Sivut

perjantai 15. helmikuuta 2013

Tiistaina 12.2. tokossa tehtiin seuraamista, paikallaoloa, hyppyä, luoksepäästävyys ja pieni temppurata.

Seuraamisesta saatiin aika positiivista palautetta. Tehtiin taas pari kierrosta pareittain ja nyt palkkasin Rain ihan reilusti ja selkeästi parin metrin jälkeen. Palkan jälkeen otin sen uudestaan sivulle ja jatkettiin siitä muutama metri loppuun. Kouluttajan mukaan näytti jo paremmalta mitä viime viikolla, mutta kyllä se vieläkin yritti keulia ja irrota vähän liikaa.

Paikallaolon tein taas ihan läheltä, koska vieressä oli pientä hämminkiä. Vieruskaveri teki nimittäin luoksetuloja rivistä ja vielä pienen kommentoinnin jälkeen puuhaili jotain omiaan. Raiku pysyi kuitenkin hyvin, mutta meinasi kellahtaa lonkalle. Lonkka-asento tuntuu tulevan tosi helposti eli sitä yritetään nyt kitkeä pois.

Hypyssä lähetin ensimmäisellä kerralla namialustalle, mutta tehtiin myös pari toistoa ilman alustaa. Toimi hyvin ilman alustaakin, mutta en voi jatkaa kauhean pitkään aksakäskyllä. Vikalla kerralla Raiku sai myös esittää hypyn muille.

Luoksepäästävyys oli ihan hyvä, runsaalla namituksella Raiku pysyi istumassa.

Temppuradalla piti lähteä perusasennosta, seurata pieni pätkä, mennä maahan, seurata, pysähtyä seisomaan, seurata, kulkea vapaasti pieni osuus ja ottaa loppuun luoksetulo. Ihan kiva idea, mutta toteutus olisi voinut olla parempi. Oli taas pientä häsläystä vuorojen kanssa ja osa jäi kivasti seisomaan suoraan luoksetuloalueelle. Raiku oli ihan ok: seisomista se nyt ei tajunnut, seuraamisen olivat vähän löysiä ja luoksetuloissa se nykäisi, mutta ei lähtenyt ekalla käskyllä. Hups, olenko vähän tiuskinut sille siitä odottamisesta :D Sain taas käskysanapohdittavaa, vaikkakin käytössä oleva "odo(ta)" tarkoittaa, että kohta saa tulla. Ehkä voisi liittää jotain vihjettä tulevaan luoksetuloon, mutta en voi tehdä mitään liian monimutkaista, koska mun aivokapasiteetti ei riitä kaikkien käskysanojen ja vihjeisen muistamiseen.


Perjantaina 15.2. Raikun agissa oli teemana kontaktit. Raiku pääsi taas mallikoiraksi, vaikka sillä onkin jo pohjataitoja. Ihan ensimmäisenä kun siirryttiin Aan viereen, Raiku ponkaisi suoraan sinne harjalle, tuli alas ja pysähtyi 2on2offiin. Juuu en ole opettanut sille noin! :D Oli taas tosi mielenkiintoista katsoa Raikua jonkun toisen kanssa ja erityisesti kontakteilla. Lyhyesti kerrottuna hyvää oli Rain paikka, asento ja nenäkosketuksen tarjoaminen. Huonoa oli sitten vapautus :D Raikulla on tehty turhan vähän etupalkalle vapauttamista kontaktilta ja se yritti pari kertaa varastaa palkalle. Sitä tietysti kiellettiin varastamasta ja nyt näkyi hyvin Raikun herkkispuoli, koska sen jälkeen se ei enää meinannut lähteä kontaktilta. Harvoin se ottaa itseensä noin paljon.

Kun jatkettiin yhdessä kontaktitreenejä keinun alastulolla, Raiku teki ihan saman eli yritti varastaa ja kiellon jälkeen liimaantui kontaktille. Lopussa keskityttiin siis nopeisiin vapautuksiin ja kyllähän sen sai lopulta liikkeelle. Toisaalta mieluummin näin päin, että se jää kontaktille kuin varastaa sieltä. Keinulla Raiku valui myös helposti maahan ja sain ohjeeksi korjata sen asentoa seisomaan (kunnes se oppii seisomaan tai kyllästyn korjaamaan sitä :D). Kontaktit on kyllä yksi Rain lemppariasioista. Sen häntä rupeaa viuhtomaan aina kun se tarjoaa nenäkosketusta ja kun kävellään kontaktien ohi, Rai nykii sinne päin.

Loppuun harjoiteltiin vielä vanhoja asioita eli keppejä, pussia, käännöksiä ja irtoamista. Ehdittiin tehdä kaikkia vain pari toistoa ja Raikulla meni kaikki hyvin. Mun makuun käännökset olisivat voineet kyllä olla vielä tiukempia.

Raikua luultiin muuten taas bortsuksi. Miksiköhän :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti