Sivut

perjantai 31. toukokuuta 2013

Aksailua

Kahdelta viime viikolta ;) Raikun ohjatut treenit ovat olleet vähissä juoksujen takia, mutta perjantai-aksoihin ollaan sentään päästy.

17.5. meitä oli kouluttamassa Sanni Husso. Päivän radan alkuosa oli Raikulle aika helppo, mutta jäätiin jumiin loppupuolen pyöritysten kanssa.


Mulla oli taas luottamispula kakkosen takaakierron kanssa. Alkuun mulle tuli aika kova kiire juosta Raikun kanssa kilpaa vitoselle, mutta muutaman yrityksen jälkeen uskalsin lähettää sen vähän pidemmältä ja hyvin se kiersikin. Takaaleikkaus vitoselle onnistui yllättävän hyvin, myöhemmin ongelmaksi tuli lähinnä mun henkinen väsyminen ja jumiutuva ohjaus. 6-7 oli se vaikea pätkä: Rai veti ihan kierroksilla kutosen ja seiskan takaakiertoon se sinkosi koko esteen ympäri. Otettiin monta kertaa erikseen pelkkää seiskaa ja vahvempaa merkkausta esteelle, kyllä se lopulta tajusi. Selvästi tuollaiset ei niin tiukat takaakierrot ovat Raikulle vaikeita, jolloin se herkästi kiertää koko esteen. Koira oli hyvä, ohjaaja taas.. Ihan ok ;)

Muuten tehtiin vähän kontakteja ja keppejä, ihan jees. Treenien jälkeen käytiin äkkiä ottamassa pari tarkkuuden ilmaisua metsikössä. Rain nenä toimi vielä hyvin ja hienosti se löysi kolikon. Vikan kerran tein mun avaimilla vähän enemmän heinikkoiseen ja risukkomaastoon, onneksi Rai löysi nekin hyvin ;)

24.5. eli Raikun synttäreinä valssailtiin ihan urakalla.



Ekalla radalla Raiku rämäytti pari kertaa kakkosen riman alas, joko ei vaivautunut hyppäämään niin matalaa tai sitten tuli turhan kiire käännökseen. Rengas onnistui ihan hyvin molempiin suuntiin, sivuilla oli vielä kepit estämässä renkaan välistä livahtamisen. Putkeen irtoaminen oli ihan huippu, pystyin lähettämään Raikun heti renkaan vierestä ja se irtosi hyvin putken toiseen päähän. Mulle jäi ruhtinaallisesti aikaa tehdä persjättö ennen vitosta ja sain Rain kääntymään hyvin esteelle. Virtaa riitti!

Toisella (oikeanpuoleinen) radalla vedettiin ihan pohjanoteeraus. Jos Raiku ei hiippaillut ja varastanut, se rämäytti hienosti kakkosriman alas. Ihan törkeä possu! Se sai palautetta varastelusta (pienen väännön jälkeen uskoi) ja rimojen läpijuoksemisesta, mutta vasta riman nostaminen antoi sille tarpeeksi ajateltavaa. Enää ei ollut mitään kunnioitusta pientä tikkua kohtaan, kun ei siihen tarvinnut juurikaan ponnistaa ;) Otettiin samalla tehotreeni tiukkoihin käännöksiin, alkuun Rai leväytti kaarroksen hirveän laajaksi, mutta pari kertaa pallopalkalla se hyppäsi tosi tiukasti ja kauniisti! Viikolla näitä piti harjoitella kotona omalla esteellä, mutta este päätti hajota ja tehtiin vain muutaman kerran kiertoja pensailla ja puilla...

Kepeiltä oli lähtenyt jo useampi verkko, olisiko ollut neljä? Rai pujotteli nopeasti ja varmasti eri lähetyksistä tai mun sijainnista riippumatta. Hieno!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti