Sivut

tiistai 16. joulukuuta 2014

Marraskuun agia ja rallya

Apua, blogi on pahasti jäljessä! Ei ole löytynyt aikaa, energiaa tai intoa istua alas kirjoittamaan treenejä ylös, saati sitten selailemaan kuvia läpi. Voihan joulukuu. Lisävuodatusta tulossa kyllä myöhemmin. ;)

Heitetään pienet muistiinpanot menneistä jutuista niin saan purettua tuota luonnospinoa (31 kpl luonnoksia). Järjestyskin menee ihan sekaisin, koska kirjoitin jo marraskuiset tokot edelliseen postaukseen. Ja ilman kuvia, taas. Kuvakansiot odottavat jotakuta reipasta ihmistä, joka jaksaisi käydä niitä läpi

Perjantaina 21.11. oli Tirpun eläinlääkäri, josta lisää erikseen seuraavassa postauksessa (!). Jatkettiin sieltä suoraan Raikun hyppytekniikkatreeneihin. Ei enää mitään muistikuvaa mitä tehtiin, videolta sekin selviäisi kunhan löytäisi oikeat videot. ;)

Lauantaina 22.11. oli taas oikea hallipäivä, tosin luovutin osittain ja skippasin iltapäivän flyballin muiden menojen takia. Ehdittiin silti aksaamaan Marikan ja Pihkan kanssa sekä rallytokoilemaan.

Agista jäi ihan hyvä fiilis. Vaikeinta oli juosta itse lujaa ja malttaa ohjata koira kepeille. Päksynen oli hyvin kuulolla ja teki normaaliin tapaan hommia. Alkuun pilkoin päivän rataa, tehtiin välillä kokonaista pätkää ja viimeinen treeniosuus käytettiin taas yksittäisten osien hiomiseen. Oli aika tehokas päivä kun hyödynnettiin koko aika (mitä nyt rakennettiin rataa aika kauan) ja meitä oli vain kaksi treenaamassa. Hyvin silti sekä koira että ohjaaja jaksoivat, kun suunnitteli vähän.

Agin jälkeen oli heti perään rallytoko. Tehtiin avoimen luokan rataa, Raikulle ekalla kerralla ihan kylttien mukaan ja toisella kerralla soveltaen.

Ensimmäisellä kierroksellä koira oli vähän löysä, sellaista perus rallymenoa. Yhden kyltin huiskaisi hännällä nurin.

Toisella kierroksella muut jatkoivat avoimen luokan rataa, mutta mä sovelsin joukkoon muutamia voittajaluokan kylttejä. Olikohan tämä toinen vai peräti ensimmäinen kerta, kun Raiku teki voittajan liikkeitä radalla? Teki ihan hyvää miettiä omaa sijoitumista sekä ohjaamista ennen seuraavan viikon koetta. ;) VoiVoi-kyltit sujuivat radalla hyvin!

Sivussa tehtiin pientä pilkuviilaustreeniä (eteentuloja eri suunnissa, sivuille kiepsahtelua ja tiivistä seuraamista) sekä käytösruutua. Käytösruudusta varioitiin edessä istuen, edessä maaten ja sivulla maaten. Oli ihan hyviä, mutta varsinkin edessä istuen Raiku lösähti jonkin ajan kuluttua. Sitä ei voi pitää tiiviisti niin kuin eteentulossa, mutta vähän kauempana sen ryhti painui vähän kasaan. Eli skarpimpaa tekemistä siihen!

Käveltiin rallyn jälkeen äidille ja hylkäsin molemmat koirat yökylään, Tipsu oli saapunut paikalle jo aikaisemmin. Koirat olivat olleet kuulemma ihan kiltisti. ;)

Seuraavana päivänä olisi ollut sennenkoirien pikkujoulut ja vuosikokous, mutta laiskottelin ja jätin tänä vuonna väliin. Ihanasti alajaosto oli muistanut minua taas vuoden kouluttamisista (2xtokokurssi, rallykurssi) diplomilla ja lahjakortilla ja ilmeisesti ensi vuonna tiedossa on taas rallykurssin vetäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti