Sivut

maanantai 31. joulukuuta 2012

2012/2013

Vuoden viimeistä päivää viedään ja on taas aika katsastaa mitä kaikkea tuli puuhailtua ja asettaa uusia tavoitteita. Vuoden suurin muutos oli lauman kasvaminen yhdellä jäsenellä. Pikku-Raiku on osoittanut olevansa juuri niin loistokas kuin mitä uskalsin ikinä toivoa tai odottaa. Tira on sopeutunut raikumaiseen elämään hienosti ja pienestä riiviöstä on kehittynyt Tira-tädin parhaita koirakavereita. Tira on tehnyt hyvää työtä kasvattaessaan Raikua ja pikkuneiti rrrakastaa idoliaan. Voin olla ylpeä :)






Tiralla oli seuraavanlaisia tavoitteita vuodelle 2012

- Näyttelyissä ERI. Yritetään uudelleen, tiedossa on jo ainakin pari näyttelyä joihin voisi mennä. Voin sitten nauraa taas vuoden päästä Tiran hyville tuloksille ;)
   - Yksi näyttely (talvierkkari) ja tuloksena EH. Pääerkkariin unohdin ilmoittaa eikä muutenkaan ollut fiilistä juosta pitkin kehiä.

- Tokossa AVO-paikallamakuun kuntoon saaminen. Tekisi mieli laittaa avo-korkkaus, mutta en uskalla (pelkuri!). Paikallamakuu on taas meidän ainoa hidaste joten korjaillaan sitä kaikessa rauhassa ja kisataan jos tuntuu hyvältä. Ekstrana on taas ylempien luokkien liikkeiden treenaus (ruutu, tunnari, ohjattu..) ja erilaisia häiriötreenejä.
   - Auts. Paikallamakuu on edelleen se hidaste.

- Luonnetesti? :D Jos sattuu sopiva koe ja Tiralla on normaalivaihe (ei valeraskautta tai muuta) niin mikäs siinä.
   - Jäi väliin, mutta ajoituskaan ei osunut oikein kohdalleen.

- BH-koe syksyllä??? Auts, mutta ehkä kokeen listaaminen tavoitteeksi antaa enemmän motivaatiota paikallamakuun treenaamiseen. Ja ettei tulisi paha mieli vuoden päästä, niin lievempi tavoite on tehdä kisamainen treeni (ja mielellään onnistunut sellainen).
   - En tiedä mitä ajattelin vuosi sitten? :D

- Talvella hypitään hangessa, kesällä uidaan ja joskus siinä välissä voisi talloa muutamat jäljet ja kaivaa pyörän esiin. Ehkä mennään taas vetämään :D
   - Kaikki muut check paitsi pyöräily.

- Pari hierontakertaa, ainakin tuossa keväällä voisi varata taas ajan. (Toteutuminen riippuu erinäisistä asioista, mutta toivotaan että päästäisiin)
   - Ei päästy kopeloitavaksi erinäisten esteiden ja aikataulutuksien takia.

- Alkeiden opettelu parissa uudessa lajissa. Mä hypin jo paikoillani innosta :D
   - Check! Tiran vuoden lempparilajiksi kohosi agility jota treenattiin kevät- ja syyskausi sennenporukoissa. Päästiin myös kokeilemaan paimennusta, vepeä ja rallytokoa ja ainakin ohjaaja tykkäsi kaikista!

- Muuten yritetään pysytellä terveinä ja keskittyä siihen hauskanpitoon.
   - Hauskaa oli ja aika terveinä pysyttiin. Tiraa vaivasi kesäaikaan pari vesihäntää ja syksyllä mulle aiheutti harmaita hiuksia ja unettomia öitä pari pattia Tiran selässä/kyljessä. Ja kuten tavallista, huolehdin ihan turhia. Diagnoosina siis rasvapatti ja jatko-ohjeina seurailla sitä jos se lähtee muuttumaan.


Vuodeksi 2013 suunnitellaan seuraavaa:

Tira

- Toko AVO
- BH
- Näyttelyssä pyörähtäminen
- Toko-, agi- ja jälkitreenit
- Rallytoko
- Koiratanssi (eli uusia temppuja)

Raiku

- Toko ALO
- BH
- Agitreenit (suoritusvarmuus, ohjattavuus, kontaktit, itsenäisyys)
- Jälkitreenit
- Paimennus
(- MH)
- Rally
- Koiratanssi (temppuja)
- Uusia lajivaltauksia

Kummallekin toivon aktiivista, tervettä ja iloista harrastusvuotta. Vaikka asetin molemmille tavoitteeksi kisaamisen, ei oteta mitään paineita. Raiku tulee (tokon) kisaikään maaliskuussa, mutta asetetaan tavoitteet vielä kauemmas kesälle/syksylle ja Tira kisaa jos saadaan kaikki palaset kohdilleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti