Sivut

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

22 kysymystä

Kaikki kyselyt luettu ja täytetty, osaa tuli mietittyä vähän tarkemmin ja parin kohdalla mun maratonkestävyys ei enää riittänyt. :D Kiitos haastaneille, oli kivaa vaihtelua! Haaste oli siis vastata 11 kysymykseen ja lopuksi keksiä omat kysymykset ja välittää haaste eteenpäin, mä kuitenkin skippasin omien kysymysten keksimisen. Pää tyhjeni hyvin näiden jälkeen. :P

Ensimmäisen haasteen heitti Minna:

1. Miksi kirjoitat blogia?
- Kirjoitan lähinnä itselleni muistiin mitä ollaan tehty koirien kanssa. Välillä on kiva palata vanhoihin merkintöihin ja tarkistaa mitä ollaan tehty treeneissä tai Raikun pentuaikana.

2. Mitä harrastat koirasi/koiriesi kanssa?
- Tira puuhailee nykyään lähinnä pientä tokoviilausta, rallytokoa ja temppuilua.
Raiku tekee vähän kaikkea: tokoa, agilityä, jälkeä, rallytokoa, vepeä ja joskus viestiä ja paimennusta. 

3. Millainen koirasi on luonteeltaan?
- Apua, tähän ei ole lyhyttä vastausta! Jos siirrän kysymystä vähän koirien omille sivuille, pitäisi päivittää taas lähiaikoina. ;)

Tira on ahne, itsepäinen, rento ja the Boss. Rakastaa ihmisiä, pitkiä yöunia, autoilua, lunta ja yhdessä hömpöttelyä. Tunkee istumaan syliin ja vaatii rapsutuksia, on kotonaan kaikkialla ja näin aikuisena helppo koira.

Raiku on addikti, intohimona harrastaminen ja tekeminen. Koirattomien tuttujen mielestä se kauheampi koira, koska se hyppii, pussailee ja seuraa jalkojen juuressa kaikkea mitä tapahtuu. Raiku on ihmisrakas, taistelutahtoinen ja ahne possu, joka nukkuu yöt mun tyynyn päällä ja aamulla herättyään nuolee mun kasvot. Raiku on sopeutuvainen, älykäs ja nopea.

4. Jos saisit kolme toivetta, mitä toivoisit?
- Tylsästi rahaa, lisää tunteja vuorokauteen ja taikavoimia. :D 

5. Minkä rotuinen koira/koiria sinulla on?
- Tira on berninpaimenkoira ja Raiku australianpaimenkoira.

6. Hauskin muistosi koirasi kanssa?
 - Apua, liikaa ihania ja hauskoja muistoja!
Tiran kanssa mulla on todella ihania muistoja mökiltä. Retkiä metsiin, läheisiin saariin, ihanaa lomailua yhdessä ja ihan eri tavalla treeni-intoa mitä kotona. Tira rakastaa muutenkin mökkeilyä!

Raikun kanssa mieleen tulee syyskuinen retki Hankoon. Päivä oli lähellä täydellistä ja sain olla ylpeä pikkukoirasta.

7. Mikä on suurin saavutus koirasi kanssa?
- Tiran kanssa meidän suurin saavutus on yhteisen sävelen löytyminen. Junnuaika oli aikamoista vääntämistä niin nykyinen vaivaton Tira on mahtava saavutus. Virallisista tuloksista mainitaan se yksi ja ainoa tokokoulari eli TK1. Neljä vuotta meni kisakunnon rakentamiseen ja siihen, että uskalsin lähteä kisaamaan Tiran kanssa eli joo, se oli meille yhtä arvokas kuin valionarvo. :)

Raikun suurin saavutus on yhtä lailla TK1, vaikka loppupeleissä en ollutkaan tyytyväinen kisakokonaisuuksiin. Arkielämän puolelta mainitaan vaikka esineiden varastelun loppuminen, Raiku oli pienenä oikea kleptomaani ja näpisti tavaroita pöydiltä päivittäin (tai tunneittain). Onhan se aikuistunut muutenkin. :)

8. Koirasi/koiriesi lempiruoka?
- Kaikki käy. Ihan erityisiä herkkuja molemmille on sisäelimet ja mustamakkara.

 9. Käyttekö koirasi/koiriesi kanssa näyttelyissä?

-  Tiran ollessa nuorempi kierrettiin aika paljon kehiä, mutta innostus laantui ja nykyään käydään kerran vuodessa, jos edes sitäkään. Edellisen kerran Tira on ollut kehässä helmikuussa 2012, hups (ja juu, tämä piti tarkistaa koiranetistä, koska en muistanut).

Raiku on käynyt näyttelyssä sen yhden surullisen kuuluisan kerran ja joutuu joskus toistekin, tavoitteena on siis saada pakko-H. Raiku ei vastaa yhtään aussieiden näyttelyihannetta niin jätetään ne karkelot muille.

10. Miksi valitsit juuri sen rodun joka sinulla nyt on?
- Tähän vastasin toisessa haasteessa, joka löytyy seuraavasta postauksesta. Täytin kysymykset satunnaisessa järjestyksessä.

11. Mitä taitoja koirasi osaa? (esim. istu,maahan)
- En muista kaikkea! Tiran yleisimpiä hupitemppuja on perus tassu, toinen tassu, takajaloille nouseminen, pyöriminen, kieriminen, peruuttaminen, etusormen ja peukalon tunnistaminen, nenän tökkääminen, esineiden nostaminen, jalkojen välistä pujottelu...

Raiku-raasu on opetellut lähinnä harrastuksia tukevia temppuja eikä niitäkään kauheasti. Osaa se pujotella jalkojen välistä sekä liikkeessä että kasia ympäri, pyöriä molempiin suuntiin, kävellä sivuttain ja kieriä käsiavuilla.


Ja toiselta Minnalta:


1. Jos sinun olisi pakko vaihtaa rotua, mihin vaihtaisit ja miksi?
-Jos jatkaisin silti tuttujen harrastusten parissa niin ottaisin ehkä bc:n, kelpien tai belgin, hakusessa siis samantyyppinen paimen. Muuten voisin ottaa vaikka sheltin järkevällä turkilla, pikkukoiraakin olisi kiva kokeilla joskus ja toistaiseksi mun koirat tuntuvat kutistuvan aina edellisestä. :P

2. Minkä biisin omistaisit koirallesi? 
- Tämä on taas vaikein kysymys ikinä. Heitetään siis lonkalta Tiralle Zen Cafén Jättiläinen ja Raikulle Ylviksen The Fox. Raikun valintaa pitää vielä valaista sen verran, että tyyppi näyttää ihan ketulta, puhuu ihan omaa kimeää kieltänsä ja on muutenkin ihan höntti. Ja Fox jää soimaan helposti päähän ihan niinkuin Raikukin. :D

3. Onko sinulla jokin koirarotu, josta haaveilet, mutta jota et todennäköisesti koskaan tule omistamaan? Mikä ja miksi et?  
- Haaverotuja on aika paljonkin. Yksi suosikki on saksanpaimenkoira, mutta en tiedä tuleeko koskaan tilaisuutta tai uskallusta ottaa itselleni. Miinuspuolet ovat terveydessä, luonteessa ja valtavassa jakaumassa mitä rodusta löytyy, onneksi siellä on myös sellaisia yksilöitä joista pidän. Ja oikeasti mun sakemannihaave on tosi romantisoitu, sellainen poliisikoira Rexin näköinen pihavahti, joka lukee ajatuksia ja nukkuu yöt kuono mun tyynyllä. :P

Toinen rotu löytyy jo kotoa eli berni. Tykkään ihan älyttömästi, mutta en tiedä pystynkö ottamaan enää Tiran jälkeen toista berniä. Ongelmia ovat terveys, osa luonteista ja massa. Suomessa on oikeastaan vain pari kasvattajaa, joilta voisin ottaa joskus bernin.

4. Turhamaisin/turhin asia, jonka olet koirallesi koskaan hankkinut?  
- Jaa-a, mä olen tosi laiska ostamaan koirille mitään ylimääräistä. Pakko kuitenkin vastata, että Tiralle tossut talvipakkasia varten ja niitäkään mä en hommannut vaan saatiin joululahjaksi... Tossut olivat Tiralla käytössä yhdellä pienellä lenkillä ja jo sinä aikana onnistuttiin hävittämään yksi lumihankeen (löytyi seuraavana keväänä). Tulin siihen tulokseen, että tehdään vaan lyhyemmät lenkit jos berni rupeaa nostelemaan tassujaan. Ja Tiran pakkasraja menee yleensä siellä 20 ja 25 pakkasasteen välissä.

5. Millaisen tahtoisit seuraavan koirasi olevan nykyiseen verrattuna? Mitä piirteitä haluaisit kenties nähdä myös seuraavassa koirassa, mitä haluaisit vähentää tai kaipaatko kentien vielä jotain lisää?  
- Hmm, seuraavan koiran tuloon on vielä vähän aikaa, mutta kuvitellaan että se olisi aussie niin vertaan lähinnä Raikuun. Haluaisin, että Tyyppi olisi yhtä nopea, älykäs, räjähtävä, taistelufriikki, ennakkoluuloton, karvaton ja rakastava pusukone. Vähemmän haluaisin korvia särkevää huutoa (aksatreeneissä) ja vähän lisää malttia. Tira voisi luovuttaa pikkupikkusiskolleen aamu-unisuutta, piirre, jota arvostan koirissa kovasti!

6. Rumin koirarotu, jonka tiedät? Mikä siitä tekee mielestäsi ruman?  
- Kapinoin ja vastaan sekä näyttelylinjainen saksanpaimenkoira että englanninbulldoggi. Perusteluiksi liioiteltu ulkonäkö, joka on kaukana terveestä.

7. Mihin suuntaan toivoisit jalostuksen etenevän nykyisen rotusi kohdalla? Mihin sinun mielestäsi tulisi ennen kaikkea kiinnittää huomiota, mitä seikkoja painottaa, mitä ehkä jättää vähemmälle arvolle?  
-Yritän vastata niin lyhyesti kuin mahdollista. Berneissä lisää painopistettä terveyteen ja kasvattajien tulisi oikeasti kiinnittää huomiota jalostuskoiriinsa. Joskus kun katsoo syntyneitä pentueita niin tekisi lähinnä mieli pistää pää tyynyn alle ja jäädä sinne, sama tunne tulee kyllä aussieidenkin kohdalla. Mun puolesta näyttelyt nykyisessä muodossaan saisi kieltää ainakin aussieilta ja riisua käyttörodulta sen ylimääräisen turkin ja massan pois. Molemmissa roduissa katse luonteeseen, kiitos.

8. Jos voisit kertoa koirallesi yhden asian niin, että se ymmärtäisi mitä puhut, mitä sille sanoisit?  
- Tiralle, että se on maailman paras ja että muille koirille ei tarvitse haukkua autosta.
Raikulle, että se on kaikkea mitä toivoin (ja että lopettaisi ärsyttävän sekoilun ennen aksatreenejä, kyllä sen vuoro tulee). Hups, molemmille tuli kaksi asiaa, mutta oli tosi tärkeitä. :D

9. Jos koirasi olisi ihminen, millainen pukeutumistyyli sillä olisi?  
- Tira pukeutuisi tosi mukavasti, lötköjä verkkareita ja isoja huppareita. Vähän niin kuin omistajansa kotona!
Raikulle taas mahdollisimman sporttista.

10. Mikä ärsyttää koiramaailmassa/koiraharrastuksissa eniten?  
- Se miten kallista kaikki on. Joidenkin ihmisten asenne. Osa kasvattajien jalostusvalinnoista.

 11. Jos koirasi voisi muuttua hetkeksi näkymättömäksi, mitä se silloin tekisi?

- Tira varastaisi ruokaa.
Raiku joko varastaisi ruokaa tai karkaisi rusakoiden perään.
Mulla on kaksi possua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti