Sivut

tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuosikatsaus ja seuraavat tavoitteet

Vuoden viimeisiä päiviä viedään eli kurkataan taas tämän vuoden tavoitteisiin ja asetetaan seuraavalle vuodelle rima korkealle!

Vuodelle 2014 oli suunnitteilla seuraavaa:

Tira
- Kisaamista rally-tokossa
- Temppuja ja lisää temppuja!
- Silloin tällöin jälkiä, esine-etsintää jne.
- Kesällä paljon uimista ja jos tuntuu siltä niin ajetaan paksu turkki pois tai ainakin ohennetaan. :P
- Ehkä näyttelykäynti, voi olla että odotan vielä vetskukehiin asti

Tiralla oli rento vuosi! Ei tarvinnut kisata, pyöriä kehissä tai muutenkaan edustaa. ;) Tulin siihen tulokseen, että kisakunnon rakentaminen 7v. eläkeläiselle olisi ihan turhaa, ei Tirpu jää kaipaamaan koulareita. Se on saanut nauttia kotipuuhailusta ja se riittää sille mainiosti! Uusia temppuja on opeteltu, samaten muisteltu vanhoja ja hassuteltu tokoliikkeitä.

Esineitä ei tainnut päästä etsimään, jälkeä teki pari kertaa ja pärjäsi hienosti. Kesällä sai mökkeillä hetken aikaa äitini seurana sillä välin kun mä olin töissä, Tirpu oli nauttinut jokaisesta hetkestä! Se on niin mökkiberni. :) Turkkia ohennettiin keväällä, kesällä ja syksyllä ja oli todella toimiva ratkaisu tuohon sterkatun nartun huopaturkkiin.

Pysyi myös mukavassa kunnossa ja terveenä vuoden aikana. Erityisesti loppusyksystä huolta aiheutti pieni vetelyys, mutta tutkimuksissa sille ei löytynyt mitään varsinaista syytä. Katsotaan vointia tarkemmin siis ensi vuonna!

Tira 7,5v

Raiku
- TK2, VOI
- Agissa parempaa irtoamista ja ylimääräinen rallatus pois. Kisaamaan, jos ohjaaja saa hermonsa kuriin. Tiukempi ote lähtöihin.
- Pk-uran korkkaus. Jos aloitetaan BH:sta ja harkitaan jälkikoetta syksymmälle.
- Jäljelle jana ja kepit kuntoon
- Enemmän viestitreenejä, esineruutua sekä ek-lajeja
- Vepessä liikkeet sove-kuntoon
- Kisaamista rally-tokossa
- Lisää temppuja!
- Hakuryhmään hakeutuminen? Olisi huippua!
- Paimennusta aina kun tulee mahdollisuus
- Pyöräilyä, vetoharrastuksen aloittaminen, uimista, canicrossia. Tavoitteena Raikusta muskelikoira!
- Näyttelyistä pakko-H. Jos se ei tule nyt tammikuussa, jätän asian varmaan hautumaan tulevaisuuteen. 

Ohjaajalle parempi kunto, kärsivällisyyttä, reippaampaa blogin päivitystä ja lisää positiivista asennetta. ;)

Vuoden aikana Raiku nappasi itselleen viralliset tulokset näyttelystä, tokosta, rallytokosta ja luonnetestistä. Näyttelyissä onni ei ollut vieläkään meidän puolella ja tuloksena oli T(äydellinen). Tokon ainoa kisastartti oli haastavissa olosuhteissa SM-tokossa tuloksella AVO3. Vuoden yllättäjälaji olikin rally, jossa sain kisainnostuksen ja syksyn aikana saavutettiin RTK2 ja hyväksytty voittajaluokan tulos, nämä neljällä kokeella. Luonnetestin Rai läpäisi lokakuussa, oli oma iloinen itsensä ja touhotti testin ajan raikumaisesti. Loppuvuodesta kuvattiin vielä virallisesti selkä terveeksi. Lokakuun lopussa Rai kävi myös leikkimässä maalimiehen kanssa huvin vuoksi ns. viettitestissä, jossa se todettiin täpäkäksi ja potentiaaliseksi harrastuskoiraksi.

Tokossa Rai on ollut jo pitkään avo-kisavalmis, voittajastakin löytyy jo useampi liike joita kehtaisi esitellä kehässä. Paikkis on meidän murheenkryyni ja sitä ollaan työstetty pitkään ja hartaasti. Sillä tiellä jatketaan edelleen, kehitystäkin onneksi tapahtuu.


Agissa edistytään silloin kun mulla sattuu palaset kohdilleen. Kärsin ajoittain pahasta agimasennuksesta, lähinnä kun itse ei vain osaa! Raiku saa toimia sijaiskärsijänä, onneksi sillä on kivaa aina. ;) Panostettiin hyppytekniikkaan syksyllä ja osittain sen takia jätettiin kisaaminen pois. Jäljellä tapahtui kehitystä niin janan kuin keppienkin osalta. Perfektionistina ei olisi kyllä uskallettu kokeeseen, vaikka BH ja tottis olisikin olleet kunnossa.

Sivulajien treenaaminen jäi aika vähille. Viestiä hassuteltiin vain muutaman kerran, samaten ek:n lajeja. Hakuryhmä jäi taas tänä vuonna, vaikka sain parin vuoden kitkuttamisen jälkeen vihdoinkin kesällä ajokortin. Koska ei ole omaa autoa, on haku tällä hetkellä aika mahdoton ajatus. Eikä ole ryhmääkään missä treenata. :(

Paimentamassa käytiin suunnilleen kerran kuukaudessa, mitä nyt tuli taukoa mm. kesällä ja alkusyksystä. Edistystä tapahtui, mutta on koira aika paljon paremmin perillä mitä siellä kuuluisi tehdä kuin ohjaaja. Muskelilajeja tuli tehtyä satunnaisesti. Raiku on synnynnäinen vetokoira ja rakastaa kiskoa mun ruhoa mukanaan niin pyörän kanssa tai ilman. Suuntakäskyt ja pysähtyminen vahvistuivat vuoden aikana.

Ohjaajan tavoitteet taas.. No, en nyt voi kehua että olisin parantanut missään erityisesti. Itsensä kehittäminen jatkuu siis seuraavanakin vuonna! :D



Vuosi 2015

Ohjaaja jatkaa siis edellisen vuoden ajatuksilla. Lisänä heitetään näin bloginkin puolelle #100happydays -haasteen suorittaminen loppuun. Aloitin joulukuun alussa muutaman kaverin kanssa Instagramin puolella (@tuiqqq) eli nyt mennään jo päivässä nro 30! Hauskaa on ollut, vaikka kiireisimpinä päivinä kuvaaminen meinaa oikeasti unohtua.

Tira
- peruskunnon ylläpitämistä
- hammashygienia kuntoon
- vetskukehissä pyörähtäminen
- kotitemppuilua 

Tira täyttää huhtikuussa 8v, siispä sen tavoitteet liittyvät lähinnä terveenä pysymiseen ja hyvään elämänlaatuun. Hammaskiveä sille on kertynyt aika runsaasti eli poistattamisen jälkeen yritetään pitää hampaat paremmassa kunnossa.

Vetskukehässä haluaisin käyttää sen ainakin kerran, ajankohta riippuu sopivan näyttelyn löytymisestä ja turkin kunnosta (eli kuinka paljon ja rumasti olen saksinut tuota pehkoa). Muuten keskitytään nauttimaan ihanan, melkein veteraani-ikäisen halibernin läsnäolosta! ♥


Raiku
- RTK3, kisastartti mestariluokassa
- uusiin tokosääntöihin tutustumista, liikkeitä kisavalmiiksi
- kisaamaan agissa (edes yksi startti, jos ohjaaja ei saa hermoromahdusta)
- frisbeetemppujen opettelua
- säännöllisesti hyppytekniikkaa
- pk-tottiksesta rakennetaan metrinen ja vinoeste kuntoon kapulan kanssa
- BH (jos paikkis näyttää rennolta)
- jäljelle erilaisia haasteita!
- viestiä, hakua, ek-lajeja, esineitä. Vepeä jos saadaan treenipaikka
- sulanmaanlajeina vetämistä niin juosten kuin pyöräillen
- mamskulomaan valmistautumista

Raikulle oli vaikea asettaa tavoitteita. Rallytokon puolella olisi toiveissa saavuttaa voittajaluokan koulari kevään aikana, sen jälkeen startata mestariluokassa. Vielä en uskalla toivoa niitä yli 95 pisteen tuloksia, kunhan maistellaan ylimmän luokan tunnelmia. 

Tokossa kisaamista mietin vielä. Kovasti houkuttaisi hylätä nykyiset säännöt ja keskittyä vain elokuun muutoksiin, ainakin tutustutaan niihin ja pohditaan kisaamisen jatkamista. BH tuntuu tällä hetkellä ihan mahdolliselta, kaikki riippuu kuitenkin paikkiksen kunnosta.


Oikeasti, kai se on joskus pakko uskaltautua agikisoihin. Vaikka pelottaa!
Hyppytekniikkatreenejä on tarkoitus jatkaa säännöllisesti ainakin kevääseen asti, toivottavasti myös kesällä. Hyppytekniikkatreenien kautta lähdetään rakentamaan myös tottiksen esteitä, nyt kun koiralla on vielä enemmän ikää ja itsellä suunnitelmaa miten aloittaa.

Uutena lajina otetaan mukaan frisbee! Joitakin temppuja ollaan opeteltu jo tämän vuoden puolella ilman kiekkoja, mutta kohta pitäisi pistää kunnon kiekot tilaukseen. On niiin Raikun laji, tämäkin! Ohjaaja saa opetella heittämään vähän paremmin (turvallisemmin.)

Sivulajeja on tarkoitus puuhailla aina silloin tällöin. EK:n lajeille lähinnä erilaisia haasteita ja jo olemassa olevien taitojen ylläpitämistä, hakua aina kun tulee mahdollisuus (ehkä rakentaa ilmaisua itsekseen?) ja viestiä aina kun saadaan kakkosohjaaja käyttöön. Vink vink, viestiseura kelpaa aina! ;)
  
Vuoden suurin tavoite sijoittuu loppuvuoteen, nimittäin sijoitussopimuksen mukaisen pentueen toteuttaminen. Juoksuja odotellaan syksylle ja siitä eteenpäin mennään Raikun ehdoilla. Sen takia kisakalenteriakin on haastavaa suunnitella! Jos kaikki menee hyvin ja suunnitellusti niin loppuvuodesta pitäisi tupsahtaa maailmaan miniraikuja, Rain omistusoikeuden siirtyä minulle ja saa nähdä kasvaako samalla meidän lauman lukumäärä yhdellä. ;)


Minirai ♥

8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ♥ Toi juokseva Tira on niin söpön onnellisen näköinen ja lentävä Rai niin menevä! Saatoin myös hieman tirskua Raina mahtaville masukarvoille toka-alimmassa kuvassa :D

    Mä jo Jennyä hätyyttelin ja nyt teen sulle saman! Eli minä kaikessa koordinaatiokyvyttömyydessäni ja extra kiloineni aion ensi vuonna käydä edes joissain superübermölliagikisoissa Käpyn kanssa! Ja jos me uskalletaan, niin saatte uskaltaa tekin! Haastoin Jennyn, että jos meidän blogissa lukee ensi vuonna joku kaunis päivä, että epiksissä käyty, niin he lupautuivat Ilon kanssa siinä vaiheessa myös möllittämään. Tuletko mukaan haasteeseen? Kaikki kisaamaan!

    Ps. Kolme koiraa on just sen hullun koiranaisen raja :D Eli pentua vaan taloon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Osuvasti kuvailtu molemmat koirat ;) Äläs nyt, Rai on niiin katu-uskottava hurrrjan pöwwwwöturkkinsa kanssa 😍♡

      Ei kiitos haasteelle!! 😂 ai kamala, potkiiko joku mua oikeasti kisaamaan.. JOS eteen tulee sopivat epikset tai opin vuoden aikana hillitsemään mun lentäviä käsiä niin okei. Eli joo, eiköhän me olla sitten haasteessa mukana...

      Oh eli olen vielä ihan selväjärkinen? Asiassa on vielä miljoona eri mutkaa, mutta en voi kieltää etteikö tuleva yhdistelmä houkuttaisi ja pahasti. Tällä hetkellä kaikki plussat ovat taas pennun puolella!

      Poista
    2. Muahhahhaa! Mun ilkeä suunnitelma toimii! Kaikki kisaamaan! Wihiii!

      Raikun sulhanen on siis valittu? Voin vain kuvitella, että on vaikea kieltäytyä oman parhaus paukkauksen pentusesta! Plus pennut on niiiiiiin söpöjä! Eihän niissä muuta ookkaan kuin plussaa! :D

      Poista
    3. Juu on ollut tiedossa jo aika pitkään, mutta Lauran kotisivujen perusteella ei ole vielä julkista. :D

      Äläpä.. Mulla alkaa olla jo aika pitkä lista siitä miksi EN voi ottaa vielä kolmatta koiraa, mutta samalla plussalista kasvaa hurjaa vauhtia. No, olen pohtinut tätä vasta kaksi vuotta ja vuosi aikaa miettiä! :D Raikun pentu olisi kyllä parhautta..!

      Poista
  2. Käääk nyt pitää saada viestitreenejä sovittua! :P

    VastaaPoista
  3. Oh, teillä on paljon kaikkea tavoiteltavaa! Meidän tavoitteet on ihan muutamalla rivillä listattu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääk, ja mä kun luulin meidän ottavan iisisti tänä vuonna! :D Ehkä meidänkin tavoitteet olisi voinut tiivistää "kisata parissa lajissa ja yrittää aktivoitua muissa". :D

      Poista