Sivut

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Tottelevaisuusseminaari 2.3.

Lauantaina vietettiin aurinkoinen ja ihana pakkaspäivä Markus Kuuselan tottelevaisuusseminaarissa Veikkolassa. Kameraan tarttui päälle 700 kuvaa eikä yhdessäkään näkynyt aurinkoa ja lunta. Koirista mulla oli mukana vain Raiku, mutta olisi kyllä ollut Tirallekin hyvä kokemus. No, katsotaan jos saadaan semmalle jatkoa niin Tiraki voisi päästä mukaan ;)

Jokainen sai miettiä valmiiksi kaksi liikettä, joihin kaipaa vinkkejä. Liikkeitä valitessa mulla oli vähän ongelmia, koska meillä ei ole mitään suuria vaikeuksia missäkään. Yritin miettiä jotain hienoa ja uutta, mutta lopulta päätös tuli ihan fiilispohjalta ja valitsin noudon ja seuraamisen. Ja oli hyvä valinta!

Raiku oli vuorossa heti toisena ja oli jo valmiiksi ihan fiiliksissä. Aloitettiin noudolla ja ongelmaksi esitin välillä tapahtuvaa kapulan omimista. Lainattiin toiselta treenaajalta fleksiä ja kiinnitettiin se Rain pantaan. Nyt Raikulla ei tietenkään ollut vaikeuksia kapulan takaisin tuomisessa, sieltähän se kiisi suoraan mua kohti kapula suussa. Hyvä, että toimii häiriössä ;) Myöskään fleksi ei tuottanut ongelmia kuin parilla kerralla, kun mä heitin kapulan vähän liian kauas ja Markus joutui ottamaan muutaman juoksuaskeleen Raikun perässä ettei hihna kiristy. Raiku pysähtyi pari kertaa katsomaan mitä tuo tekee, mutta muisti taas tehtävänsä ja toi kapulan.


Palkkaus tehtiin ihan lennosta eli parilla ekalla kerralla Raikun tullessa mun luokse iskin sen eteen kourallisen nameja ja vaihdoin kapulan niihin. Sen jälkeen siirryttiin lelupalkkaan ja vaihdoin kapulan narupalloretuutukseen. Ihan vikoilla kerroilla Raiku pysähtyi kerran kapulalle mennessä miettimään hetkeksi, vilkaisi mua josko narupallo näkyisi jo, mutta kun kädet olivat tyhjänä niin se kävi hakemassa noutokapulan. Narupallo oli Rain mielestä superhyvä palkka :P Lopussa otettiin myös fleksi pois eikä Raikun toiminnassa näkynyt mitään muutosta. Vauhtinouto tuntuu sopivan Raikulle tosi hyvin, mutta saatiin jatkoa varten myös jotain inspistä iskunoutoon. Katsellaan!


Seuraamisessa näytettiin ensin pieni pätkä nykyistä tilannetta. Muuten ihan hyvää kommenttia, mutta se edisti taas vähän (lähti keulimaan) minkä tiedostan tuskallisen hyvin. Kokeiltiin käskytettynä pidempää pätkää imutuksella. En syöttänyt nameja kokoaikaa vaan aina kehujen yhteydessä (hyvän pätkän jälkeen, käännösten jälkeen jne.). Raiku piti paikkaa aika hyvin ja kontakti oli ihan superia. Loppuun kokeiltiin vielä pientä suoraa juosten niin, että pidin namikättä Rain kuonossa kiinni. Vaikka olikin uusi askellaji, Rai tuli tosi hienosti mukana. Vikaksi näytin vielä pari seuraamisen sivuaskelta, mutta nämä menivät kuulemma sirkustempuiksi :P Tokossa ne tulevat kuitenkin vastaan!

 Vasemmalla normiseuraamista, oikealla imutuspalkalla.

Raiku sai lähteä pian oman vuoronsa jälkeen kotiin, mutta mä jäin loppuun asti. Päivä oli tosi antoisa ja pitkästä aikaa mulle tuli tosi hyvä fiilis tottistelusta. Hyvä saada välillä myös pk-puolen näkökulmaa liikkeisiin.

Huomasin kyllä olevani taas niin perisuomalainen kuin voi olla. Sain aika paljon tutuilta kommenttia siitä miten hyvältä Rain työskentely näytti ja miten paljon olenkaan mahtanut tehdä töitä sen kanssa. Ja mitä mä vastaan: "no kiitos, ei me nyt kauheasti mitään olla tehty ja toi nyt meni vähän miten sattuu mut kai se siitä". Argh! :D Osaahan se kivasti juttuja 9 kk ikään nähden eikä se nyt ole kasvanut missään ihan perämetsässä. Kisasuunnitelmakyselyihin vastasin kyllä ihan reilusti, että katsotaan muutaman (ja vähän useammankin) kuukauden päästä. Edelleenkään ei ole mitään kiirettä, onhan tuo vielä ihan vauva :D Vähän hirvittää, että tämän kuun lopussa Raiku saisi startata tokokokeet. Siitäkin mua kyllä varoitettiin etten tapa tuon työintoa liian isoilla harppauksilla. Onneksi siitä ei ole tässä pisteessä pelkoa ja muutenkin ollaan muistettu varoa sitä. Aika paljon saisi kyllä hinkata tiettyjä liikkeitä, että saisi tuon vauhdin hidastumaan...

Päivällä oli kuitenkin hyviä vaikutuksia, koska mä sain taas intoa tokoilla! Kaikki Raikun kuvat © Sabine Klüss.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti