Sivut

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Lisää aksaaa

Otsikointi on vaikeaa.

Eilen (31.5.) käytiin Tiran kanssa eläinlääkärissä ja illalla Rai pääsi aksailemaan. Huomattiin torstaina Tiran suussa oudon näköinen patti ja hysteerinen kun on, saatiin aika jo seuraavalle päivälle. Oli ihan vaaraton, todennäköisesti papilloomaviruksen aiheuttama pahkura, jonka pitäisi hävitä itsekseen. Kiva kiva, kun kotona on myös tuo pusukone-junnu. Samalla ell kopeloi Tiran pari muuta pattia läpi eikä niissäkään tuntunut mitään hälyyttävää. Otettiin myös munuaisten kontrolliverinäyte ja odotellaan sen tuloksia. Tirppis oli myös laihtunut pari kiloa, painoa 39 kg! Ihan hyvä, on nyt aika optimaalisen kokoinen.



Illan aksoissa seuraavanlaiset radat:

1. rata
 Rai yritti kovasti hiippailla alkuun, mutta treenikaverit hihkaisivat aina kun näkivät sen liikuttavan tassujaan ja mä pääsin ärähtämään. Leikittiin kivaa peilileikkiä, kun Rai liikahti aina kun mä käänsin selän sille... Radassa ei ole oikeastaan muuta kommentoitavaa kuin 2/5 hyppy. Alkuun Rai oli tosi hyvä, mutta kun se oppi ohjauskuvion, se rupesi hosumaan ja räiskimään. Treenikaveri huomautti myös osuvasti Raikun pudottaneen riman heti kun vapautin sen lähdössä pienen nykimisen jälkeen. Eli malttia lähtöön niin Rai on myös paremmin mukana radalla. Vaikeaa tästä tekee se, että se nykii välillä tosi huomaamattomasti tai sitten ehtii nykäistä juuri kun olen vapauttamassa ;) Tein pari kertaa palkkauksen heti kakkoselle niin Rai sai aivot mukaan. Ja vitosesta vaan kehuja, lähti takaakiertoon hyvin ja teki tosi tiukan käännöksen narupallolle!


2. rata
Oikeastaan tehtiin tämä ekana ja se saattoi olla osasyy rimojen pudottamiseen. En tiedä oliko se enemmän siitä, että mä hosuin, hoputin Raikua vai että Rai oli vaan niin intona ettei malttanut hypätä kunnolla. Rimat olivat 30 cm tienoilla. Alku sujui siis muuten, mutta Rai pudotti joko kakkos- tai kolmosriman, yleensä kakkosen. Vikalla kerralla taidettiin pitää kaikki rimat ylhäällä. Pussin jälkeinen hyppy oli ekoilla kerroilla vaikea, koska Raiku tykitti täysillä läpi ja mun hidastaminen oli myöhässä. Hyvin se onnistui koukkaamaan epämääräisistä ohjauksista huolimatta ;) Loppua kohden tämäkin parani. Pituudelle irtoaminen ihan jees, pari kertaa jäi tosin katsomaan esteen jälkeen mua niin, ettei huomannut lelun lentäneen aikoja sitten eteenpäin...

Loppuaikana tehtiin keppejä ja pidettiin pieni kontaktikatsaus. Kepeiltä oli pois, ööö, muutama verkko keskeltä. Olisihan se hyvä joskus laskea monta niitä puuttuu, mutta ainakin alussa ja lopussa oli kaksi verkkoa ja keskellä kaksi tai kolme? Katsoin kepeille mentäessä keskikohdan olevan aika vaikean näköinen Raikulle ja kyllähän se vetäisi yhden keppiparin ohi. Lisäsin sivuun verkon (ei kiinni, kunhan oli siinä vieressä) ja nyt Rai hahmotti paremmin. Tyhjistä huolimatta se pujotteli tuttuun tapaan varmasti ja nopeasti.

Kontaktikatsauksessa pakka hajosi hetkellisesti ;) Raiku on tehnyt lähinnä sivusta hypyttämistä ja siihen liikehäiriöitä ja kestää sen hyvin, varastelee tosi harvoin eikä mene mun hämäyksiin mukaan. No, heti kun Juha tuli siihen viereen seisomaan niin Raiku teki hienon läpijuoksun puomin kontakteilla. Positiivista oli se, että se oli kuulemma erittäin hyvä juoksukontakti :P Palattiin siis monta harppausta taaksepäin ja lisättiin taas asteittain liikehäiriötä. Lopussa saatiin taas hihna pois ja mä pystyin jatkamaan kävelyä samalla kun Rai pysähtyi kontakteille. Okei, eli tarvitaan lisää tuomarihäiriötä kontaktitreeneille, homma meni palasiksi siinä vaiheessa kun Raikua arvosteltiin :P Mä sain myös pienen näpäytyksen siitä kun olen jättänyt nenäkosketuksen pois, mutta mun mielestä Rain asento on hyvä ja fokus suurimmaksi osaksi eteen ja vähän alaviistoon. No, tämä voi olla taas niitä asioita mitä kiroan parin vuoden päästä ;)

Kontaktiteoriat venyivät sen verran, että saatiin kiitää pysäkille. Todella omituista, jo toinen viikko peräkkäin kun ei tehty mitään pikkutreenejä samalla! Muiden kontaktivuorolla otettiin kyllä paikkista hallin sisällä, mutta ei sitä lasketa ;) Ilma oli niin kaunis ja mulla riitti virtaa niin käveltiin osa matkasta kotiin. Oltiin jopa 5 min aikaisemmin mitä busseilla olisi oltu ;)



Tänään (1.6.) päästiin ekaa kertaa seuran kesäkauden treeneihin. Herääminen oli aika tuskaa edellisillan myöhäisen kotiintulon takia, mutta oltiin silti reilusti etuajassa ja ehdittiin tehdä 40 min lenkki ennen treenien alkua.

Huomio näin jälkeenpäin: oikeasti radalla putken ja 6 hypyn kulma oli parempi ja putkesta oikein tarjottiin takaakiertoa. Mun piirros on aika hämäävä.
Rata oli aika kiva enkä mä lannistunut pahasti. Kakkosen jälkeen meinasin eka valssata, mutta ehdotettu persjättö olikin aika kätevä ja onnistui tosi hyvin. Kolmosen päällejuoksu oli (tadaa, yllättäen) se mitä hiottiin vähän aikaa, mutta taputan itseäni vähän olkapäälle edes siitä, että itsekin inhostani huolimatta ajattelin tehdä päällejuoksun rataantutustumisessa. Ongelma oli jo tuttu eli mun myöhässä oleminen. Raiku korjasi pari kertaa todella hienosti lelun perään, mutta eihän se loppupeleissä toimi. Niin me vaan saatiin se jonkin ajan kuluttua pelittämään, jopa keskellä rataa! Wohoo, josko se pikkuhiljaa uppoaisi myös mun päähän. Sivuhuomiona se, että ollaan tehty päällejuoksuja viime aikoina pelkästään yhteen suuntaan, pitäisi harjoitella erikseen myös toinen suunta.

Putkeen irtoaminen oli se asia mihin luotin 100 % Raikussa ja sinnehän se meni. Irtosi taas sen verran näppärästi, että mulle jäi ylimääräistä kipittelyaikaa suunnata kutoselle. Kutosen valssaus onnistui muuten hyvin, mutta kerran olin kait ollut liian aikaisin siellä ja ehdin seisoskella hetken ja pysäytin Raikun hypylle erittäin tehokkaasti. Seuraavalla kerralla meni jo paremmin. Rengasta otettiin radan jälkeen yksittäisenä, koska se oli Raikulle eka kerta oikealla renkaalla ilman apuja. Näytin reilusti kädellä ja tuli joka kerta läpi oikeasta kohtaa.

Muuten tehtiin keppejä ja kontakteja puomilla. Kepeillä oli kummassakin päässä lisänä putki ja sehän sopi Raikulle. Tehtiin erilaisia lähetyksiä vuorotellen ekana putkeen ja siitä kepeille tai toisinpäin. Ekalla kerralla Rai kaahotti vähän liikaa ja veti kepeistä hienosti ohi, mutta muuten aivot pysyivät vauhdissa mukana ja se teki hienot pujottelut.

Kontakteilla riitti intoa eikä tullut varasteluja ;)

Treenien jälkeen jatkettiin haahuilua. Mä yritin epätoivoisesti päättää mille lätäkölle suunnataan, vaihtoehtoja kun oli niin kauheasti. Lopulta päädyin lähilammelle (koska jos siellä olisi paljon ihmisiä, pääsisi kotiin paljon nopeammin) ja reissattiin loppumatka junalla ja bussilla. Oltiin aika onnekkaita ja ihmisiä oli suht vähän, mutta jokaisella uimapaikalla (3 kpl) oli kuitenkin joku. Ehdittiin siinä kiertää koko lampi ja ihan kierroksen lopulla ranta oli niin sopivasti tien vieressä niin päästin Raikun kahlaamaan ja juomaan. Raasu sinkosi niin innolla veteen, että päätin yrittää vielä kerran sen uittamista, oli ihmisiä tai ei. Ja niin saatiin heitettyä Rain talviturkki! Uimatyyli on vielä aika loiskiva, mutta pelastusliivit kuuluvat ostoslistalle. Käveltiin vielä loppumatka kotiin ja sen aikana Rain selkä ehti kuivua melkein kokonaan. Loppupäivän se viettikin tiukalla kiepillä sängyn päällä (ja häkissä. Ja mun jaloissa. Ja lattialla. Ja pöydän alla) ja nukkui tyytyväisenä.

Tira vietti lepopäivää ja pienen alkujärkytyksen jälkeen sekin on koisinut mielellään. Meillä on ollut sisällä onneksi viileää niin Tira ei ole kärsinyt sen kummemmin kuumuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti