Sivut

tiistai 11. helmikuuta 2014

Tokoherätys

Pitkät treenihöpinät tulossa eikä taaskaan luonnospinosta! Joskus vielä on niidenkin vuoro. ;) Ohessa muutama kännykkäkuva ja videoita eiliseltä illalta. Sivuhuomiona, nyt on havaittavissa pientä masennusta, koska tajusin juuri että päästään ohjattuihin treeneihin seuraavan kerran vasta kahden viikon päästä. Tulevaa leiriähän ei lasketa, se on vaan ekstraa! :D Viikonloppuna koirat pääsevät pitkästä aikaa molemmat viettämään laatuaikaa hoitoon ja ensi viikolla mulla on taas lomaa. Sitä odotellessa!

Agitreeneissä meillä on ollut muutaman viikon ajan tosi hyvä fiilis. Ollaan tehty Juhan treeneissä puhtaita suorituksia, kokeiltu perjantain treeneissä kerran keppejä radan osana (toimi!) ja saatu jopa kehuja! Ei ole mulle mikään ihan pikkujuttu, koska tehdään siellä valmennusryhmäläisten kanssa samoja radanpätkiä, taitaa kaikki olla tasoltaan kolmosluokkaa tai ainakin sinne päin. Olen odottanut pienellä kauhulla tätä hyvän flow'n sammumista ja viime viikolla töksähti taas vähäsen.

Perjantain treenit jäivät kokonaan väliin, koska meidän bussi hajosi asemalle eikä liikuttu sieltä mihinkään. Jaksoin vielä naureskella meidän huonolle tuurille, mutta kyllähän se harmitti. Lauantaina pakka hajosi vähän lisää kun tehtiin treeneissä hyppäriä eikä osaset oikein tuntuneet toimivan. No joo, oli siellä hyviäkin pätkiä, mutta edellisillä viikoilla ollut hyvä fiilis laski kyllä vähäsen. Nyt tulee kolmen viikon agitauko, toisaalta ihan hyvä hengähtää ja kerätä voimia.


Maanantaina 10.2. tokoiltiin pitkästä aikaa Pipsan koutsaamana, tätä luvassa loppukevät. Aika luksusta kun saadaan aksailla kasvattajan opissa ja koiran isän omistaja ohjaa tokossa!

Illan teemana oli kaket ja ylläri ylläri Raikkis viskattiin ekana vuoroon. Note to myself, seuraavan kerran ei mennä ekana halliin sisälle. :P Ei ollut hyvä idea tehdä kakeja ekana kahdeksan tunnin yksinolon jälkeen, kun koiralla on vielä aika doing doing doing-fiilis. Katsottiin lopulta lähinnä palkkausta, nyt Rai saa palkan etutassujen väliin/suoraan suuhun, koska takapalkalla se kiertää itsensä korkkiruuville yrittäessään kurkkia palkalle ja heittämällä se ottaa kopin ja hyppää kolme metriä eteenpäin. Apparin kanssa takapalkka oli aika jees, Raiku meinasi vaan seota onnesta kun Pipsa jätti sen istumaan. :D Kamala koira. :D Meni kuitenkin aika suoraan maahan, mikä oli se pointti. Tehtiin myös yksi kokeilu sivupalkoilla, istumaan nousu oli mun makuun turhan löysä, mutta meni nyt läpi. Yhdellä kertaa voisi keskittyä joko nopeuteen, paikalla pysymiseen tai tarkkuuteen, huups.


//Ensimmäinen kake-pätkä virheineen. Ensin Raiku ei meinannut nousta, istumiset jäivät turhan väljiksi ja seisomista/maahanmenoa saatiin muistella vähän aikaa. Joskus on tuskaista katsoa videotodisteita. :D

Muuten tehtiin vinohyppyjä, noutoa, seuraamista, lyhyt paikkis, puolenvaihtoja (rally) ja oikean puolen perusasentoa (rally). Aika huimaa, mä alan selvästi panostamaan rallyyn mitä enemmän mennään kevättä kohti. ;) Suunnilleen puolet ajasta Raiku sai olla tauolla. Oli nätisti kunnes Laura tuli istumaan meidän lähelle ja Raiku totesi ettei ollut päässyt vielä pusuttelemaan. Luovutti pienen shown jälkeen ja oli taas kiva koira. ;)

Paikkis oli aika hyvä. Kerran Rai korjasi takatassuja (ei valahtanut, mutta liikautti kropan alla), käänsi pari kertaa päätä kauempana treenaavan Jocken suuntaan ja lipoi huulia kun Marika kävi hallin ulkopuolella. Tehtiin maahanmenot ja istumisen vuorotellen, ei välittänyt muiden käskyistä, mutta tarvitsi kaksi käskyä istumiseen. Kotona tosin rupesin miettimään olenko käyttänyt Raikulle käskyä "istu" vai "sivu", voi olla että meni tänään väärällä käskyllä (teknisesti sen pitäisi kyllä osata istua molemmilla..).

Vinohypyt olivat aika nättejä! Raiku haki esteen todella hyvin ja tuli suoraan eteen, jos annoin sille tarpeeksi tilaa esteen välillä. Myös noudot olivat nättejä, vaikka meinasin alkuun nillittää. En ole tehnyt Rain kanssa noutoa kimppatreeneissä sitten syksyn, syynä siis se kapulan huono pitäminen varsinkin kun kierrokset nousevat (kapulan hakeminen). Nyt tehtiin alkuun pari pitämistä, siitä eteentulo ja kun niissä leuka pysyi paikallaan, otettiin kokonainen liike parikin kertaa. Rai laukkasi kapulalle, ravasi takaisin. Eteentulot olivat ehkä kaksi milliä liian väljiä, mutta kapula pysyi nätisti suussa. Valtava erävoitto meille! Korjasin kyllä pari kertaa kapulan paikkaa suussa ja Rai otti sen todella hyvin, ei paineistunut ja piti kapulaa pienen vihjeen jälkeen paremmassa kohdassa suuta.


//Toinen kake-pätkä lähiohjauksella. Hauska katsoa Rain häntää s-i vaihdoissa, oikein näkee miten sen päässä raksuttaa.

Tänään koirat pääsivät toisena päivänä peräkkäin erikseen päivä/iltalenkille. Tira sai ihan tavallisen lenkin (runsaiden nuuhkuttelutaukojen kanssa, se tykkää), mutta Raiku pääsi ihan hommiin. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä pieni lenkki ja pikatottis urheilukentän parkkiksella, mutta lopulta tehtiin pikalenkki, esineruutu kolmella esineellä ja vähän isompi tottiskokonaisuus.

Epätarkka tumma läiskä on Raiku ja vaaleat tikut mun jalat. Raikkis tykkää parkkeerata nukkumaan mun jalkojen päälle. :D
Esineruudussa esineinä toimi vuorotellen mun hanskat ja palkkana hihna, ei tietenkään sattunut lelua taskuun. No, koiraa ei haitannut! Ruutu oli 20x50 metriä ja Raikkis pääsi mukaan tallomaan. Maasto oli pimenevä metsä, löytyi myös muutama polku ja kaupunkimetsän tapaan muiden ihmisten jälkiä. Kaikki esineet olivat takakulmissa, ensimmäinen yksin ja kaksi viimeistä samaan aikaan. Rai irtosi kahdelle ensimmäiselle hyvin, eteni suoraan pienellä risteämisellä ja sinkosi hanska suussa takaisin mun luokse. Kolmas esine oli matalassa kuopassa kannon vieressä ja siitä Rai ei meinannut saada hajua. Se kiersi alueen muutaman kerran läpi, mutta ei onnistanut. Otin sen uudestaan kiinni ja kävin läiskäyttämässä hanskaa pari kertaa mun housuja vasten. Pienen ääniavun jälkeen Rai osasi suunnistaa suunnilleen oikealle alueelle ja nyt sai tarkennettua hanskaan. Taitonenä!

Erilaisia esineiden sijoitteluja pitää ottaa enemmän, ehkä vähän korkeammalle esim. kannon päälle ja juuri tuollaisiin pieniin syvennyksiin. Esinemotivaatio on aika hyvä, mutta Rai meinaa lannistua jos ei muutaman kierroksen jälkeen löydä hakemaansa. Lisää itsevarmuutta! Palautukset olivat aika hutiloituja, Rai toi pari suunnilleen eteen, mutta viskoi hanskoja kyllä tosi ruman näköisesti. Enemmän pitotreenejä tuollaisilla lötköillä esineillä, joita on Rain mielestä kiva heitellä.

Tottiksessa tehtiin seuraamista, liikkeestä seisominen, liikkeestä maahanmeno, luoksetuloja stopilla ja ilman sekä eteenmenoja.

Seuraamisessa paikka oli hyvä, mutta pidemmällä suoralla Rai käänsi katsetta eteenpäin. Voisi naksutella seuraamisesta, nyt sai ruokapalkan lisäksi suullisia kehuja kesken liikkeen.

Liikkeestä seisominen oli hyvä, sanoin varmuuden vuoksi lisäkäskyn kun siirryin Rain taakse. Kiusasin sitä vielä vähän ja ekan palkkauksen jälkeen jätin seisomaan ja siirtelin painoa vähän taaksepäin sen vieressä. Istui tosi herkästi eli lisää vahvistusta siihen.

 
//Vähän meinaa jo väsyttää, kun jää taakse! Peruuttaminen pääsi viilattavaa-listalle.

Myös maahanmenot olivat hyviä. Tehtiin kerran taakse siirtyminen ja toisella kerralla maahanmenosta luoksetulo. Eteentulo oli pari senttiä liian väljä, mutta Rai laukkasi mun luokse. Rupesi tosin hidastamaan ja kokoamaan itseään jo viisi-kuusi metriä mun edessä eli vääähän voisi olla lisää + pidemmälle vauhtia. Jos nillittää. ;)

Stoppeja tehtiin ensin takapalkalla ja sen jälkeen heittopalkalla. Takapalkalla oli tosi napakka pysähdys, mutta Rai heitti kuonon hanskapalkkaa kohti ja sain ihastella sen persvilloja. Vapautin silti, pointti oli hyvässä stopissa. Heittopalkalla pysähtyi melkein yhtä hyvin ja heitin palkan vasta stopin jälkeen. Sain melkein viskattua sen Raikulle asti... :D Vikaksi vielä yksi suora luoksetulo maahanmenosta, vieläkin tuli nätillä laukalla!

Näin meillä retkotetaan aamuisin!
Eteenmenoissa jätin ekalla kerralla hanskan Rain nähden parkkiksen päähän ja tehtiin lähetys pienen siirtymän jälkeen. Juoksi hyvällä vauhdilla ja suoraa linjaa. Toisella lähetyksellä otin pidemmän matkan ja jätin hanskan niin, että Rai roikkui vielä palkkahanskassa kiinni. Ei siis ehtinyt huomata pudotusta. Nyt Rai lähti hyvin, mutta puolessa välissä iski epävarmuus ja se jäi katsomaan mua. Pienellä nooh mene nyt -kehotuksella se jatkoi kaula pitkänä eteenpäin ja hanskan bongattua sinkosi sinne. Kolmas lähetys oli lyhyempi matka ja niin, että Rai näki vilauksen hanskasta. Taas irtosi hyvin, mutta pienellä kaarteella.

Vikaksi Rai sai jahdata hanskoja pitkin parkkista ja harjoitella niiden kaunista kantamista takaisin remmille. Oli vaikeaaa, mutta saatiin vielä nättiäkin pitämistä!


//Rallyyn puolenvaihtoja, oikeaa puolta, takaa kiertämistä ja vähän hyppelyä. Takaa kiertäminen on tosi outoa Raikun kanssa, koska sehän kiepsahtaa aina vasemmalta sivulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti