Sivut

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Sennenmestis

Kun tarpeeksi yllyttää niin mitä vaan voi käydä ;) Mestispuheet alkoivat jo aikaisin keväällä ja mä suunnittelin innoissani ilmoittavani Tiran tokoon ja rallyyn. Lopulta toko jäi pois, koska en saanut tsempattua itseäni treenaamaan silloin juoksuisen Tiran kanssa. Sen sijaan rallyyn ilmoitin molemmat koirat, kokemus lajista melkein nolla! Rallykylttejä olin nähnyt vain kerran aikaisemmin Kristan koulutuksessa ja ehdittiin järjestää joukkuetoveri Saaran kanssa yhdet pikatreenit mestisviikolla, jolloin pohdittiin mitä mikäkin kyltti tarkoittaa. Lähdettiin siis hyvillä mielin Raisioon ;)

Kisapaikalla kiitin mielessäni jotain ylempää tahoa siitä etten ilmoittanut Tiraa avoimeen tai että Raiku ei päässyt mölleihin. Päivä oli todella pitkä, raskas ja sää tukala. Aurinko paistoi kentille koko päivän ja ilma oli ukkosmaisen painostava. Kivaa kisata kahden mustaturkkisen koiran kanssa! Oltiin Raisiossa jo kahden jälkeen, jolloin tokon avo vasta loppui. Rallykisa alkoi aikataulussa tuntia myöhemmin, mutta kaikki sennenkoirat oli kasattu jälkimmäiseen rataantutustumisryhmään tokon takia eli päästiin katsomaan rataa joskus viiden maissa? Armotonta kisajännittäjää auttoi kummasti iso liuta muita ensikertalaisia, jotka olivat ihan yhtä pihalla ;) Hyvää vertaistukea!

Rata oli mukavan suoraviivainen, mutta sisälsi mun koirille muutaman inhottavan kohdan. Tiralle uutta ja ihmeellistä olivat eteen tulemiset sekä vasemman kautta kiepsahdus sivulle ja Raikulle selän takaa kiertämiset.

Pia Heikkisen rata, 18.5.2013
Tira starttasi viidentenä sennenryhmästä. Ennen odottelualueelle siirtymistä olin kastellut Tiran selän, kyljet, rinnan ja vatsan ja vielä juuri ennen kehään menoa heitin vesipullosta sen päälle lisää vettä. Raasu oli aika naatti ja vetelä kun virittelin sitä ennen aloitusta ja se näkyikin ekalla suoralla. Kolmoskyltille mennessä Tira käveli pari askelta mun eteen ja haisteli kylttiä, mutta saatiin käännös hoidettua. Vitoskyltillä tuli se kaikkein turhin virhe, koska mun ottama viimeinen peruutusaskel oli ollut epäselvä (-3 pistettä). Ekan P:n jälkeen Tira piristyi ja se teki melkein normaalilla innollaan kaiken. Pujottelua olin jännittänyt etukäteen, koska välit olivat isolle koiralle todella pienet. Tein reilusti liioitellut kaarrokset eikä kaadettu yhtään tötteröä ;) Voi Tirppis, on se ihana ♥

Tiran ja Raikun välissä oli n. 15 koiraa, koska Rai starttasi vikana juoksujen takia. Otin Raikun kuitenkin heti autosta ulos ja kävelytin sitä parkkipaikan vieressä. Mun jännittäminen näkyi taas turhana hermostumisena koiralle: kun kokeiltiin muutamia liikkeitä, Rai oli vähän poissaoleva, haahuili, halusi nuuhkutella hajuja, katseli muita koiria ja ihmisiä... Parin onnistuneen tempun jälkeen annoin sen olla, kunnes jäljellä oli muutama koira ennen meidän vuoroa. Tsempattiin itsemme uudestaan vireeseen ja lähdettiin hiippailemaan odottelualueelle. Leikitin Raikua vielä patukalla ennen kehän viereen siirtymistä ja jätettiin yhdessä patukka odottamaan repun päälle. Raiku oli radan ajan aika vaisu eikä ihan normaali itsensä, hyvin sekin kuitenkin tsemppasi. Suurin virhe tapahtui taas vitoskyltillä, kun Rai istui ylimääräisen kerran ja koko kyltti hylkääntyi (-10 pistettä). En ole ihan varma missä kohtaa istuminen tapahtui, voi olla peruutuksissa missä Raiku tuli kaula ihan mun jaloissa kiinni ja valmiina istumaan eteentuloon tai sivulle kiepsahtaessa, jossa peppu on ehkä ehtinyt osua maahan ennen liikkeelle lähtöä. Toinen virhe tuli kasikyltiltä (vastahakoisesti tai hitaasti suoritettu liike), jossa Rai jäi ensin seisomaan mun eteen ja tarvitsi kaksi apua takaa kiertämiseen. Viimeinen virhe tuli kyltiltä nro 11 (koskettaa tai nuuskii kylttiä, merkkiä, estettä tai henkilöä), mutta itse en huomannut tätä mihin se lopulta osui. Pujottelussa Raiku pyöri kyllä hyvin mukana ja tein tarkoituksella aika tiukat käännökset niin se pysyi hereillä, voi olla että on osunut vähän tötteröön. Saksalainen onnistui yllättävän hyvin treenimäärään nähden, Rai jopa kiersi sieltä selän takaa ;)

Huh, olipa kokemus! Tuloksia saatiin jännätä vähän aikaa, mutta hyvin siinä lopulta kävi. Raikulle pisteitä 88/100 ja sijoitus 22/39. Tira sai 96/100 pistettä ja sijoitus 12/39 eli molemmille ykköstulokset. Tiran mestaruussijoitus oli lopulta kymmenes, mutta joukkuekisassa kävi vielä paremmin: pääkaupunkiseudun lahjattomat treenaa-joukkue oli hopealla ja vajaan kahden pisteen päässä voittajista!! Hyvä me! Mun koirien ajat olivat muuten aika hauskat: Tiralla 1.54.14 ja Raikulla 1.54.46. Mä olen siis kipittänyt siellä samalla vauhdilla kummankin kanssa!

Päivän tähti oli kyllä Tira ♥ Ohjaaja oli onnesta ylpeä, kun tuomarin kommentit olivat "täsmällinen, iloinen koirakko" ja tuomari näpäytti kilpailukirjaa antaessa vain ohjaajaa typerästä askelvirheestä. Tira ♥♥

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti