Sivut

maanantai 12. marraskuuta 2012

Maanantaina oli pentutokon vuoro ja nyt sain Raikunkin mukaan. Edellinen kerta jäi siis väliin yskän takia. Varsinaisena teemana oli ruutu, mutta tehtiin siinä sivussa myös seuraamista, sivulletuloja, luoksepäästävyys ja luoksetulo.

Ruudussa mun visio on edelleen kosketusalusta, mutta sen opettamisessa pidän vieläkin tuumaustaukoa. Raiku tietää mitä siinä pitää tehdä, mutta haluan lisää kestoa ja varmuutta itse alustalla pysymiseen. Sain tänään taas uutta pohdittavaa ruutua varten ja katsotaan nyt ajan kanssa mikä sopii meille parhaiten. Kokeiltiin nyt näyttöruutua, kun oli käytössä apuohjaaja. Jätin Rain Janinan pidettäväksi ja kävin taputtamassa ruutua (keskeltä vähän taaksepäin). Raikku taisi piipata vähän ja yritti singota jo siinä vaiheessa mun perään.  Palasin sen viereen antamaan käskyn ja heti kun Rai lähti juoksemaan ruutuun, kipitin perään ja palkkasin lelulla. Vähän se jäi aluksi pyörimään paikoilleen ja etsimään sitä taputuskohtaa (luuli että jätin sinne jotain?), mutta innostui myös lelusta. Toinen kerta samalla tavalla ja nyt se luovutti tyhjän etsimisen nopeammin ja tarrasi melkein heti leluun kiinni.

Hauska otus! Ruutua on niin kiva tehdä, pitäisi mahduttaa sitä myös kotitreenilistalle.

Siinä sivussa otettiin siis perusasentoa ja miniseuraamista. Palkkailin Raikua alkuun pelkästä kontaktista eikä sillä kyllä ollut mitään ongelmaa siinä. Ei juurikaan välittänyt, vaikka edessä tehtiin ruutua ja sivuilla liikkui muita pentuja. Seuraamisessa otin enimmillään kolme askelta ja nyt se rupesi näyttämään jo ihan hyvältä. Ei irronnut niin pahasti ja lähti sopivalla nopeudella. Raiku oli kyllä kummallisen rauhallinen koko ajan, olisiko ollut vielä pientä väsymystä tai jotain minkä takia seuraaminenkin onnistui tavallista paremmin? :D

Saatiin pennuille vielä pienet luoksepäästävyydet. Palkkasin Raikua kontaktista siihen asti kunnes Janina oli ihan meidän edessä. Raiku malttoi pysyä tosi hienosti istumassa, vaikka Janina kumartui silittämään sitä ja mä pidin taukoa palkkaamisessa.

Ihan vikaksi tehtiin (iloinen) luoksetulo. Otin alun melkein kokeenomaisesti eli seisoin ihan eleettömänä kutsun ajan ja kun Rai ehti vähän lähemmäs niin superkehut. Ei ollut mitään vaikutusta sillä, että olin kuin tinapatsas. Lähti ihan yhtä nopeasti ja juoksi täysillä loppuun asti.

Treenien jälkeen käytiin pienellä lenkillä Pihkan ja Riemu-collien kanssa niin pennut pääsivät leikkimään. Koukattiin kotimatkalla vielä myrtsin kautta ja kotiin päästyä Raiku hoiti Tiran iltakasvopesun, nakersi luuta ja simahti loppuyöksi. Tiistai ja ehkä keskiviikko yritetään pitää minimitoiminnassa ja ladataan vähän akkuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti