Sivut

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Lauantaina 6.10. Raikun agissa oli kouluttamassa sijainen. Käveltiin taas alkulämppä Vantaan rajalta, siitä tulee just sopiva matka ja samalla hihnakävelyn opettelua. Mulla on kyllä suunnitelmissa raivata polku metsän läpi, mutta toistaiseksi aikataulut ovat olleet niin tiukat etten ole uskaltanut lähteä eksymään sinne (ja mähän oon joskus ala-asteella tarponut puolet liikkatunneista sillä kaistaleella). Muutenkin Raikulla on jäänyt myrtsiseikkailut vähiin, mutta katsotaan tuleeko siihen muutosta nyt kun treenejäkin on taas siellä päin.

Agitreeneissä käytiin läpi kolmea eri pistettä. Ensimmäisellä otettiin irtoamista/eteenlähetystä, toisella putkea ja kolmannella siivekkeen kiertoja/valsseja. Odotteluaikoina tehtiin vähän kontakteja, leikkimistä ja rauhoittumista.
   Irtoamispisteellä Sanni oli apukätenä ja piti Raikusta kiinni. Olisi varmaan pysynyt pitämättäkin, mutta harjoitellaan istumista taas erikseen. Aloitettiin yhden aidan takaa ja siirryttiin aina onnistumisten jälkeen kauemmas niin, että vikat lähetykset tulivat kolmen tai neljän aidan takaa. Raikku irtosi hyvin ja rupesi jo kohdistamaan katsetta kipolle ennen lähetystä.

Takaakiertoa tehtiin ensin yhden siivekkeen ympäri ja kun se onnistui niin kokeiltiin kahta aitaa ja valssia siihen väliin. Rai oli pro, ohjaaja vähän jäässä :D Kakkosaita oli alkuun vähän hankala, koska Raiku palasi ensin mun väärälle puolelle. Kuitenkin kun sai omaa liikettä selkeämmäksi niin koirakin sai mahdollisuuden tehdä oikein. Kyllä tästä vielä jotain tulee :D

Sunnuntaina 7.10. oli HSKP:n toinen pentukurssikerta. Alussa kouluttaja kävi moikkaamassa kaikki koirat yksitellen. Raiku oli tietysti intona kun joku ihminen kiinnitti siihen huomiota, mutta malttoi pitää kaikki tassut suunnilleen maassa eikä tehnyt mitään valtavaa pomppuhyökkäystä. Kokeiltiin myös jotain ihan käsittämätöntä kontakti/huomioharjoitusta, missä ohjaajan piti laittaa kädet kasvojen eteen ja koiran jotenkin kiinnittää huomiota ohjaajaan. En muista enää ideaa, mutta ei tajuttu sitä kyllä silloinkaan :D Ensimmäisellä kerralla Raiku tuli tökkimään mun käsiä, mutta sen jälkeen jäi istumaan mun eteen pää kallellaan ja ihmetteli selvästi mitä oikein teen :D
    Harjoiteltiin myös luopumusta/luvan kysymistä. Ollaan tehty tätä myös kotona joskus pikkupentuna eli herkku laitetaan kädelle ja koira ei saa ottaa sitä ilman lupaa. Raiku yritti alkuun nuolla tiensä namille mun nyrkin läpi, mutta malttoi pienen hetken jälkeen odottaa ja rupesi ottamaan kontaktia jolloin sai namin. Näitä voisi harjoitella lisää tuon possun kanssa.

Otettiin myös hihnassa kulkemista (vähän tuo nyki muiden suuntaan, mutta suurimman osan ajasta kulki hienosti) ja seisomista. Seisominen on meille vielä aika uusi juttu, en ole ajatellut opettaa sitä mitenkään erikoisesti vielä tässä vaiheessa. Mentiin kuitenkin massan mukana ja otin muutaman kerran liikkeestä namikäden avulla stoppia ja tuohan osasi sen heti. Malttoi myös jäädä paikoilleen, vaikka olin kaksi askelta edellä ja kesti paikoillaan kun liikuin takaisin koiran sivulle. Hyvä tietää missä kohtaa mennään, mutta ei tosiaan opetella seisomista tässä vaiheessa sen enempää (paitsi kake-liikeratoja).

Loppuun otettiin luoksetuloharjoitus, joka ylitti taas mun käsityskyvyn. Hyvää häiriötreeniä joo, mutta silti? Ideana oli siis mennä tiiviiseen rinkiin muiden kurssilaisten kanssa ja ottaa yksitellen siihen keskelle pentu, josta kouluttaja piti kiinni. Sillä välin koiran ohjaaja meni kauemmas ringistä ja kutsui koiraansa. Pidin Raikun kontaktissa koko rinkivaiheen ajan, koska en halunnut sen hälsäävän muiden pentujen kanssa. Tosi hienosti Rai pysyi paikoillaan, vaikka pari pentua yrittikin moikata sitä omalla luoksetulovuorollaan. Itse luoksetulo oli ihan piece of cake Raikulle. Pysyi hyvin kouluttajan pidettävänä ja sinkosi suoraan mun luokse kun kutsuin.

Lähdettiin taas suoraan pentukurssilta Kivistöön. Tiran agitreeneistä ei ole mitään muistiinpanoja (en tiedä miksi), mutta treenien jälkeen jäätiin taas tokoilemaan ja vaihdoin koiria. Raiku pääsi ensimmäisenä paikallamakaamiseen ja -istumiseen. Häiriönä oli koirat kummallakin sivulla parin metrin päässä ja selän takana oleva agilitytreenit. Paikallamakaamisessa vaihtelin vähän paikkaa: ensin sivulla, sitten ihan edessä ja lopulta muutaman metrin päässä. Palkkaus vielä aika usein, olisiko väli ollut kymmenen sekunnin molemmin puolin. Tosi hienosti pysyi eikä ottanut häiriötä muista, mä kokeilin vielä niin, että kun muut ottivat alkuun istumisen niin mä otin paikallamakuun ja toistepäin. Ei häiriintynyt siitä että muut olivat eri asennossa. Myös istuminen oli hieno, nyt vaan pidentämään palkkausväliä entisestään ja lisäämään pikkuhiljaa eri häiriöitä.
   Mulla oli tokofiilikset ihan pohjamudissa niin otettiin vaan vähän sivulletuloja, eteentuloja ja askeleen seuraamispätkiä. Raiku teki hienosti hommia, mutta oli aika rauhallinen. Pistin sen siellä väsymyksen piikkiin, mutta nyt ajateltuna oli varmaan jo vähän kipeähkö olo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti