Sivut

tiistai 21. lokakuuta 2014

RTK2-Raiku ja mölli-Voivoi



Oltiin onnekkaita ja saatiin viime lauantaille kolmas rallyn koepaikka avoimeen luokkaan. Mulla oli pari varakoetta mielessä, mutta toiveet ja odotukset olivat hyväksytyssä tuloksessa. Toisaalta vieläkin on vaikea muistaa mistä kaikesta hylkäävä virhe tai kymppi voi napsahtaa eli mentiin aika nöyrinä kokeeseen. ;)

Avoimessa oli taas yli kaksikymmentä koiraa ja Raiku starttasi puolessa välissä. Juuri sopivasti keskellä päivää niin missattiin agi- ja rallytreenit. Ajeltiin koepaikalle hyvissä ajoin, kasattiin kamat ja odoteltiin. Olin ajatellut jättää Raikun autoon verkkoloimi päällä, mutta ulkona oli niin kylmä ja sisällä vielä tilaa meidän häkille niin pikkukoira pääsi hengailemaan sinne. Häkki piti vain laittaa kahden muun koiran väliin, jotka molemmat rähähtivät Raikulle samaan aikaan. Ressukka sai odotella vähän kauempana korvat niskassa kun kasasin häkin, oli vähän reppana kun pistin sen sinne lepäämään. Naapuritkin tottuivat aika nopeasti, mitä nyt toisella puolella olevat koirat murrasivat alkuun aika pitkään.


Rai lepäsi häkissä, mutta ei ollut ihan rento. Oli hyvä kurkkia hallin toiselta puolelta mitä sille kuuluu: häkkisuojuksen alta näkyi pieni kuono kun pää oli aina kääntyneenä mun suuntaan.

Radassa riitti meille haastetta ja se oli aika kiva profiililtaan. Tosin ensimmäinen ajatus ratapiirrosta katsoessa ei kyllä ollut "kiva". :D


Houkutuksena oli tällä kertaa pieni näytepussi jotain koirien herkkua ja tehosekoitin. Rai hidasti kaarteessa vähän, nokka rupesi kääntymään ja mä karjaisin vähän tiukemmin. Äkkiä kehut perään, tämä olikin rallya. ;) Jätti nuuhkuttelun siihen ja jatkoi hyvin mukana.

Pyörähdys oli tällä kertaa hyvä!

Spiraalissa irtosi mun jalasta ja tuntui vähän haahuavalta, onneksi käännökset olivat kuitenkin vasempaan niin koira pysyi paremmin hereillä.

Askeleissa yksi mun askel tuntui omaan rytmiin liian lyhyeltä, ei lähtenyt kuitenkaan pisteitä. Rai tuli nätisti mukana.

Ja suurin osa pisteistä lähti tyhmän mokan takia! Istumisesta juosten -kyltillä Rai taisi istua ensin huonosti sivulle ja en muista olinko niin tyhmä että sanoin sille vai korjasiko se itse, mutta se istui uudestaan. Ja en uusinut kun en tajunnut, heihei kymmenen pistettä. :D

Juosten oli vähän löysää, mutta ainakin koira ravasi eikä hyppinyt päin tai sivuille. Juosten käännös oli aika heikko esitys. :D

Istu-seiso-kierrä koira -kyltillä Rai tarvitsi kaksi käskyä seisomiseen. Ei haittaa, koska on rallya, mutta kyllä se saisi reagoida vähän paremmin siihen mitä sille sanoo.

Hyppy oli hieno! Rauhallinen, hillitty ja varma. Saatiin siitä kehuja myös kehän ulkopuolelta. :)


Pisteitä 87/100, sijoitus ehkä kuudes tai seitsemäs? Kolmas hyväksytty tulos avoimesta, koulari RTK2 ja siirto voittajaluokkaan! :)

Vähennykset lähtivät siis istumisesta juosten kyltin lisäksi kaikista kaartavista tehtävistä eli houkutuksesta, spiraalista ja pujottelusta. Niin että mikä on meidän heikoin liike?! :D

Koularipalkkana Rai sai palan mun pullasta ja tehtiin kotimatkalla vielä kahden tunnin metsälenkki kahdestaan. Samalla tuli ulkoilutettua vähän kameraakin! Illalla kotoa löytyi pirteä berni ja väsynyt aussie, bernihirmun lenkin jälkeen myös ohjaaja oli aika väsynyt...

Sunnuntaina unohdettiin rento vapaapäivä ja lähdettiin Rain kanssa ajamaan syysmyrskyssä Riihimäelle. Rai oli aamulla vielä aika väsynyt, seuraili mun puuhia korvat niskassa ja silmät ristissä. Ulos päästyä piristyi, mutta taisi nukkua koko matkan (jos uskalsi kun mä hurjastelin motarilla).


Siinä missä lauantaina mulla oli liikaa päällä, sunnuntaina palelin. Olin ihan jäässä ja ennen rataantutustumista hypin paikoillani, eikä se edes auttanut yhtään.

Ratapiirrosta katsoessa meinasin vain nauraa. Raiku-raasu, olisiko pitänyt opettaa sille pari kylttiä ennen möllikisoja? ;) Muuten rata oli ihan jees, mutta se sisälsi peruuttamisen, joka ei onnistu. Koira osaa peruuttaa, se osaa seurata, se osaa seuratessa peruuttaa jos lähtee perusasennosta liikkeelle. Liikkeestä peruuttaessa se pomppii ihan vinoon. Kokeiltiin tätä pari kertaa ulkona ja ei onnistunut, mentiin siis sillä ajatuksella radalle, että yritetään muttei uusita.

Koira oli tänään vielä vetelämpi. Silläkin taisi olla ällöttävä olo, koska istuminen kylmään ja kosteaan maahan ei sujunut niin täpäkästi mitä tuon tasoisella pitäisi. Rai teki taas kaiken mitä pyysin, mutta puoliteholla normaaliin verrattuna. Se oli myös vähän reppanan näköinen, vastasi kuitenkin virittelyihin kivasti.

Liikkeelle lähdettiin haahuten, pyörähdykseen kaksi käskyä.

Liikkeestä seisominen olisi saanut olla napakampi, lisäksi tassut tepsuttivat vähän paikallaan.

Istu-käännös vasempaan-istu -kyltillä koira oli ilmeisesti ihan pihalla ja löysä, koska siitä tuli kymppi. Tuomari oli kirjoittanut lisähuomion "kuono väärään suuntaan käännöksessä".

Kaikki käännökset olivat heikkoja normaaliin suoritukseen verrattuna.

Toinen kymppi napsahti vasemmalle käännöksestä. Siis tavallinen vasempaan kääntyminen!! Veikkaan, että laiska koira oli istunut käännöksen aikana eikä käyttänyt takapäätään.

Peruuttamisesta ei lähtenyt pisteitä, vaikka Rain peruuttaminen oli aika huonoa. :D Taisi olla löysä arvostelu...

Pujottelussa normihaahuamista, houkutuksessa possu nuuhkaisi kaula pitkällä Ikearottaa.

Puolenvaihto takaa sujui hyvin, samaten koko oikean puolen seuraamisen osuus. Jopa ne oikealle käännökset ja istu-eteen-kierrä vasemmalta sivulle eli kyltti, jota ollaan jumpattu pari kertaa kotona!

Käytösruutua odotellessa Rai yritti nuuhkutella maata, josta huomautin. Suorituksen (2min istuen ohjaajan sivulla) aikana napitti nätisti kontaktia, mitä nyt pari kertaa vilkaisi radalla ollutta koiraa. Annoin pari välipalkkaa ja tiedostin, että samalla etutassut nousivat vähän maasta. Siitä taisi lähteä yksi piste.

Loppupalkka remmiä repien ja autolle.

Pisteitä 76/100, hyväksytty (epävirallinen) tulos ja tuomarin suosikki,

Loppuillan koira nukkui. Rullana tyynyllä, selällään keskellä lattiaa, kyljellään tassut seinää vasten ja vatsallaan mun jalkojen vieressä. Väsytti.


Shh, se nukkuu !

Jäi taas vähän ristiriitaiset fiilikset. Koirahan on hyvä ja osaa (melkein kaikki) liikkeet, nyt se tuntui vaan väsyneeltä. Sinänsä hyvä saada välillä puristettua siitä (melkein) onnistuneita kisasuorituksia väsyneenä, oppii tuntemaan paremmin sen rajoja. Nyt kun pienet haahuilut ja kontaktin pudotukset olisi saanut pois niin olisin ollut aika tyytyväinen. Mitä nyt mokattiin ne suunnilleen Raikun varmimmat kyltit eli vasemmalle käännökset. :D

Virallinen startti voittajassa odottaa ensi vuonna, ellei nyt innostuta yrittämään koepaikkaa. Toisaalta ei ole mikään kiire, melkeinpä voitaisiin pitää ratataukoa rallysta ja jumppailla vain pieniä liikkeitä kotona. Talven ajan voisi keskittyä enemmän tokoon? Näh, fiiliksen mukaan mennään. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti