Sivut

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Tokoa ja jälkeä

Alkuviikko oli koirilla tosi tylsä. Niin tylsä, että tajusin sen vasta keskiviikkona kun pakkasin treenireppua ja aussie sekosi. Raiku on ollut kotona todella rauhallinen, oma normaali koti-itsensä. Vähän kantanut leluja, tunkenut syliin, torkkunut, varjostanut mua. Sen takia olikin järkytys mikä energiapommi keskiviikkona roikkui remmissä ja pomppi onnessaan, kun suunnattiin treenaamaan Jennin ja Elsan kanssa.

Rai teki ruutua, BH-paikkista, luoksetulon stoppeja, noutoa, seuraamista ja tunnaria.

Ruudussa ekalla ja vikalla kerralla lelu valmiina. Lelulle juoksi hyvin, ei mennyt ihan suoraa linjaa vaan kaarsi vähän oikealle. Toisella lähetyksellä etsi selvästi lelua, ei kuullut stoppikäskyä ja meni vähän yli. Kutsuin takaisin ja lähetin uudestaan, nyt löysi oikean paikan. Myös seuraava pysäytys oli hyvä, palkka lensi heti seisomisesta.

Paikkista Rai teki pienissä pätkissä samalla kun Elsa teki vieressä seuraamista. Kesti mun kääntymiset ja Elsan palkkauksen pallolla (juoksi lähellä), mutta pari kertaa nousi ilman mitään näkyvää syytä. Seisoi kuitenkin paikoillaan, nyt lisää varmoja onnistumisia.

Stopeissa oli pieniä toteutusongelmia. Lihapullia ei meinannut löytyä pimeältä kentältä ja frisbee lensi miten sattuu. No, stoppeihin Rai reagoi aika mukavasti. :D

Noudossa ensin pari pitämistä. Kun ne onnistuivat ilman suurempaa puremista, otettiin pari kertaa koko liike. Ja oli super! Hyvä vauhti kapulalle, hidasta laukkaa takaisin. Vähän viilaisin vielä palautusta, samaten otteen kanssa saa olla varovainen ettei mälvää.

Seuraamisessa edisti mun silmiin vähän. Oli kiva fiilis, mutta häiritsi se edistäminen. Jos näin oikein. :P

Vikaksi Rai sai etsiä pari kertaa tunnarikapulan lumikasasta. Etsi hyvin, oli keskittynyt, mutta palautusta saa viilata. Joko toi huonolla otteella (kapula pitkittäin suussa) tai puri vähän.



Torstaina tehtiin myöhään illalla pari tunnaria, Tira hääräsi vieressä häiriökoirana. Ensin pari pelkän oman piilotusta, etsi taas nätisti mutta palautti huonosti. Kun sylkäisi kapulan mun jalkoihin, toruin ihan selvästi ja vaadin kunnon palautuksen. Ja kas, sen jälkeen toimikin. Pieni porsas. ;) Kun omat löytyivät hyvin, jätin neljän kapulan häiriöpinon 50 cm oman taakse. Rai nuuhkaisi hajuttomia ja nappasi oman, jeij! Sama uudestaan, mutta oma lähempänä hajuttomia. Nyt ei edes käynyt pinolla vaan otti heti oman. Pitää varoa ettei ala ottamaan vain lähintä, seuraavan kerran oma kapula vähän eri paikkaan niin joutuu haistelemaan.

Torstai-illan piti oikeasti olla perusteellinen kodin siivouspäivä, mutta koska nukahdin ja tuhlasin siihen parhaat tunnit, siivouspäivä siirtyi. Ja ilmeisesti aika kaukaiseen tulevaisuuteen, koska perjantai pysyi alkuperäisen suunnitelman mukaan koirapäivänä. :D Molemmat tytöt saivat vähän laatuaikaa, Rai pääsi jäljestämään ja Tipa ihan vaan lenkille. Otin kuitenkin molemmista uusia kuvia!



Raikun jälki oli n. 500 metriä pitkä. Tästä on vähän erimielisyyttä, koska mä laskin noin 500 askelta ja Endomondo väitti mun kävelleen 700 metriä. Ketä nyt uskoa. :D Jälki vanheni vain 25 min, sisälsi kolme kulmaa (yksi loiva), kuusi keppiä, lyhyen janan ja lukemattoman määrän polkujen ylityksiä. Pointti oli siis tehdä pidempi jälki mitä viimeeksi, plussana kaupunkimetsän tapaan runsaasti häiriöjälkiä.

Raikulla oli hurjasti vauhtia! Otin yhden kepin ilmaisun ennen jäljelle menoa, oli ok. Janan Raiku meinasi juosta läpi, nappasi kuitenkin heti oman jäljen oikeaan suuntaan. Vaikka vauhtia löytyi melkeinpä liikaa, Rai pysyi nätisti jäljen päällä. Ekasta kepistä meinasi mennä ohi, bongasin sen itse ja vaadin koiralta vähän tarkkuutta. Se oli muutaman mättään välissä, eikö haissut sitten niin paljoa? Ilmaisu oli hyvä, kunhan Rai avasi nenänsä. Toisesta kepistä mentiinkin sitten ohi, vaikka Rai kulki suunnilleen päältä. Kolmannen ilmaisu oli hyvä, samaten selvitti kaksi kulmaa nätisti! Kolmannen ja neljännen kepin välissä oli pieni jäätikkö-alue, jota kirosin jo tallausvaiheessa. Rai teki laajempaa kaarrosta ja tarkisti alkuun kalliota siinä sivummalla. Otin pari apuaskelta jäälle, jonka jälkeen Rai suuntasi taas mun eteen ja löysi itse jäljen jatkon. Pienen mäen jälkeen suoraan kulman takana oli kasa leipää, Rai yritti käydä tutkimassa (=syömässä), mutta stoppasin liinalla. Pyysin leipäkasan edessä takaisin jäljelle ja Rai otti kulman jälkeen taas nenän haltuun. Neljäs ja viides ilmaisu hyvä, meinasi vaan hypätä liian aikaisin ylös. Loppumatka mentiinkin nopeaa tahtia. Mua hidasti pienet puut ja risut niin roikuin 15 metrin liinan loppusolmussa, Rai painatti tyytyväisenä mun edellä. Ja ilmaisi siltä etäisyydeltä kutoskepin! Jäi tosin puolittaiseen maahanmenoon (kyynärpäät ylhäällä) kun tähyili missä mä viivyn. Silti aika hieno!

Juu, seuraava jälki voisi painottua tarkkuuteen josko saataisiin puolitettua vauhti. En silti valita kauheasti, tosi näppärää työtä kunhan mä vaan pysyisin perässä! Illalla ja lauantaina taas luvassa aksaa, muuten koirilla taitaa olla vapaa viikonloppu!

2 kommenttia:

  1. Minä en ole keksinyt vielä kovinkaan luetettavaa tapaa mitata jälkien pituuksia. Tänään laskin 200 askelta, mutta sportstracker väitti minun kulkeneen 400m. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun muilla on sama ongelma! :D Muutenkin askelten laskeminen metsässä on kamalaa, yleensä joudun laskemaan ääneen ja silti meinaa mennä sekaisin.

      Endomondo paljasti myös karttaan piirtyneestä kuvasta etten osaa tehdä kunnon kulmia, vähän meni loiviksi. :D Tieto lisää tuskaa, taas pitää opetella kävelemään!

      Poista