Sivut

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Agia, kisamaista tokoa ja viikonlopun hoitokoiria

Perjantaina 30.5. aksattiin vapaapäivän päätteeksi. Vapaasta huolimatta koirat eivät olleet tehneet normilenkkejä lukuunottamatta mitään, ai kamala. Tirpu lähti iltapäivällä viikonloppulomalle äidin luokse, edellisestä kerrasta onkin aikaa jo pari viikkoa. Yleensähän Tira viettää aina osan viikonlopusta äidin hemmoteltavana, nytkin luvassa taitaa olla aika iso kasa herkkuja.

Selvästi sairas, toisen saikkupäivän omituinen lelunnoutotauti ;)

Rain tassut ovat parantuneet mukavasti. Maanantai oli vielä selvästi kipeä päivä eikä lenkillä käyminen oikein maistunut. Yhden soratiepätkän päädyin jopa kantamaan Raikua, kun se ontui niin pahasti. Tiistai ja keskiviikko olivat selvästi parempia päiviä eikä keventämistä ollut enää juuri ollenkaan. Pidettiin silti saikkua reilusti, ihan varmuuden vuoksi kun koirassa on sen verran vauhtia eikä juuri lainkaan itsesuojeluvaistoa.


Olin odottanut tätä rataa siitä asti kun piirros tuli nettiin, näytti niin kivalta! Ja kiva se oli käytännössäkin, saatiin tehtyä koko rata pätkissä läpi. Alkutunnin meitä koutsasi Anna Orenius, Juha ehti katsoa meiltä kisaradat joilla mokailtiinkin ihan kunnolla. Mutta varsinaiset treenipätkät siis Annan kanssa.

1-6: Piti ehtiä persjättöön nelosen jälkeen, mutta ei ollut mitään toivoa. Paniikkiratkaisuna tein takaaleikkauksen ja se olikin superhieno, Rai kääntyi myös kepeille todella kauniisti! Keppejä vahvistettiin pari kertaa yksittäisenä, koska Rai ei pysty vielä kepittämään noin kauas musta ja vielä seinää päin, olisin tarvinnut aika paljon etumatkaa jatkoa ajatellen.

7-13: Pussin jälkeen kääntyminen oli vaikea, palkkasin pelkkää sitä. Jatkoa tehtiin 8 takaa niin ei sotkettu käännöstä mukaan. Putkeen mentiin puolivalssilla ja sylkkärillä, toimi tosi hyvin! 11 pakkovalssi, vaikka oli kai se hitaampi tapa. Mun makuun Rai sai siitä paremman linjan Aalle suuntaamiseen niin pidin suunnitelmasta kiinni. Tosin tämä kävi ilmi kisarataan tutustuessa niin ehkä ihan hyvä etten vaihtanut ajatusta lennosta. ;)

14-21: 14 niistolla, jonka jälkeen hurjaa pinkomista. Ekalla kerralla Rai himmasi puomin ylösmenolla, luuli keinuksi. Muilla kerroilla ei ongelmia. Valssi 20 jälkeen oli aina myöhässä, lopulta sain taivuttua niin että Rai ehti lukea sen ennen hyppyä. Suuntasi silti hyvin putkeen, joskus on hyvä kun putket vetää niin paljon puoleensa.

22-27: Kääntyi putken jälkeen hyvin ja luki 23 nätisti. Mulla oli vaikeuksia lähteä ajoissa liikkelle, mutta kunhan sain ajatukset kasaan niin loppu sujui aika kivasti!

Kisaradalla skipattiin kepit ja pussi niin pyöriteltiin vitoselta kasille ja siitä loppurata. Mun aivot eivät olleet enää ihan mukana niin räpelsin aika surkeita ohjauksia. Plussaa oli se, että saatiin takaaleikkaus onnistumaan kaksi kertaa!

Agin jälkeen tehtiin vielä kaksi pudotettua leveällä metsä/puistotiellä. Edellisestä kerrasta onkin aikaa! Ekalla kerralla Rai ampaisi matkaan hurjan hyvällä vauhdilla, matkaa oli ehkä 15-20 metriä ja esineenä tuttu nenäliinapaketti. Hyvä nosto ja palautus. Toisella kerralla tuplasti matkaa ja mukaan pientä kaarrosta tiessä niin, etten mä nähnyt kunnolla esineelle asti. Nyt Rai lähti epävarmemmin, kaarsi vähän penkan puolelta, mutta jatkoi etenemistä. Annoin sen mennä omaa tahtia ja kauempana lisäsi vauhtia. Vielä lähempänä ampaisi eteenpäin, kun näki esineen. Palautus taas ihan superhyvä!

Kotimatkalla bussissa Rai pisti flirtin päälle. Niin hölmö koira. Sillä on joskus tapana tuijotella ihmisiä, yleensä seisoo paikallaan korvat niskassa ja valitsee jonkun kohteen. Tuijottaa, tuijottaa kunnes ihmisparka vilkaisee omituista stalkkeria. Rai pysyy edelleen seisomassa, korvat tiiviisti niskassa, mutta häntä lähtee viuhtomaan matalana jalkojen välissä. Jos ihminen kääntää katseen pois, häntä pysähtyy. Ja taas katseen siirtyessä koiraan häntä käynnistyy. Tätä voi jatkua koko matkan ajan.. Nyt Rai tuijotteli miesparkaa puolet matkasta, pari kertaa käskin sen pois ahdistelemasta. Aina se hiippaili takaisin ja jatkoi outoa peliään. No, kun mies oli jäämässä pois niin Rai seisoi ihan rauhallisena mun jaloissa, ei mitään tietoa sinkoilusta. Mies rupesi siinä sitten naureskelemaan Räksylle ja ojensi pari senttiä sormiaan koiraa kohti. Ja viuh, Raiku oli sen jaloissa ja nuoli kättä. Voihan loppupalkka, johan sitä sai odottaa. ;)

Lauantaina 31.5. viisi tuntia kentällä, agilla alkoi normaaliin tapaan. Kutosen tilalla oli pituus ja kepit olivat suoremmassa linjassa.


1-9: Okserilla Rai pudotti toisen riman niin otettiin se pari kertaa yksittäisenä. Mun piti ohjata se rauhallisesti ja vasta sen jälkeen lähteä pinkomaan suoralle. Huhh, mutta onnistui. ;) Seiskalle vastakäännös, jonka Rai luki hyvin. Tuntuu toimivan sille muutenkin aika näppärästi. Kepeille ohjasin alkuun liian nopeasti, hidastaminen auttoi Raikua hakemaan ensimmäisen välin paremmin. Keppien jälkeen yritin tehdä valssia ja kun se ei toiminut niin persjättöä. Oli haastavaa, koska Raiku rupesi oikomaan mun vääntyillessä sen edessä. Tarvitsee lisää varmuutta vikaan väliin.

10-13: 11 niisto tai sen suuntaista yritystä, jäi hurjasti aikaa ehtiä keinulle, vaikka epäilin. Ekalla kerralla Raiku teki tyylikkään lentokeinun, muilla kerroilla hidasti nätisti. Mulla oli vähän hakemista keinulle suuntaamiseen, linja oli alkuun ihan outo kun koukkasin putken suun kautta. Rai tuli ihan kivasti aina putkesta mukaan, ei ehtinyt kaartaa kertaakaan keinun ohi.

14-21: Valssi 14 ja 15 väliin oli alkuun ihan myöhässä ja rima lensi. Kun olin ajoissa, homma toimi. Ennen 17 kokeilin valssia, mutta se levähti aika pahasti. Jatkettiin silti silti hyvin loppuun asti. Kokeilin toista vaihtoehtoa eli persjättöä 16 jälkeen ja se toimi paremmin.

Kiva rata ja sai juosta! Rai oli aika puhki kun lopeteltiin, mutta jaksoi täysillä koko ajan. Niin, milloinka se hyytyisi. ;)

Heti agitreenien jälkeen alkoi samalla kentällä tokon kisamaiset treenit. Kaksi kehää pyörimässä samaan aikaan, paikkikset erikseen. Lisämaustetta meille toi kaksi hoitolaista eli Nessa ja Hoppu. ;) Laura jätti oman kevythäkkinsä meidän käyttöön niin juniorit saivat odotella siellä ja äpe siinä vieressä hihna sidottuna A'han. Eipä hoitolaisia meinannut huomata muuten kuin Raikua hakiessa sai toisella kädellä työntää Hoppua takaisin häkkiin samalla kun Nepe yritti ryöstää taskut. Ihan normaalia siis.

Illan yleisö

Raiku kuului ensimmäiseen paikkisryhmään, neljän koiran rivistä Rai sai reunapaikan. Alo-koirat tekivät luoksepäästävyyden niin hyödynnettiin vierasta ihmistä ja otettiin mekin. Ihan kympin suoritus, murisin Raikulle odota-käskyn tuomarin kääntyessä meitä kohti ja siinähän tuo istui korvat niskassa ja häntä maata viuhtoen.

Paikkiksessa jättö oli hyvä, kävin piilossa ja palasin heti palkkaamaan. Tein paikkiksen parilla välipalkalla, välissä selvästi pidemmät ajat. Ehkä puolessa välissä aikaa kehässä oli pientä härdelliä kun kaksi koiraa nousi ja teki pientä spurttia kentällä. Rai kesti häiriön hyvin, oli kaula pitkällä kun kiiruhdin palkkaamaan sen. Veera kommentoi vielä myöhemmin ettei Rai ollut edes vilkaissut leikkiviä koiria, virkaintoinen keskittyi omaan duuniinsa. Mahtavaa! Häiriön + palkkauksen jälkeen pyöräytin Rain ylhäällä, kehuin hurjasti ja tein uuden jätön. Pientä nollausta vaikean tilanteen jälkeen ja näytti toimivan hyvin, Rai odotti myös loppuajan ryhdikkäästi ja varmasti. Jeeee!

Väliin muiden luokkien paikkikset ja osa yksilösuorituksista, odotteluaikaa koiralle ehkä tunti?
Yksilöliikkeistä tehtiin kaikki muut paitsi seuraaminen. Kommentit on mun omia huomioita.

Maahanmeno: Valmisteleva osuus ihan ok, samaten pysähdys. Todella nopea ja ryhdikäs istumaannousu!
Luoksetulo: Appari jätti huomaamatta takapalkan, vapautus stopista. Seisominen valui ehkä metrin, jos sitäkään. Saisi olla napakampi, mutta tassut huomioiden hyväksyin tuon helposti. Vapautus yllätti vähän, hyvä! Käytössä oli suullinen käsky, joka toimii tällä hetkellä paremmin.
Seisominen: Tuhma koira! Meni maahan niin nostatin ylös ja stoppasin kädellä. Odotti hyvin kunnes olin kohdalla ja steppasi sen jälkeen itsensä poikittain. Korjasin taas vähän mutisten niin kesti taakse kävelemisen ja perusasentoon pyytämisen. Oli kuulemma ollut aika täpäkän näköinen korjaamisen jälkeen, sellainen "no nyt en ainakaan liiku vaikka mieli tekisi". :D
Nouto: Vieras, aika pieni kapula. Unohdin sanoa odottamiskäskyn ennen liikkeen alkua, ei siltikään varastanut. Ei steppailua!! Vähän taisi valahtaa juuri ennen käskyä, mutta lähti hyvin. Heitto oli aika lyhyt niin ravasi takaisin, taisi myös pyöräyttää kerran kapulaa suussa. Loppu hyvin.
Kaket: Ekaan istumaannousuun kaksoiskäsky, muut vaihdot hyviä eikä liikkunut. Istumaannousut todella napakoita ja nopeita, maahanmenot turhan hitaita. Olipa itselle vaikea katsoa kake-taulua. :D
Hyppy: Kaikki hyvää ennen paluuhyppyä. Tuli eteen vinoon niin tökkäsin poispäin ja pyysin uudestaan, nyt hyvä.

Pätevä Päksytin!! Olipa kivaa "kisata", tosi hyvä fiilis koko ajan vaikka tulikin pikkumokia. Rai oli hyvin hallinnassa, mitä nyt kehuin aika runsaasti liikkeiden välillä ja annoin palkkaa. Siirtymät olivat hyviä, samoin kaikki kehääntulot + kehääntulotarkistus. Oikeastaan jo ennen paikkista häkistä ottessa olin aika tiukkis, ärähdin kunnolla jos se ei tullut nätisti vierellä. Toimi todella hyvin, koira tsemppasi selvästi mitä enemmän pidin kuria. Ihan superkivaa!

Ilmeistä voi päätellä kuka kolmikosta pääsi töihin ;)

Käveltiin kentältä kotiin sellaiset 45 min Mikaelan ja shelttipoikien kanssa. Sisällä koirat olivat irti toisistaan sellaiset kolme minuuttia kun purin reppua, mutta siitä lähti painimatsi osa 1. Pientä nättiä nujuamista sisarusten kesken, kunnes Raiku yritti juosta sisällä ja piti mennä lopettamaan leikki kesken. Levättiin kaikki yhdessä ja katsottiin telkkaria sängyllä. Tai mä yritin katsoa telkkaria. Siinä vaiheessa kun suussa oli Hopun karvoja, Nessa nuoli silmäluomia ja Raikun kieli oli mun korvassa, piti kaivautua aussiekasasta esiin ja tökkiä itselle vähän lisää tilaa. Se tehosi hetken aikaa, aika äkkiä tuo magneetit mönkivät takaisin. ;) Ei meillä ole niin tarkkaa niin siinähän sitten retkotettiin kaikki yhdessä kasassa.


Hetken luulin jo näkeväni unta, kun mamskukoira kävi tökkimässä pikkumustaa ja kellahti sängyllä selälleen. Nyt se sekosi! Raiku kierteli ja kaarteli ennen kuin uskalsi tökkiä takaisin ja äkkiä tuo molemmat kellivät selällään, hammastelevat ja tönivät toisiaan! Raiku ja Nepe leikkivät keskenään harvoin, hammastelu on tainnut olla enemmän Nessan ja Pihkan juttu. Nyt näillä oli kuitenkin hurjan hauskaa, väliin pitivät pienen tauon ja jatkoivat vielä myöhemmin lattialla. Siinä Hoppukin yritti jo vähän enemmän mukaan leikkiin, mutta Nepe sai houkuteltua Raikun Hopun niskasta pois (!!) ja tytöt jatkoivat pyörimistä kahdestaan. Ihan uskomatonta, kukaan ei ikinä saa tungettua Raikun ja Hopun väliin! :D

Kännykkäkuvat ovat tätä laatua, mutta onneksi löytyy myös videota! :D


Illalla käytiin lenkillä metsässä ja koirat kirmasivat pitkin suo-ojia, mutta sitä ennen Rai sai pienen palauttelevan treenin parkkiksella.

Luoksetulossa palkkasin istumisesta, vauhdista ja stopista. Istui ryhdikkäästi, pari kertaa liikautti tassua kun olin palaamassa palkkaamaan. Kokeilin palkkausta luopumisen kautta (Veeran vinkki päivällä) ja toimi ainakin tässä hyvin. Vauhti oli vähän himmaava, mutta vapautin nopeasti pallolle. Tennispalloa ei oikein voinut napata kädestä samalla tavalla niin pudotin sen melkein heti vapautuksen jälkeen. Se jäi turhan lähelle jalkoja eikä Rai päässyt painattamaan ihan niin lujaa mitä normaalisti. Stoppi oli hitaanpuoleinen ja vapautus pallolle hidasta laukkaa. Mun lähellä Rai kevensi sitten etutassua. :( Eli ei kestänyt vielä hiekka/soraa, vaikka päivällä hiekkakentällä toimi normaalisti.


Kakeissa palkkaa ensimmäisestä istumaannoususta, nyt teki hyvin. Yhdessä vaihdossa pakitti muutaman sentin.

Seisomista sekä sivulta että edestä. Sivulta meni maahan melkein joka kerta, edestä ei kertaakaan. Vahvistin taakse kiertämistä ja nyt odotti paikallaan. Ehkä on tehty liian vähän viime aikoina eri puolilta kiertämistä? Lopussa seisominen meni myös sivulta.

Pari tsemppaavaa seuraamispätkää. Olisi saanut jopa painaa mun jalkaa, nyt irtosi taas mun makuun turhan sivulle. Oli silti kivaa fiilistä.

Kokeilin vielä kiertämisen kautta luoksetuloa nurtsilla, oli siinäkin vähän hidas niin palkkasin pari hyvää ja annettiin tassujen olla.

Voi Hoppu ja Nessa, taas joutuivat katsomaan kun pikkukoira pääsi hommiin. Korvauksena koko ryhmä rämä pääsi juoksemaan pitkin metsää ja mutaista pellonpätkää. Olivat niin mustia sieltä päästyään, että juoksutin kaikki vielä raikkailta tuoksuvissa suo-ojissa. Mustat tassut vaihtuivat ruskeisiin. ;)

"Siis oli niiin siistiii!". Kaikilla pitäisi oikeasti olla mustat tassut?

Kotona kaikki kolme pääsivät ammeeseen pesulle, eri aikaan tosin. Rai osaa hypätä sinne itse, mutta vieraat avustin varmuuden vuoksi. Siinä kamala kokemus, jota eivät varmaan joudu kotona kestämään. ;) Raikkis taas on ihan ammekoira! Raikunkin hymy hyytyi siinä vaiheessa kun kaikki kolme joutuivat kuivausarestiin partsille, oli kunnon reppanarivistö ikkunan takana tuijottamassa!

Citykoirat! Suunnittelevat varmaan elokuun MM-kisojen finaalia takana olevalla EA:lla ;)

4 kommenttia:

  1. EIH MITEN IHANAT NESSA JA RAIKU <3 tuih

    VastaaPoista
  2. Suurkiitos äpen ja veljen hoidosta! Voihan Nepe ♡.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hauskaa saada taas vierailijoita! Raikkis tykkäsi kun sai kotiin painikavereita. ;)
      Nepe oli niin hassu, taantui junnujen tasolle. ♥

      Poista