Sivut

maanantai 13. toukokuuta 2013

Supernenä

Maanantaisen vapaapäivän kunniaksi ajettiin Raikun kanssa neljäs jälki tälle keväälle. Jäljen vanhetessa kävin hakemassa Rain kotoa ja suunnattiin pikkukentälle tokoilemaan ja harjoittelemaan tarkkuuden ilmaisua. Tokossa tehtiin vain seuraamista, liikkeestä seisominen ja eteentulo, ei mitään kauhean revittelevää jalan takia. Seuraaminen oli loppua kohden vähän löysää, pitää muistaa lopettaa ajoissa. Muuten ihan jees ja paikka oli melkein siinä missä halusinkin. Seisominen oli alkuun hidas, mutta patukkapalkalla parani vähän. Otin sen suoraan seuraamisesta, voisi muistella taas eri suunnista pysäyttämistä. Eteentulo oli turhan väljä, Raiku lähti kyllä hyvällä vauhdilla, mutta jarrutti loppua kohden turhankin paljon. Vikaksi otin yhden patukalle juoksemisen, siinä riitti vauhtia ;)

Tarkkuudessa Rai oli alkuun vähän ihmeissään ja rupesi kuikuilemaan jälkeä (se oli bongannut jälkikamat repusta). Parin toiston jälkeen Rai rupesi tarjoamaan hyvin maahanmenoa, jeij! Mehän ollaan tehty tätä lähinnä sisällä eli selvästi pitää ottaa ulkotreenit listalle. Maahanmennessä Rai tähtäsi aika hyvin esineen etutassujen väliin, pari kertaa tosin onnistui länttäämään toisen tassunsa siihen päälle. Voisi vahvistaa lisää?

Jälki oli 300 askelta pitkä, 50 minuuttia vanha ja sisälsi pientä ylämäkeä, alamäkeä ja loivaa kaarrosta. Suunnitelmassa yritin muistaa pienen janalle lähetyksen, mutta jänistin kuitenkin ja lähetin Raikun turhan läheltä. Se rupesi haistelemaan ilmaa jo monen metrin päässä jäljestä ja heti kun sain napsautettua liinan pantaan, nenä tarttui maahan kiinni ja Raiku kuikuili eteenpäin. Pidin sitä taas pari minuuttia rauhoittumassa vieressä ennen lähetystä, mutta silti se ampaisi turhan nopeasti liikkeelle. Pohditaan, pohditaan..

Muuten olen tosi tyytyväinen Raikun jäljestämiseen! Se sai kulkea taas pidemmällä liinalla ja vauhti oli silti melko hyvä. Alamäkeen päästessä rupesi tuulemaan niityltä päin ja videolta näkyy hyvin miten Rai ajautuu vähän liikaa vasemmalle. Se koukkasi kuitenkin hyvin takaisin jäljen päälle ja viimeiset metrit meni ihan oikeassa kohtaa. Tosi hyvää työtä, varsinkin kun se viimeeksi sahasi voimakkaan tuulen takia. Jälki oli aikaisemmista selvästi pidempi, mutta Rain into ja tarkka työskentely säilyi loppuun asti. Loppupalkaksi heitin sille pari kertaa frisbeetä, ekaa kertaa moneen päivään!



2 kommenttia:

  1. Missä sä muuten käyt ohjatussa tokossa, unohdin kysyä viime kommentissa?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjatusti treenataan tällä hetkellä ATD:ssä. Kesäkaudella osallistutaan seuran kautta kolmelle eri kurssille ja keskimäärin treenikertoja on yksi kuukaudessa/kurssi (eli n. kolme treenipäivää/kk).
      Vapaamuotoisemmin treenataan sunnuntaisin sveitsinpaimenkoirien kimppatreeneissä, mutta siellä ei ole varsinaista kouluttajaa. Lisäksi koulutin keväällä torstaisin omaa sennentokoryhmää ja siinä samalla tuli otettua yleensä Raikun kanssa jotain häiriössä. Talvella käytiin myös HSKP:n toko1-kurssilla, mutta kakkoselle en ole ilmoittautunut vielä.

      Monimutkaista :D

      Poista