Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2012

Perjantaina käytiin Raikun kanssa mätsärissä Vantaanpuistossa. Mun teki heti ovella mieli kääntyä takaisin, koska halli oli niin ahdistavan täynnä ihmisiä ja koiria. Hammasta purren sisään ja päässä ainoana ajatuksena se, että totutellaan nyt tällaiseenkin häiriöön. Periaatteessa Rai oli odotteluajat ihan nätisti, mutta ei ollut ihan normitasollaan. Kuikuili muita, pari kertaa yritti tunkea muiden koirien perään, pomppasi muutamaa ihmistä päin jotka halusivat silittää sitä ja oli yleisesti vain levoton. Plussaa ehdottomasti se, että se rauhoittui puoliksi mun syliin ja malttoi pysyä myös vieressä joko makaamassa tai istumassa kunhan nenän edessä ei ollut mitään ylikivaa. Ja tosiaan istuttiin melkein kiinni muissa ihmisissä ja koirissa ja edestä käveli jatkuvasti porukkaa.

Normimätsäristä poiketen täällä mentiin kehään neljä koiraa kerrallaan ja kaikki pääsivät jatkoon eri kategorioissa. Yksityisarvostelussa Raiku oli iiiiloinen. Oli pakko namittaa sitä jatkuvasti tuomarin kävellessä meidän luokse, koska muuten aussie olisi lentänyt suoraan tuomarin syliin. Olisi melkein pitänyt saada toi steppaus videolle, koska se oli niin koomista. Raiku meni ihan veteläksi, heitti korvat niskaan ja vispasi koko takaruumistaan samalla kun teki sivuaskeleita?! Tuomari vain nauroi samalla kun kopeloi tuon läpi :D Meidän jatkokehät olivat paras esittäjä ja paras ilme ja vain ykkönen palkittiin. Esittäjäkehässä ravattiin vielä ryhmässä ja yksitellen ja seisotettiin koiria, mutta ei voitettu. Paras ilme kehässä oli sama kaava, paitsi että Raiku söpöili itsensä ykköseksi :D Palkintona oli kassillinen erilaisia purutikkuja, luita ja iso vetolelu. Ei hassummin mun epäshowkoiralta, vielä kun luokassa oli jotain kahdeksan tai yhdeksän koiraa.

Seisominen oli tällä kertaa vähän vaikeampaa. Raiku tarjosi siinä alkuun maahanmenoa, istumista, jalkojen välistä pujottelua, perusasentoa ja näiden kaikkien yhdistelmää katsekontaktilla. Mua ei kuitenkaan haitannut sen sooloilu, koska sillä oli HAUSKAA. Tällaisissa tylsissä tai oikein kovaa keskittymistä vaativissa jutuissa pentu harvemmin heiluttaa häntäänsä, mutta nyt alkuun häntä vispasi ihan hurjana. Samaten vielä myöhemmin kun kehuin sitä. Mitä väliä tyylipuhtaudesta kun koira osasi järjestää omat bileet :D Ja kaiken lisäksi Raiku malttoi myös myöhemmin seistä paikallaan tosi kauniisti ja ravasi superhienosti. Ei meistä kuitenkaan showpuoleen ole :D

Kehien välissä käytiin kokeilemassa onnea myös nakinsyöntikisassa. Raiku oli aika hidas, voittajan aika oli jotain päälle kaksi sekuntia kun tuolla kesti neljä sekuntia :D Saipahan ainakin nakkipalkan..

Kotimatkalla Raiku oli taas astetta rasittavampi. Revittiin jo bussipysäkillä keppiä ja pentu oli ihan liekeissä, kunnon vetäminen ja murinat risun takia. Vaihtopysäkillä aikaa jäi päälle 20 minuuttia niin käytiin kävelemässä aseman vieressä. Heti kun sain laskettua Raikun irti niin se sinkosi juoksentelemaan onnellisena ympäri tietä ja penkkaa. Oliko ollut vähän tylsä ilta! :D Viskoin sille vähän aikaa lumipalloja (ei tajunnut miksei niitä löytynyt hangesta) ja keppejä kunnes piti hiippailla takaisin pysäkille. Kotona koirat saivat vielä Raikun palkintokassista luut :)


Lauantaina pentuaksassa oli teemana takaaleikkaukset. Tehtiin ensin yhden aidan takaa ja parin treenin jälkeen vaikeutettiin kahteen aitaan. Paras lelupalkka oli jäänyt kotiin treenikoppaan ja varavaihtoehdot eivät olleet pennusta niiin kivoja. Kyllä se leikki, mutta ei ihan samalla innolla. Nyt Raikulle oli myös aavistuksen verran hankalaa kohdistaa katse etupalkkaan kun mä seisoin siitä katsottuna edessä vasemmalla. Pentu oli ihan ok, mutta pystyy parempaankin. Ja sama mulla ;) Jotain edistymistä saatiin kuitenkin, koska alkuun Raiku vetäisi palkan luona pienen kiepin kun tähyili mistä mä tulen, mutta loppuvaiheessa se rupesi kuulemma kääntymään oikeaan suuntaan kun tajusi mun liikerataa.

Muina juttuina tehtiin keppejä, kontakteja ja irtoamista. Kepit olivat aika nättejä, vaikka ekalla kerralla pentu possuili ja varasti namikupille. Toisella kerralla se taisi varastaa kepeille :D Saatiin jo vähän eri kulmien hakemista eikä näyttänytt olevan juurikaan vaikeuksia.

Kontakteja tehtiin nyt (puomilla) ensimmäistä kertaa uusilla säännöillä. Pienen miettimistauon jälkeen Raiku rupesi tarjoamaan pään laskemista ja viskoin sille sitä mukaa palkkaa. Ehkä se tulee sieltä ;) Tosi reippaasti Rai kyllä tarjosi alastulolle hyppäämistä eli perusideaa uudet jutut eivät ole lannistaneet. Kontaktien parantamisesta voisin kirjoittaa jossain vaiheessa enemmänkin, mutta lyhyesti sanottuna aloitettiin uudet treenit aikaisemmin samalla viikolla ja lauantain hallitreeneissä taisi olla kolmas tai neljäs kerta uudella tyylillä.

Irtoamisessa lelu oli taas pieni ongelma. Ekalla kerralla Rai haahuili vähän niin vaihdoin palkan kuppiin. Lähetys ensin kahden aidan takaa ja kun Rai eteni nätisti suoraan niin viime sekunneilla otettiin vielä neljän aidan takaa. Irtosi hyvin ja ihan suoraan palkalle.

Tiralla oli vähän tylsä päivä, koska treenien jälkeen mä kävin vain kääntymässä kotona ja lähdin melkein heti töihin. Onni on melkein vapaaehtoinen koiranulkoiluttaja, joka kävi moikkaamassa tyttöjä vielä illalla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti