Sivut

lauantai 27. lokakuuta 2012

Olipa taas monitoimipäivä. Mun aamu alkoi pentuagilityn kouluttamisella ja Raikun tynkätreeneillä. Sanotaan vaikka näin, että Raikulle ei ihan toiminut toi melkein suoraan autosta ottaminen ja lämppäkierroksen kautta treeneihin. Oli nimittäin VÄHÄN innokas. Raikku sai kertailla samoja asioita mitä muutkin eli edelliskerralta mustaa mutkaputkea, aitoja ja keppejä. Tällä kertaa vedin Raikulle kaikki asiat putkeen (vajaa 15min), koska tuo hiljaa odottaminen on vielä vähän vaikeaa ja aika rupesi loppumaan.

Aloitin mustan putken ihan pienellä mutkalla, koska siinä on ollut pientä epävarmuutta. Vaan ei ollut enää, Raiku veti sen täysillä ja kun pistin sitä enemmän mutkalle niin Raikku KARKASI sinne. Meni ihan innoissaan muutaman kierroksen omatoimiputkea kunnes korvat kasvoivat taas päähän. Samaten veti Jocke-veljen kanssa vuorotellen pienet tervehtimiskierrokset toistensa luokse :D


Palkkasin Raikua alkuun aika lähelle putken suuta, mutta parin toiston jälkeen vedin sen jo ensimmäisen aidan läpi. Väliin otettiin viime kerralta tuttu harjoitus eli kahden aidan välistä, joista toinen oli vinossa. Ja kun ohjaaja on ahne niin hyväähän siitä seuraa ;) Viimeinen kerta oli sitten se radanpätkä: lähetys mutkaputkeen, siitä kolme aitaa, uudestaan putkeen ja palkka. Raiku oli tosi hieno ja meni ihan täysillä, sitä en kyllä osaa sanoa miltä se näytti muiden silmiin ;)

Vikaksi pari verkkokeppitoistoa, tässäkin palkkana oli lelu. Kerran ehti kiertää kepit, mutta saatiin myös pari ihan ok toistoa. Se kepeille meneminen on vähän hidas, mutta kun Raiku saa otettua ne kaksi askelta sisään niin loppu sujuu ihan hyvin.

Treenien jälkeen käytiin Marikan ja pentujen kanssa kävelemässä. Voi sitä Raikun iloa kun pääsi pitkästä aikaa painimaan Pihka-siskon kanssa :)








Jatkettiin Raikun kanssa meidän treeniurakkaa kotimatkalla. Koukattiin metsän kautta ja tehtiin jälki ja esineruutu. En todellakaan tiedä miksi kaikki pitää ahtaa aina samalle päivälle? Viime aikoina ollaan keskitytty sisällä purkkitreeneihin eli menemään filmipurkin kohdalla maahan etutassut suunnilleen purkin molemmin puolin.Raiku osaa sen sisällä jo aika hyvin, on tehnyt useamman purkkitreenin peräkkäin ja tarjoaa itsenäisesti maahanmenoa, vaikka mä en olisikaan ihan sen vieressä.

Jälki oli 90 askelta pitkä, vanheni ehkä 15min, sisälsi neljä purkkia ja maasto oli metsikköä (varpuja, sammalta ja paljon risuja). Lisäksi matkalle sattui yksi polun ylitys (50 askeleen kohdalla) ja isoja keppejä joiden yli Raikun piti kavuta ja pitää se nokka samalla maassa.

Jo jäljen alkuun mentäessä rauhoittelin Raikua. Se veti hihna kireällä ja nuuhki niin kovasti, että mäkin kuulin sen. Alku oli normaaliin verrattuna tosi hyvä, johtui se sitten alkurauhoittelusta tai aikaisemmista aksatreeneistä. Pysyin vielä aika lähellä pentua niin, että näin mitä se tekee ja tarvittaessa jarruttelin vähän. Raiku pysähtyi itsenäisesti ensimmäiselle purkille (20 askeleen kohdalla) ja pyysin sen itse maahan. Sama juttu toisella purkilla (40 askeleen kohdalla), mutta tämän jälkeen Raiku lähti kiirehtimään. Polun ylitys oli ihan ok, vaikka menikin pieneksi sähläykseksi. Raiku ohitti yhden askeleen ja yritti koukata suoraan seuraavalle, mutta vaadin sitä tarkistamaan sen yhden unohtuneen. Kun unohtunut nami oli löytynyt, Raiku osasi itse suunnata takaisin varpujen sekaan. Jarruttelin sitä aina muutaman askeleen välein kolmannelle purkille (70 askel) ja siinä Raiku valui itse maahan. Näytti kyllä enemmän vahingolta kuin asian tajuamiselta. Loppu oli taas tosi kaunista ja Raiku tutki jokaisen askeleen tarkasti. Viimeisen purkin jälkeen olisi kovasti halunnut vielä jatkaa :)


Esineruutu tehtiin pikaisesti jäljen vanhetessa. Tarkoituksena oli taas tehdä suht helppo treeni, mutta ilmeisesti löytyi ihan tarpeeksi haastetta. Ruutu oli suunnilleen 4x20 ja kaikki esineet olivat 20 metrissä. Ensimmäinen esine (pallo) oli hyvä: Raiku irtosi suoraan takalinjalle, lähti tulemaan takaisin päin, mutta saikin hajun pallosta ja pienen kiertelyn jälkeen löysi sen. Toisen ja kolmannen esineen (mustat hanskat) vein samaan aikaan, väliä näille jäi ehkä kaksi metriä. Lähetin Raikun linjan toisesta reunasta, mutta se koukkasi heti parin metrin jälkeen helpommalle puolelle (vähemmän puita) ja eteni sitä kautta suoraan. Ensimmäinen hanska nousi hyvin ja palautus oli aika nopea. Palkan jälkeen otin Raikun kiinni, menin uudestaan ruudun reunaan ja lähetin. Nyt Raiku irtosi kymmenisen metriä, jäi pyörimään ja kaarteli takaisin. Otin uudestaan ja nyt sain sen irtoamaan sitä vaikeampaa puolta. Raiku meni nätisti suunnilleen 20 metriin, kierteli ja nuuhkutteli ja löysi hanskan. Nyt se lähti kuitenkin juoksemaan sitä helpompaa sivua takaisin ja pudotti hanskan puoleenväliin. Lähetin sen uudestaan hakemaan sitä, mutta Raiku ei ihan ymmärtänyt mitä piti tehdä. Tässä välissä tein taas loistopäätöksen ja nappasin pennun syliin ja kävelin pari metriä ruutuun. Ja tämä ihan sen takia, koska en ollut aikaisemmin varma oliko Raiku kantanut hanskan siihen 10 metriin vai ei. Ja siellähän se näkyi olevan, uudella lähetyksellä Raiku juoksi ehkä kahdeksan metriä eteenpäin, ihmetteli vähän aikaa mitä tehdä, haistoi/näki hanskan ja palautti sen mun luokse. Vähän näkyi joo väsymys, seuraava treeni taas ehkä helpompi? Tosi hyvin kuitenkin hahmottaa tallatun alueen rajat, koska nytkin kiersi toisesta sivusta ehkä metrin liikaa ja palasi heti takaisin ruutuun. Tarvitsee myös lisää luottamusta siihen, että kun mä lähetän sen niin siellä ruudussa myös on se esine. Eli varmaan jatketaan noita pari esinettä kerralla ruutuun ja yksitellen niiden pois hakemista? Pitää muistaa varoa sitä, ettei Raiku ala valikoimaan mieluisinta vaan tuo sen minkä haistaa ekana.

Kotiin päästyä Raiku antoi Tiralle perusteellisen kasvopesun ja nukahti sängyn päälle ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti