Sivut

lauantai 10. marraskuuta 2012

Lauantaina yritettiin taas tehdä kaikkea. Ennen agitreenejä otin pikaisen tilannekatsauksen siitä, miten pahasti onnistuttiin pilaamaan edellisenä päivänä esineruutu ja jälki.

Jälki oli suunnilleen 90 askelta pitkä, sisälsi kolme purkkia ja n. joka kolmas askel oli tyhjä. Maasto oli epätasaista varvikkoa ja sisälsi pari vaikeampaa kohtaa (muutama maamuhkuran :D ylitys). Talloin sen myös loivalle kaarelle, koska menin suunnitelmasta poiketen parin puun väärältä puolelta.
    Ennen varsinaista jälkeä otin kerran polulla purkin ilmaisun. Heti kun päästin hihnaa löysälle niin Raiku suuntasi purkille ja meni hienosti maahan. Jäljellä vauhtia oli selvästi vähemmän mitä edellisenä päivänä. Jarrutin tarvittaessa vähän, mutta Raiku tuntui keskittyvän paremmin eikä kiirehtinyt edes tyhjien askelten kohdalla. Tarkisti myös paremmin kaikki askeleet. Purkeilla hidasti, mutta yritti jatkaa matkaa. Kuitenkin kun laskin käden kuonon eteen melkein purkin päälle niin valui heti maahan. Jotain pientä ideaa siellä aivoissa on? Meinasin itse taas mokata ihan kunnolla, kun tultiin siihen kohtaan missä olin mennyt puun väärältä puolelta. Raiku lähti ihan oikeaan suuntaan, mutta mä hidastin ja pienen mietintätauon jälkeen tajusin päästää sitä siihen suuntaan minne se halusi. No, positiivista on se ettei Raikua juurikaan haitannut pieni kaarre jäljessä :D

Kaiken kaikkiaan meni paremmin mitä eilen.

Ruudut olivat n. 5x20m, ehkä vähän pidempiä. Lyhyesti kirjattuna isoimmat ongelmat:
- ensimmäisessä lähtö oli hidas.
- teki alkuun pientä serpentiiniä keskiosassa ennen kuin irtosi loppuun asti
- pyöri takareunassa, mutta ei saanut kunnon hajua esineestä (joka oli suorassa linjassa lähetyspaikkaan nähden pienen kiven päällä)
- mun silmiin oli epävarma
+ kun löysi esineen, lähti juoksemaan täysillä mun luokse
- mutta pudotti sen pari metriä liian aikaisin

- toisessa ruudussa ei lähtenyt ihan suoraan vaan meni enemmän toista reunaa pitkin
+ irtosi aika hyvin ja löysi esineen nopeammin
+ taas lujaa vauhtia mun luokse esine suussa, taisi pudottaa senkin vähän ennen mua ja pyysin vielä nostamaan sen

Vielä lyhyemmin pieni ajatusten koonti: lisää varmuutta koiralle. Taas muodostuu pientä suunnitelmaa siitä, miten jatketaan tästä (helpompia lähetyksiä, sikailu/epävarma käytös pois, vaihdellen esineen näyttöjä ja helppoja lähetyksiä niin ettei Rai ole nähnyt esineen vientiä).

Itse agitreeneissä käytiin läpi hyppytekniikkaa ja itsenäisesti vanhoja juttuja. Hyppytekniikka lyhyesti: Rai malttoi odottaa käskyä, kohdisti katseen aitojen taakse ja irtosi hyvin. Kävi vielä kerran palkkaamassa itsensä lelun lisäksi hyppimällä Lauran luona, oikea superpalkka :D

Otettiin yhdistelmää aita+mutkaputki+aita vähän vaihdellen. Raikku oli ihan intona ja teki mun silmiin hienosti. Putki oli vielä aika jyrkästi mutkalla ja ajattelin alkuun sen olevan ongelma, mutta tosi hyvin tuo sinkosi sieltä läpi. Tehtiin myös pienissä pätkissä verkkokeppejä, uutena esteenä rengasta, A:n kontakteja ja pientä siivekkeen kiertoa. Vaikka tauotin eri juttujen välissä, oltiin yllättävän nopeita ja loppuajan Raiku sai hengailla mun jaloissa. Alkuun malttoi olla maassa, mutta kun sisarukset saivat vielä tehdä hommia niin Rai nousi ylös katsomaan niitä. Ei kuitenkaan piipannut kauheasti ;)

Treenien jälkeen pentulauma pääsi taas leikkimään, nyt menossa mukana oli Rai, Pihka, Hoppu, Jocke ja Nessa-äippä. Ihana pieni aussielauma kun nuo sinkoilivat edestakaisin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti