Sivut

tiistai 19. helmikuuta 2013

Yritän herätä blogikoomasta! Päivitystauko ei ole johtunut siitä etteikö oltaisi tehty mitään, päinvastoin on ollut vähän liikaakin päivitettävää eikä sellaiset +4 merkintää viikossa ole innostanut. Ja kuvat ovat vanhoja räpsyjä kännykästä, koska en ole jaksanut ulkoiluttaa kameraa. Kamalan laiskaa.

Tiistaina 19.2. oli viimeinen kerta HSKP:n tokoa. Toiveliikkeinä tehtiin luoksepäästävyys, täyskäännöstä, käännöksiä, hyppyä ja pientä nopeuskisaa.

Luoksepäästävyys oli ihan hyvä. Mennään vieläkin runsaalla namituksella, mutta ainakin saadaan onnistumisia. Pidin pienen namittoman hetken juuri kun ohjaaja oli Rain edessä ja Raiku malttoi silti istua. Ihan huimaa kun miettii millainen huonokäytöksinen pomppu/pusukone tuo on!

Täyskäännöstä Raiku pääsi esittelemään muille kumpaankin suuntaan. Tehtiin samalla tavalla mitä kotonakin eli autoin namikädellä ihan reilusti niin, että Rai oli kuin liimattu mun jalkaan. Myöhemmin tein pari kertaa ilman käsiapua ja oli ihan ok, mutta selvästi pepun käyttö ei ollut ihan niin hyvää. Pikkuhiljaa!

Käännöksissä tein lähinnä omaa mielukuvaharjoittelua. Alussa pidin Raikun mukana kävelytreenissä, mutta parin kerran jälkeen se rupesi haahuilemaan jotain omiaan (koska en palkkaillut sitä sen epämääräisestä kontaktintarjoamisesta) niin jätin sen lopulta istumaan reunaan. Mulla oli joku omituinen oikosulku vasemmalle käännöksessä ja hioin sitä ties miten pitkään. Kun lisäsin Rain siihen, ensimmäisellä kerralla kävelin just väärin. Tuli niitä onnistumisia lopulta myös koiran kanssa ja Raiku osasi kääntyä hyvin.

Hypyssä tehtiin kaksi toistoa niin, että kouluttaja oli hypyn toisella puolella ja piti namialustaa piilossa kunnes koira oli hyppäämässä. Lähetin Rain taas eteen-käskyllä, koska olen ollut laiska enkä ole jaksanut miettiä tokohyppyä. Irtosi hyvin, mutta se kielen irroittaminen namialustasta oli vähän vaikeampaa. Pieni porsas :)

Nopeuskisassa tarkoituksena oli kävellä koirien kanssa ympyrää ja käskyn kuultua saada ne istumaan. Kierroksen hitain putosi pois ja tuomaroi seuraavan kerran. Mun laskujen mukaan kurssilaisia oli joku 9-10 eli saatiin kivasti toistoja. Raiku "seurasi" tosi kivasti ja reagoi käskyihin nopeasti. Lopulta voitettiin istumiskierros :) Toinen kisa oli muuten samanlainen, mutta kierrettiin toiseen suuntaan ja tarkoituksena oli mennä maahan. Puolenvälin jälkeen Raiku rupesi hiippailemaan ja tarjosi maahanmenoa itsekseen. Hassusti sitten finaalikierroksella Raiku teki perusasennon eikä maahanmenoa, mutta tultiin sentään toiseksi :) Aika hieno junnu!

Nyt pitää jatkaa omatoimitokoja kunnes kevään treenit alkaa. Mulla on ollut ihme tokomasennusta enkä jaksa tehdä kotona mitään pientä näperrystä. Nyt tsemppasin vähän ja tehtiin Rain kanssa kaken liikeratoja, kierimistä ja molempien koirien kanssa noutoa. Kaket näyttivät ihan kivalta, varsinkin mun inhokki eli s-i oli positiivinen yllätys! Kierimistä rupesin opettamaan Raikulle, koska sain palautetta ettei Raiku osaa mitään. Eli siis turhia temppuja joita sen kanssa voisi puuhailla muutkin kuin minä. No joo, eihän se osaa mitään muuta kuin eri lajien alkeita :D Tiran nouto oli tosi kivaa katsottavaa, en keksinyt muuta parannettavaa kuin perusasennon suoruus alussa ja palautuksessa. Hyvä Tira! Raikulle otin noudon ilman palautusta ja vau, sekin osasi! Kunhan tulisi kevät ja lumet sulaisivat kaikista treenipaikoista niin mäkin piristyisin ehkä vähän ;)

Juu tämä on se koirien sänky...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti