Sivut

tiistai 2. syyskuuta 2014

Raikun kotivideot: treenituokio aamupalan kanssa

Päksyläisen kotivideot, osa tuhat. Kuvattu tosin eilen.

Palkkana aamuruoka, tunnelma ja vire sen mukainen ("ruokaaruokaaruokaaruokaaruokaaruokaa !!!".

Citymetsien bernikarhu!

Ennen pikkukoiraa oli kuitenkin ison koiran vuoro. Tipsu-raasusta ei tullut tällä kertaa videota, koska kameran akku oli niin vähissä. Ja sitähän ei voi koskaan ladata.

Tipster pääsi tekemään vanhoja temppujaan, oikealla seuraamista ja takatassutreeniä. Viimeiseksi mainittu jäi kyllä yritykseksi, meillä oli vähän eri käsitys tavoitteista. Tira oli pikkusiskon tapaan hyvin innokas, jopa niin intopiukea että voitti itselleen jäähyn ensimmäisten minuuttien aikana sanomalla turhan kovalla äänellä "hau". Juu, nollatoleranssi haukkumisessa, varsinkin kotona.

Tirpu jäähyllä. Ja kaduttaa ihan kamalasti.

Tämän päivän temput rajoittuivat lähinnä erilaisiin kropanhallintajuttuihin. Olin huomaavinani Tirpussa pientä löysyyttä, kun yritin ottaa siitä kuvaa kurre-asennossa. On se aina ollut vähän laiska, mutta nyt tuntui tosi vaikealta saada berni pitämään asento pidempään kuin kaksi sekuntia. Ja vielä niin, että mä olen metrin päässä kuvaamassa. Tänään löysyyttä ei ollut niin pahasti, mutta pieni kroppajumppa tekee melkein-seniorille ihan hyvää!

Takatassuille nouseminen onnistuu sen sijaan hyvinkin näppärästi. Raikuhan on opettanut Tiran hyppimään ruokakupin edessä aussietyyliin, kun vien täydet kupit olkkarin puolelle. Ihanaa kun edessä hyppii kaksi koiraa!

 Iloinen pomppuberni ja löysä kurreilija.

Kotivideoiden sankaritar eli Raiku sai tehdä pää maassa -temppua, seuraamisen askeleita sekä kakeja. Lisäksi videolle tallentui pienen sekopään sosiaalista palkkaa ja muuta riekkumista. On se ihanan lapsenmielinen, vaikka itse treeneissä esittää usein niin aikuista!

Pää maassa -temppu elää murrosaikaa. Raiku osaa tarjota päätä maahan aika näppärästi, mitä nyt hivuttautuu vieläkin mun lähelle. Hakeutuu lähes tulkoon aina makaamaan oikean tassunsa päälle niin, että käpälä jää kropan alle. Samalla takatassut sojottavat vähän joka suuntaan ja häntä liikuttaa peppua. Raiku pyrkii myös laittamaan pään vähän vinoon maahan, kääntää kuonoa mieluummin pois päin musta. Joko niin se näkee helpommin mun silmät, se kerää painetta eikä halua pitää päätä suoraan mua kohti, olen naksutellut sille "pää maassa, mutta sivulla" -asennon tai se on sille vain mukavampi tapa.

Videon lopussa näkyy pientä jatkosuunnitelmaa. Kokeilen korjata sen makuu-asentoa suoremmaksi ja samalla vihjaista siitä päälle sopivasta paikasta (etutassujen välissä). Nyt tulin sallineeksi vähän mitä sattuu suorituksia, kun pähkäilin tätä kesken naksuttelun. Saatiin jo paremman näköisiä yrityksiä, mitä se pää nyt hakeutuu vielä aika vahvasti sen oikean käpälän päälle. :D Niin, ja kieriminen ei kuulunut suunnitelmiin ("mutta oli tosi kivaaaaa", sanoo Raiku).


Seuraamisen askeleissa tuli esiin hyvin raikumaisia ongelmia. Pientä steppailua, ennakointia, ylivilkas takapää ja huolimattomat perusasennot. Niin, ja mä en osaa ottaa sivuaskeleita. Lopussa näkyy miten paljon paimennuksessa käytetty "down" -käsky paineistaa Raikua. Korvat niskassa, häntä huitoo ja se pyrkii lähtemään pois aina vapautuksen jälkeen. Yritetään murtaa sitä lukkoa... Ja koska Youtube ja Blogger eivät taas suostu yhteistyöhön, videoon on pelkkä linkki TÄSSÄ.

Kakeissa pientä huolimattomuutta varsinkin i-s vaihdoissa. Kokeilin myös pelkkiä käsimerkkejä tai suullisia käskyjä, siitä käskyjen toistaminen. Ei toiminut kauhean hyvin, molempi parempi Raikun mielestä. On se silti vähän epätoivoista, että 2v koira ei osaa nousta kunnolla seisomaan suullisellä käskyllä...

Videon lopulla on iloinen Raiku. ;)


Loppukevennyksenä meidän jalkapainia. Videolle osui tosin aika tylsät hetket kun Raiku hääräsi ekan painimatsin jälkeen kaikkea muutakin, mm. hyppäsi nuolemaan mun kasvoja pari kertaa. Kuitenkin Rain mielestä mun jalkojen kanssa painiminen on superhauskaa, ihana lapsikoira. ♥


2 kommenttia:

  1. Ihana Raiku <3 Me harrastetaan tuota samanlaista jalkapainia :D Mutta ei ehkä yhtä nätisti koska mun olohousuissa on molemmssa lahkeissa reiät.. Seuraamisvideota en nähnyt kun youtube ilmoitti sen olevan yksityinen :( Muuten oli hauskaa menoa! Raiku on niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sen takia en saanut sitä videota näkyviin! Kiitos, muokkasin asetuksia ja lisään tuon videokuvan myöhemmin.

      Haha, me leikitään tosiaan aika nätisti. :D Sama leikki onnistuu myös (yleensä) ilman naarmuja, vaikka mulla olisi paljaat jalat. Rai on ihan höpsö!

      Poista