Sivut

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tulevaisuuden viestikoira

Lauantai 23.3. oli taas kunnon monitoimipäivä. Aamupäivällä aksatreenit, pienen lenkin jälkeen viestiä ja iltapäivällä tottistelua kummankin koiran kanssa. Nyt kelpaa levätä!

Agitreeneissä tehtiin rataa, pussia ja keppejä.

Pussilla pidin kangasta vähän ylhäällä ensimmäiset kolme toistoa ja kun ne onnistuivat hyvin niin laskin sen kokonaan maahan. Raikun vauhti hidastui aavistuksen verran, mutta tosi nätisti se sukelsi sieltä.

Keppejä tehtiin ensin verkoilla ja sitten ohjureilla. Verkoilla onnistui hyvin, mutta ohjureilla Raiku meinasi loikkia miten sattuu. Tooosi rauhallisella käskyllä + pienellä kädellä näyttämisellä saatiin kuitenkin suht hyviä onnistumisia. Kyllä se sieltä ;)

Ratateemana tänään oli takaaleikkaukset. Raikulla on ollut ongelmana takaaleikkauksen jälkeinen pyörähdys, kun se jää etsimään mua. Tänään oli kuitenkin tosi hyvä päivä ja hommat luistivat hyvin.

1. rata, takaaleikkaus 1-2 väliin.

Palkka oli alkuun valmiina odottamassa kakkosen taaimmaisen siivekkeen takana ja kun saatiin siinä onnistuneita ohjauksia, rupesin heittämään palloa oikeasta kädestä kolmosta kohti. Raiku teki aika nättejä käännöksiä ja liitettiin aika nopeasti mukaan kolmonen ja nelonen. Ekalla kerralla mä taisin karjaista ennen kolmosta jotain ylimääräistä (hyvin tyypillistä), mutta Raikkis teki pätkät tosi taitavasti!


2. rata, takaaleikkaus 2-3 väliin.
Kun saatiin eka radanpätkä toimimaan, siirryttiin päivän varsinaiseen rataan. Nyt takaaleikkaus tuli kakkosen jälkeen ja alkuun palkka oli taas odottamassa kolmosen takana. Raikkis yritti välissä varastaa lähdössä pari kertaa, mutta uskoi karjaisuja aika hyvin ;) Jouduttiin hiomaan yllättävän vähän ennen kuin saatiin onnistumisia ja vielä ilman niitä Raikun ylimääräisiä pyörähdyksiä! Vikana kokeiltiin liittää nelonen mukaan ja vaauuu, mehän osattiin!

Jee, tämän päivän jälkeen mä en inhoa takaaleikkauksia enää niin paljoa! :)



Tehtiin Lauran ja koirien kanssa pieni jäähdyttelylenkki ja siirryttiin siitä viestitreeneihin. Raiku oli vuorossa tokana ja fiilis oli ihan hyvä ekoja treenejä ajatellen. Mä olin liikkuva pää ja suunnitelmana oli tehdä viisi pätkää ja liikkua ihan pientä matkaa taaksepäin. Raiku yllätti kuitenkin ja päätti ettei mua saa hylätä yksin metsään. Toisaalta ihan helppo ymmärtää kun sen kanssa ei ole koskaan treenattu tällaista irtoamista, mutta kieltämättä se yllätti kun Laura on kuitenkin yksi Raikun suosikki-ihmisistä.

Mä tein siis ensimmäisen lähetyksen. Raiku lähti vielä siinä vaiheessa ihan hyvin pienellä ääniavulla, mutta hui kauhistus ruokapalkan jälkeen kun ei saanutkaan kirmata suoraan mun luokse. Rai piippaili siis vähän samalla kun tähyili mun perään ja sai luvan juosta vasta kun oli hiljaa. Toisen pätkän se juoksi hyvin mun luokse, mutta liimaantui sen jälkeen mun jalkaan kiinni. Raiku vilkaisi aina nopeasti Lauran suuntaan kuullessaan kutsun, mutta käänsi pään aina takaisin ylös ja kyseli multa mitä tehdään. Lyhennettiin matkaa ihan reilusti ja hetsattiin Raikua liikkeelle niin kyllä se suostui irtoamaan. Kolmas ja neljäs pätkä menivät aika samalla mallilla, mitä nyt neljännellä Raikun vauhti hidastui aavistuksen verran sen juostessa mun luokse. Viidennen pätkän jälkeen Raiku sai loppupalkan (=patukan) Lauran luona ja leikittiin vähän aikaa sillä pisteellä.

Raikussa näkyi pientä ihmettelyä, että mitä tämä on. Ei ihme, kun sille on vahvistettu 8 kk ajan mun lähellä pysymistä eikä treeneissäkään saa riehua muiden ihmisten luona (mitä Raiku tekee kyllä siitä huolimatta). Päällisin puolin jäi hyvä fiilis, kyllä se sieltä kun saadaan Raikkis tajuamaan jutun idea ;) Loppuhuomiona, että Nessa ja Hoppu olivat supertaitavia ♥



Kotiin päästyä jätin Raikun sisälle nukkumaan ja lähdin Tiran kanssa lenkille + treenaamaan. Suunnattiin just ja just auratulle lähikentälle, mutta epätasainen ja jäinen alusta teki kävelemisestä vähän vaikeaa. Mulla oli kamerakin mukana niin saatiin videomateriaalia, mutta en ole jaksanut käydä vielä kaikkea läpi.

Lyhyesti, tehtiin seuraamista, jääviä, suora luoksetulo, kakeja ja noutoa. Kevyt aloitus puolen vuoden treenitauon jälkeen ;) Seuraaminen oli vähän laiskaa ja kontakti putoili, jäävät olivat hyvin mielessä (nopeutta vaan lisää), m-i vaihdot olivat hyviä (matkaa n. 7m, seisomista otettiin erikseen ja se oli huolimaton) ja noudot hyviä. Tästä on hyvä jatkaa, vaikka juoksut haittaavat treenaamista aika paljon. Tiralla oli ihan ok moodi päällä, mutta kyllä siinä näkyi juoksulaiskuutta. Vähän rupesi kammottamaan kahden viikon päässä oleva tokosemma...

Raiku oli saanut nukuttua sellaisen tunnin verran niin nappasin sen kotiin tultua mukaan ja mentiin kujalle tottistelemaan ja saatiin Anna kuvaajaksi. Vielä lyhyemmin: seuraamisessa Raiku pudotti kontaktia, törmäili mun jalkoihin ja irtoili. Perusasennot olivat myös vähän huolimattomia. Maahanmeno oli ok, istuminen vähän hidas eikä niin ryhdikäs mitä voisi olla, seisominen ensin namiavulla (Raiku oppi sen alkuviikosta) ja toinen pienellä vartaloavulla ihan ok. Luoksetulot olivat hitaat, mutta ollaan otettu eteentuloa ja vauhtia vielä erikseen massiivisten törmäilyongelmien takia. Vauhtinoudot olivat aika hauskat ;) Vauhtia oli, mutta ensimmäisellä kerralla Raiku meinasi unohtaa pallon sinne taakse, toisella kerralla Raiku juoksi pallon luokse kapula suussa eikä halunnut irroittaa ja kolmannella kerralla Rai sai melkei narupallosta päähän kun ei napannutkaan siitä heti kiinni. On se pieni sisupussi kun jaksoi tehdä vielä noinkin hyvin rankan aamupäivän jälkeen ♥


//Blogi sai nyt uutta ulkoasua, ei tähän mennytkään kuin kahdeksan kuukautta ja kohta on taas kesä, johon tämä talvinen ulkonäkö sopii loistavasti ;) Päivitin myös Raikun omaa sivua 10 kk kunniaksi. Vanhemmat blogitekstit antavat odottaa itseään, mutta enköhän lisäile niitä sitten kun jaksan muistella mitä ollaan tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti