrittänyt hyppiä tai moikkailla sen enempää, mun avattua portin se kävi uudestaan nukkumaan ja vielä näin 1,5 tuntia myöhemmin on ihan sikeässä unessa. Ja meidän kun piti vielä tehdä tänään jälki... ;) No, säästetään jotain huomiselle!

(Vielä lisäys tälle päivälle. On aika säälittävän näköistä miten aikuinen berni ei voi tunkea pennun ohi portista. Raikku söi luuta puoliksi portin päällä ja Tipu tahtoi ohi, vasta kun mä menin tönäisemään Tiraa kyljestä että vauhtia ja Raiku kellahti samalla selälleen, Tira teki sellaisen metriloikan ettei vahingossakaan koske riiviöön ja puoliksi juoksi pois. Ei tarvitse pelätä että Tira litistäisi pennun? :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti