Sivut

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Neljä viikkoa astutuksesta

Tänään tuli täyteen neljä viikkoa ensimmäisestä astutuksesta! Täällä masun kasvattelu jatkuu ja tuleva äippä porhaltaa vielä hurjaa vauhtia eteenpäin. Kameraa en ole muistanut kaivaa vieläkään esiin, mutta onneksi kännykkä kulkee aina mukana.

22 vrk

Treenatessa Raikussa ei huomaa mitään eroa, mutta kotona se viettää tavallistakin enemmän aikaa mun kyljessä kiinni ja tökkii kuonolla kättä rapsutuksia varten.

Eihän sitä voi vastustaa, kun pieni silakka mönkii korvat niskassa syliin ja kellahtaa selälleen. ♥

Rapsuta masusta -ilmeRuoka maistuu pienelle possulle erinomaisesti, mitä nyt olin jo vakuuttunut siitä että se söi pari päivää ruokansa vähän hitaammin. Voi olla että kuvittelin, koska lenkillä tuo meinaa puraista paloja mun sormista kun yritän antaa palkkanappuloita.

Ja masu on aivan ihana! ♥ Pikku-ällät saavat jo nyt päivittäin satoja pusuja ja rapsutuksia, yritän selvästi aivopestä niitä äitinsä kaltaisiksi sylikoiriksi!

24 vrk

24 vrk

24 vrk

Raiku on viettänyt vielä melko aktiivista elämää. Tai normaalia elämää, mun jaksamisen ja töiden puitteissa. ;)

Keskiviikkona meillä oli Sirken vikat tokotreenit ja kiusattiin pikkukoiraa ihan urakalla erilaisilla häiriöillä. Kiltillä Raikulla oli vaikeuksia olla tottelematta jäävissä ja seuraamisessa häiriökäskyjä ja mulla oli vaikeuksia olla nauramatta koiran ilmeille. Hurjan pätevä Päksy kuitenkin selvisi kaikesta kunnialla ja sai rallattaa ihanan (kamalan) vinkupallon kanssa pitkin kenttää.

Samalla treenikavereilta tuli muuten palautetta siitä miten isolta Raiku näyttää. Tiedä sitten mikä on kasvaneen nappulamäärän syytä ja mikä pentujen. ;)

25 vrk


Vakavoiduttiin kuitenkin vielä hetkeksi ja jatkettiin seuraamisen korjaamista. Kokeiltiin ekaa kertaa hihnapakotetta + apparia, ensin perusasennossa ja sen jälkeen liikkeessä. Raiku yritti esittää aluksi kilttiä ja lähti liikkumaan hihnan pienestäkin kiristämisestä, mutta rupesi nopeasti pistämään vastaan. Ihan naurettavaa, koska sehän kiskoo mielellään hihnassa. :P Perusasentotreeniä tehtiin tosiaan niin, että appari veti varovaisesti hihnasta ja Raikun piti pistää vähän vastaan pysyäkseen oikealla paikalla.

Siitä siirryttiin nopeasti yhden askeleen seuraamiseen: Raikun edistäessä hihnaa kiristettiin ja Raikun oli tarkoitus peruuttaa takaisin oikealle seuraamispaikalle. Toimi yllättävän hyvin! Lopulta päästiin yhden treenin aikana useamman metrin seuraamiseen niin, että Rai selvästi skarppasi ja piti hyvän paikan. Woop woop, hetkellinen erävoitto!


Loppuviikko menikin hyvin iisisti mun parannellessä omituista flunssan alkua. Kerättiin voimia sunnuntain treenipäivää varten ja sitä tarvittiinkin.

Yksi blogin unohtuneista raporteista koskee Raikun rallytokokevättä: tahkottiin keväällä mestariluokasta koulari RTK4 ja kevään kruunasi Rallytokoyhdistyksen valmennusrenkaaseen pääsy. Tämä on renkaan ensimmäinen kausi ja tarkoitettu tavoitteellisille koirakoille, jotka tähtäävät arvokisoihin.


Tänään oli meidän ensimmäinen kokoontuminen ja treenipäivä Riihimäellä, juuri sopivasti viikkoa ennen SM-kisoja. Kouluttajina meillä oli rallytuomarit Heikki Palosaari ja Iiris Harju.

Matkattiin yhdessä Oonan ja Oran kanssa ja vähän rupesi mietityttämään edellisenä iltana miten rallytreenit tulevat sujumaan äpekoiralla. Ollaan oltu rallytauolla oikeastaan näyttökokeesta lähtien enkä ollut ihan varma miten fiksua on vetää pitkä päivä tiineen Rain kanssa. Oikeasti, vielä kolmen vuoden jälkeen epäilen tuota koiraa. :D

Harmillisen tärähtänyt (kuva), mutta rapsutushetki ♥

Päivän aikana tehtiin kokeenomainen ratatreeni ja 2x15min treenipätkää kouluttajien kanssa. Pituutta päivälle kertyi päälle kuusi tuntia plus matkat. Raiku lepäsi osan aikaa autossa, mutta tuli kyllä viettäneeksi suurimman osan päivästä hallissa. Sen kanssa oli niin kivaa hengailla! Mitä nyt ahdisteli muutamia ihmisiä, kerjäsi muilta törkeästi ruokaa, yritti ratsata vieraiden ihmisten taskuja ja retkotti keskellä käytävää selällään.

Muuten se hengasi chillisti mun kyljessä kiinni, vispasi paljon hännällä, otti päikkäreitä mun sylissä ja pussaili. Paljon. Ihanan rentoa liikkua sen kanssa kun mikään ei häiritse tai ahdista sitä, kaikki on vaan kivaa ja ihanaa.

Masueläin tauolla

Ratatreeni sujui meillä yllättävän hyvin. Laiskottaa niin en jaksa piirtää rataa itselleni muistiin, mutta siellä oli runsaasti oikealla seuraamista, tuplasaksalainen, tuplaranskalainen, edestakaisin pujottelu juosten, putki, jääviä ja puolenvaihtoja. Oikeastaan radalla oli kivaa, vaikka mua jännitti ihan armottomasti. En tiedä johtuiko se seurasta vai kokeenomaisuudesta, mutta suunnilleen hyperventiloin ennen meidän vuoroa. Teki hirveän hyvää, varsinkin ennen seuraavaa koetta!

Saatiin radasta yksityiskohtainen palaute ja suurimmat ongelmat olivat yllättäen musta johtuvia. Pari kertaa käskytin sen verran myöhään ettei Raiku saanut tilaisuutta reagoida oikein. Lisäksi toistin käskyjä turhan paljon ja ilmeisesti tiedostamatta taputin itseäni reiteen jossain vaiheessa. Kommenttina oli kuitenkin myös "suurin osa tosi hyvää tekemistä", mikä lämmitti kyllä mieltä. Tauon jälkeen ja miniraikut masussa mukana. :)


Ekalla treenipätkällä keskityttiin Heikin kanssa mulle vaikeisiin kohtiin eli puolenvaihtojen suorituspaikkoihin. Tehtiin puolenvaihdot (jalkojen välistä, edestä ja takaa) molemmista suunnista ja oli vaikeaaa! Aloitan vaihdon aina ihan viime tippaan ja varsinkin edestä vaihtaessa unohdan antaa Raikulle tarpeeksi tilaa. Tajusin myös tänään, että siinähän voi itse pysähtyä hetkeksi.

Sain kotitehtäväksi harjoitella ensin ilman koiraa, sen jälkeen koiran kanssa ja vasta sitten kylteillä. Viikko aikaa. :P

 
Toiseen treenipätkään saatiin jopa neljä kouluttajaa, kun varsinainen ope joutui lähtemään aikaisemmin pois ja kanssatreenaajat tuurasivat. Tehtiin erilaisia häiriöitä, pujottelua ja käännöksiä.

Perusasentohäiriöt molemmin puolin olivat Raikulle jo aika helppoja (jeeejeeejeeee, tuuletan onnellisena!!) eikä sitä saanut kunnolla halpaan edes silloin kun sen eteen viskottiin makkaranpaloja.

Edestakaisin pujottelu tehtiin ihmisillä ja siinä nousi esiin vanha ongelma eli Raikun vilkuilu. Se laskee siis vähän kontaktia ja vilkaisee eteenpäin mihin ollaan menossa. Yritettiin korjata tätä, mutta mulla oli vaikeuksia huomauttaa sille ajoissa kontaktin laskemisesta. Pitäisi myös päättää ne kriteerit, koska toisaalta se nostaa kontaktin takaisin sen pienen katseen jälkeen. Unohdin myös jatkuvasti kehua koiraa, kehno rallyharrastaja. :D


Oikean puolen seuraaminen oli pujotellessa yllättävän hyvää, mutta palautetta tuli mun oikeasta kädestä. Se ei liikkunut ilmeisesti mihinkään. :P Lopuksi väännettiin vielä paikallaan käännöksiä ja siinä oikean puolen seuraaminen oli taas niin paljon vaikeampi. Siis mulle. Olin ihan jäykkä ja varovainen, mutta heti kun mut saatiin rennoksi niin koirakin paransi.

Kamalan vaikeaa ohjaajalle. :P Kaikki kotitehtävät liittyivät mukavasti mun omaan toimintaan, mutta olihan se jo tiedossa. Raiku jaksoi pitkän päivän reippaasti kuin aussie ja olisi varmaan tehnyt mielellään enemmänkin. Kotimatkalla koukattiin vielä kyläilemässä parin tunnin ajan ja kotiin päästyä Rai sammuikin aika nopeasti. Hirmu kiva ja antoisa päivä!

Huomenna luvassa lisää hauskuutta ja jännittäviä hetkiä! En ehkä malta nukkua. :P

Kyläillessä oli hyvä sammua mun syliin ja nojata päätä pöytään

2 kommenttia:

 1. Sieltä niitä pikkuraikuja tulee! Jeeeee<3<3 Tidi ainakin oli isosta mahasta huolimatta suht normaali ihan vikoille viikolle asti. ;) Ja ulkona siitä ei olisi missään vaiheessa huomannut että minitidejä on ihan juuri tulossa, ainoastaan sisällä se oli Zzzzz -moodissa. :D

  Rai on niin pätevä<3 Mutta mitä ihmettä se puuhaa kolmanneksi alimmaisissa kuvissa? xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se leikkii mangusti-oravaa! ;) Siis kerjää ruokaa.

   On kyllä hauska seurata miten tuo muuttuu viikkojen kulutessa!

   Poista