Sivut

tiistai 29. tammikuuta 2013

Tiistaina 29.1. HSKP:n kolmannella tokokerralla jatkettiin liikkeestä maahanmenoa, aloitettiin seuraamisen ja hypyn treenaaminen ja otettiin luoksetulo.

Seuraamisessa tehtiin lähinnä liikeellelähtöjä ja paria askelta. Raiku sai olla esimerkkikoirana ja aika hyvinhän se tuon osaa, ei me juuri muuta olla tehty seuraamisessa :D Jaksoi myös keskittyä tosi hyvin ympärillä olevista koirista huolimatta.

Maahanmenoa esiteltiin yksitellen. Raiku oli ihan kohtalaisen hyvä. Se reagoi käskyyn nopeasti, mutta jättää myös tosi herkästi kyynärpäät ylös. Liikkeestä maahanmeno onnistui aika hyvin myös mun sivulta eikä vain peruuttamalla.

Hypyssä lähetettiin koiraa lähinnä namialustalle. Raiku oli ihan intona, koska se yhdisti hypyn aika nopeasti agiin. Lähetin sitä alkuun vapautuskäskyllä namialustalle, mutta kokeilin myös agin eteenlähetystä. Hyppy tuli vähän liian nopeasti, koska en ole päättänyt vielä miten haluan opettaa sitä. Siihen asti mennään agisovelluksilla.

Luoksetulo oli hyvä. Raiku odotti nätisti ja ampaisi matkaan heti kun kuuli käskyn. Palkaksi sai taas patukan vauhdista.

Perjantaina 1.2. oli jännä päivä, kun aloitettiin uusi agikurssi! Kevään ajan käydään siis perjantaisin Agility Akatemialla alkeiskurssilla ja kouluttajana toimii Juha Orenius. Raikun molemmat agit sattuvat siis peräkkäisille päiville, mutta toisaalta tehdään vielä niin kevyitä pentujuttuja ettei sen luulisi olevan liian rankkaa. Mä olen aika innoissani, koska tällä hetkellä Raiku on mua valovuosia edellä ja oppii koko ajan lisää. Kurssi on siis lähinnä ohjaajan kouluttamista varten :D

Ensimmäinen kerta oli meille aika helppo: tehtiin keppejä, rengasta, putkea ja hyppysuoraa. Tällä hallilla verkkokeppejä onkin 12 eli tuplasti se mihin Rai on tottunut. Se ei kuitenkaan haitannut menoa! Ekalla kerralla Raiku hidasti siinä puolen välin kohdilla vähän, mutta mun kirittämisellä jatkoi hyvällä vauhdilla loppuun. Ja vauhti vaan kasvoi joka kerralla ;) Tein lähetyksiä myös vähän eri kulmista niin saatiin lisähaastetta, ei ollut suurempia ongelmia.

Renkaalla otettiin lähinnä sen yli hyppäämistä, mutta mä vaikeutin vähän ja otin pidemmän lähetysmatkan. Ei ongelmia, vaikka rengas olikin vähän eri mallinen mihin Rai on tottunut toisella hallilla.

Putki oli heeeelppo! :D Käytettiin siinä avustajaa, joka piti koirasta kiinni kunnes ohjaaja antoi putkeen-käskyn. Ei varmaan tarvitse sanoa erikseen, että Raiku tykitti ihan täysillä? :D

Hyppysuoralla tehtiin ensin yhden ja loppuun kahden aidan yli menemistä. Raiku oli muuten hyvä, mutta yritti kovasti varastaa. Hirveä nykiminen ja pari kertaa lähti jo siitä kun mä vedin henkeä. Ja juu, se osaa irrota ihan hienosti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti