Sivut

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uuden vuoden suunnitelmia

Taas uusi vuosi ja uudet haasteet edessä! Vuoteen 2013 mahtui paljon kaikkea: treenejä, ihania ihmisiä, onnistumisia, oppimista, muutto ja laatuaikaa. Vuosi 2014 näyttää hyvinkin samanlaiselta! 

Uuden vuoden aatto vietettiin tuttuun tapaan kotona. Mä pääsin töistä kuudelta eli pommitukset olivat jo alkaneet kun pääsin kotiin. Tira oli illan selvästi hermostunut ja kyyhötti sängyn alla, mutta ei vapissut ollenkaan verrattuna viime vuoteen. Puolen yön jälkeen se siirtyi päälle tunniksi kylppäriin ja suostui syömään luun. Aamuyöstä se kömpi jo mun viereen sängylle ja aamulla oli oma iloinen itsensä. Raiku rallatteli koko illan normaalisti ja olisi kovasti ollut leikkimässä mun kanssa. Kovimpiin räjähdyksiin se reagoi höristämällä vähän korviaan, mutta muuten oli ihan neutraali. Ja meteli oli ajoittain aika kaamea näin kaupungissa.

Vuodelle 2013 olin ajatellut seuraavia tavoitteita:

Tira
- Toko AVO

  * Kesäkuussa kisattiin mölli-avossa, josta saatiin ykköstulos. Syksy painottui enemmän taas Raikun toko-ongelmiin ja kisaamiseen eikä mun energia riittänyt kahden koiran erilaiseen kisakunnon ylläpitoon.
- BH

  * Käytiin keväällä Jukan vetämä BH-kurssi, mutta kisaaminen näytti todella epätodennäköiseltä. Ja niinhän siinä kävi. :P
- Näyttelyssä pyörähtäminen

  * Jäi väliin, koska lähellä ei ollut mitään sopivaa näyttelyä ja mä en raaskinut ilmoittaa tuota mihinkään.
- Toko-, agi- ja jälkitreenit

  * Tokoa hömpöteltiin aina silloin tällöin, mutta agi unohdettiin alkukevään jälkeen. Olisi tullut opiskelijabudjetille liian kalliiksi jatkaa aktiivisesti molempien koirien kanssa ja samalla oli vähän aikatauluongelmia. Myöhemmin syksyllä hautasin koko treeni-ajatuksen, koska koin aksan liian raskaaksi lajiksi Tiralle vain huvin vuoksi. Sille riittää muutakin puuhaa niin varhaiseläke oli mun mielestä oikea päätös. Jälkitreenit taisivat unohtua. :P
- Rallytoko

  *Kisattiin kolme kertaa ykköstulos alokasluokassa eli epävirallinen RTK1. Vuoden parhaita hetkiä oli Tiran ensimmäinen rallykisa, josta tuloksena myös sveitsinpaimenkoirien joukkuekultaa pk-seudulle! Toisessa kokeessa Tira valittiin myös isosta luokasta tuomarin suosikiksi.
- Koiratanssi (eli uusia temppuja)

  * Varsinkin loppusyksystä Tira opetteli uusia kodinhoitotemppuja, mm. hakemaan eteisestä postin ja ottamaan peiton pois mun päältä.

Vuoden aikana Tira steriloitiin alkavan märkäkohdun takia ja alkukesä menikin saikulla. Muuten Tira vietti aktiivista elämää kotosalla ja viihtyi muutamia hoitopätkiä myös mun äidin luona sekä yksin että yhdessä Rain kanssa.

Raiku  
- Toko ALO
   * Kisattiin keväällä yksi möllikoe ja syksyllä kolme koetta ykköstuloksilla, joista napsahti yhteensä TK1.
- BH
   * Jäi yrittämättä, koska kaksi pitkää seuraamista ei onnistu vielä nykyisellä tyylillä. Korjataan ensin edistäminen pois ennen kuin kokeillaan.
- Agitreenit (suoritusvarmuus, ohjattavuus, kontaktit, itsenäisyys)
  * Aksailtiin vuoden ympäri kahdessa treeniryhmässä: perjantaisin Juha Oreniuksella ja lauantaisin Lauran ohjauksessa. Lisäksi käytiin kaksi kertaa treenaamassa Niinulla W-porukan kanssa. Raikusta on kehittynyt aika mukava aksakoira, kunhan minä pidän pakan kasassa.
- Jälkitreenit
   * Vuoden aikana jäljellä ehti tapahtua ehkä suurimmat muutokset ja onneksi parempaan. Entinen kauhominen ja kiire on jäänyt pois ja Raikusta on kehittynyt tarkka, luotettava ja keskittynyt jäljestäjä. Vielä riittää runsaasti tekemistä, mutta suunta on oikea.

- Paimennus
   * Käytiin vuoden aikana vajaa kymmenen kertaa lampailla ja edistymistä ehti tapahtumaan.
(- MH)
   * Käytiin heinäkuussa Wirneen-porukalla Ruotsissa ja läpäistiin testi neljän muun sisaruksen kanssa.
- Rally

   * Aloitettiin kisaura toukokuussa parin treenikerran jälkeen ja kesäkuun alussa Raiku saavutti epävirallisen koularin RTK1.
- Koiratanssi (temppuja)

   * Jees, oppihan tuo pari hupitemppuakin!
- Uusia lajivaltauksia

   * Kesällä aloitettiin vesipelastus, jota harrastettiin ohjatusti kerran viikkoon läpi kesän. Syksyllä pääsimme kokeilemaan hakua kasvattajan kautta ja kivaa oli! Vuoden aikana treenattiin myös viestiä muutaman kerran.

Lisäksi...
*Raiku kuvattiin toukokuussa luustoltaan terveeksi (lonkat B/B, kyynärät 0/0 sekä polvet, selkä ja olat terveet) ja silmät peilattiin marraskuussa terveeksi. Joulukuussa Raikusta otettiin MyDogDNA-näytteet joiden tuloksia odotellaan vielä.
* Raikun ensimmäiset juoksut alkoivat toukokuussa.
*Syyskuussa Raiku aloitti huikean näyttely-uransa ja sai tuomioksi hylätyn. :D
*Joulukuussa Raiku kisasi toisessa ATD:n flyball-joukkeessa Koira2013-tapahtumassa.
* Vuoden viimeisinä päivinä Raiku aloitti toiset juoksunsa, väliä tuli noin seitsemän/kahdeksan kuukautta.

Vuosi 2014 voisi tarjota meille vaikka seuraavia:

Tira
- Kisaamista rally-tokossa
- Temppuja ja lisää temppuja!
- Silloin tällöin jälkiä, esine-etsintää jne.
- Kesällä paljon uimista ja jos tuntuu siltä niin ajetaan paksu turkki pois tai ainakin ohennetaan. :P
- Ehkä näyttelykäynti, voi olla että odotan vielä vetskukehiin asti

Raiku
- TK2, VOI
- Agissa parempaa irtoamista ja ylimääräinen rallatus pois. Kisaamaan, jos ohjaaja saa hermonsa kuriin. Tiukempi ote lähtöihin.
- Pk-uran korkkaus. Jos aloitetaan BH:sta ja harkitaan jälkikoetta syksymmälle.
- Jäljelle jana ja kepit kuntoon
- Enemmän viestitreenejä, esineruutua sekä ek-lajeja
- Vepessä liikkeet sove-kuntoon
- Kisaamista rally-tokossa
- Lisää temppuja!
- Hakuryhmään hakeutuminen? Olisi huippua!
- Paimennusta aina kun tulee mahdollisuus
- Pyöräilyä, vetoharrastuksen aloittaminen, uimista, canicrossia. Tavoitteena Raikusta muskelikoira!
- Näyttelyistä pakko-H. Jos se ei tule nyt tammikuussa, jätän asian varmaan hautumaan tulevaisuuteen. 

Ohjaajalle parempi kunto, kärsivällisyyttä, reippaampaa blogin päivitystä ja lisää positiivista asennetta. ;)

Ai kamala miltä Raikun lista näyttää. Rupesi jo hengästyttämään, vaikka enemmänkin olisi kiva tehdä. No, on tässä koko vuosi edessä. ;)

2 kommenttia:

  1. Kivoja lajeja on ihan liikaa! Tekisi mieli tehdä vähän kaikkea :D

    Onnea uudelle vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin!

      Niinpä, miksei kalenteri ja lompakko voi venyä vielä vähän. :D Näin alkuvuodesta on hyvä kuvitella olevansa aktiivinen ja suunnitella kaikkea, saa nähdä mitä ehtii oikeasti toteuttamaan. :D

      Poista